Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dadko - майстор
Едно въпросче към специалистите тук.
Гледам, че в OLX и Bazar.bg има инверторни телоподаващи по 320-350 лв. Прави впечатление, че повечето обяви са от Хасково.
Та- стават ли за любителски цели и въобще стават ли за нещо? Ясно ми е, че една такава хубава машинка трябва да е поне два пъти по- скъпа, но- апарат за тези пари- струва ли си да си вземе човек за в къщи ?
nikolson - майстор
dadko написа:
Та- стават ли за любителски цели и въобще стават ли за нещо?
За съжаление въпросът ти се разнищва 102 страници. Общо взето е като средновековния схоластичен спор "има ли душа жената". Едно мнение на съфорумец:
Прикачен файл:
мнение.PNG
мнение.PNG (56.75 KиБ) Видяна 3451 пъти
Иначе, в тая тема дрязгите са точно по този въпрос.
dadko - майстор
nikolson написа:
Иначе, в тая тема дрязгите са точно по този въпрос.
значи- да не разравям жаравата...
Пък и питането ми беше конкретно за телоподаващите, не за заваръчните апарати с електроди. Такъв, за електроди- имам самоделка, правен преди 30-40 години.
koveslav - майстор
dadko написа:
Едно въпросче към специалистите тук.
Гледам, че в OLX и Bazar.bg има инверторни телоподаващи по 320-350 лв. Прави впечатление, че повечето обяви са от Хасково.
Та- стават ли за любителски цели и въобще стават ли за нещо? Ясно ми е, че една такава хубава машинка трябва да е поне два пъти по- скъпа, но- апарат за тези пари- струва ли си да си вземе човек за в къщи ?
Ако с инверторните електрожени въпроса се оспорва,то с телоподаващите работата е много зле.Особено с моделите под 500лв.Аз лично не съм пробвал,но имам познати,които са тотално разочаровани.Включително и хора,които от години ползват безпроблемно китайски инверторни електрожени.Не ти трябва беля с такива телоподаващи,ще изгориш с парите.
dadko - майстор
Абе, аз подобен отговор и очаквах, щото е ясно, че за тези пари машинката няма да е кой знае какво, но се надявах поне за любителски цели да ми свърши работа- за тънка ламарина ~1mm. Както написах- голям електрожен самоделка имам, с който горе-долу се справям с винкели и други железа.
А тема 100 страници- не ми се изчита, хвърлял съм й понякога по едно око, но не съм я чел сериозно.
A няма да го ползвам професионално и машината да си избие парите, че да инвестирам повече пари в покупката.
Kirilpm - специалист
За тези пари търси читава машинка втора ръка,от това което съм прочел,пробвал и видял,на ДЕЛ телоподаващите нямат равни на българския пазар,другото от което ще останеш доволен е Струна и Харко.
pansim - майстор
Малко снимки на Омикрон 190.
Като цяло добра машинка. Само са се изложили здраво с мрежовия грец. Само един е и е слабо място на модела.Даже платката под него вече е овъглена...

Прикачен файл

IMGP6545.JPG
IMGP6545.JPG (115.03 KиБ) Видяна 3482 пъти

Прикачен файл

IMGP6542.JPG

Прикачен файл

IMGP6543.JPG
IMGP6543.JPG (109.48 KиБ) Видяна 3482 пъти

Прикачен файл

IMGP6544.JPG
IMGP6544.JPG (115.37 KиБ) Видяна 3482 пъти
profesionalist_wood - майстор
Гама 1950 ? Да не е основана тогава фирмата? :?
Последна промяна от profesionalist_wood на пет сеп 04, 2015 4:45 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Не тогава е купен инвертора в този ред на мисли :mrgreen: И му личи на кучето.
agj - майстор
dadko написа:
Абе, аз подобен отговор и очаквах, щото е ясно, че за тези пари машинката няма да е кой знае какво, но се надявах поне за любителски цели да ми свърши работа- за тънка ламарина ~1mm. Както написах- голям електрожен самоделка имам, с който горе-долу се справям с винкели и други железа.
А тема 100 страници- не ми се изчита, хвърлял съм й понякога по едно око, но не съм я чел сериозно.
A няма да го ползвам професионално и машината да си избие парите, че да инвестирам повече пари в покупката.
Колегата nikolson е поомешил нещата и сравнението с инверторните аргони и електрожени е неуместно!
Един бивш колега си е купил комбинирана машинка -телоподаващо с електрожен, но от хасковската фирма ВИТО ! Не бях пробвал нищо от тая фирма ,но определено телоподаващото не ми хареса как работи !Колегата доста дълго се поти да върти копчетата :) че да докараме до някаква настройка за да прави що годе някакъв шев.И с триста зора по някое време почна да заварява добре, но това почти на максимален ток.Викам му- дай да видим сага как бачка на електрожен .....!Та и него пробвахме ,......и хоп изненада ,той бачка безупречно!Та са пошегувах с колегата че си е купил телопадаващо пък трябва да го ползва за електрожен! :-D
Това са моите впечатления от телоподавката на ВИТО !

Телоподаващи от хасковското ВИКИ не съм пробвал и не мога да дам мнение ,но в Оffroad-а има няколко човека които са си купили от там и са доволни!Ако искаш пиши в оня форум и питай , там са специалистите по телоподавките :-D
Най добре е когато се купува нещо е да се пробва !Само така може да направиш точния избор !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: