Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
iivanov - майстор
Тия машини бяха обсъждани в заключената тема и доколкото си спомням останаха неясноти , относно някои от врътките.

Всички ли комбо инвертори ли са кофти? Интересува ме ММА/MIG-MAG. Тва от старите мнения го извадих
fore - майстор
Kirilpm написа:
fore написа:
То е ясно от кое копче се пуска, но по интересното е от кое копче се де-активира.

Иначе всички тук ползват минимум такава машина за домашни цели, щото марковите са над тия 1400 джобни. Та и те знаят от къде се пуска със сигурност.
Аз не знам къде видя че ще се ползва за домашни цели?Въпроса ми е конкретно към някой,който е работил с тази машина или тази на stahlwerk,но като гледам повечето от тези хора са престанали да пишат във форума.Защо ли се е получило така?
Е ти що пък го искаш за професионално ползване, хептен това е твоята машина. Таман като науиш врътките и копчето за пуск ще те търсиме са профи заварки.
Иначе мисълта ми беше че колегите тук ползват подобни машини за домашни нужди.
По отношение на пишещите тук които ги разбират тези комбо инвертори, Аз лично не съм бил свидетел да е имало такива до сега в темата. :mrgreen: Това са някакви митове.
Едно ще ти кажа напълно сериозно- това е доста специализирана машина и едва ли има много ползватели на подобни уреди които пишат точно тук. Тези които ги продават едва ли знаят кое за какво е и сигурно имат по една налична в склада от модела.
Ако искаш да разбереш кое как е най добре да купиш и да ги изучиш- накрая ще можеш и да заваряваш с нея даже.
iivanov - майстор
Има , има разбиращи , както има и други интересуващи се . Даже имаше и такива ,които си присаждаха телоподавка на ММА инвертора . И по твоето време го имаше , но май тогава страдаше от раздвояване/разтрояване на лич... ъъ , ника. :?
fore - майстор
Никой не казва че няма.

Даже има отделна тема тук и в Оф-роуд форума където се пише конкретно кой какво сам сглобява и прави.
dragozow - майстор
Едно ще ти кажа напълно сериозно- това е доста специализирана машина и едва ли има много ползватели на подобни уреди които пишат точно тук. Тези които ги продават едва ли знаят кое за какво е и сигурно имат по една налична в склада от модела.
Няколко човека от форума имат такава машина, но явно не четат и не пишат. Тези които ги продават знаят кой бутон за какво е и имат много повече от една в склада. За тази машина си трябва опитна ръка и усет кога какво да се настрои, начинаещ потребител трябва да е голям ентусиаст за да започне с нея.
fore - майстор
Няма да те карам да обясняваш тогава, но не се съмнявам че и на сън да те бутна ще преразкажеш за всеяка една от врътките какво и как.
А за количествата, гаранция че има от "пиле мляко" при теб и то по много !

Обаче пък се обезмисля тогава зададеният от колегата въпрос за машината и врътките и. Язък ! :roll:
Kirilpm - специалист
Ами как няма да се обезмисли?Във форума останаха да пишат предимно такива като теб и бота с рекламата да пишат,а имаше доста хора от които може да се научи нещо.Аз не хващам за първи път такава машина,работил съм и преди,просто технологиите напредват не съм работил на машинка с пулс,но предполагам че е полезна функция,а щом има копче за изключване и да не е полезна не е проблем.Въпроса ми е дали на машинката и липсва нещо откъм настройки за качествена работа,за другото не ме мисли ще ги науча,никой не се е родил научен.
Avas_co - майстор
vakata355 написа:
Я, моля те сподели за тая техника , която предлагате, нещо по-подробно.
С колко години гаранция я предлагате, кой и къде ви я сервизира и т.н.
Смятам, че за касовия бон и фактурата, няма какво да ги коментираме, че те са си стандартни атрибути на всяка търговска операция.
kuger - майстор
atanasov2004 написа:
Благодаря! :) Така ще направя - ще си подаря за Коледа една машинка :wink:
Здравей!
Не знам на кого и за какво благодариш, тук само се дърлят.
koveslav - майстор
Kirilpm написа:
Ами как няма да се обезмисли?Във форума останаха да пишат предимно такива като теб и бота с рекламата да пишат,а имаше доста хора от които може да се научи нещо.Аз не хващам за първи път такава машина,работил съм и преди,просто технологиите напредват не съм работил на машинка с пулс,но предполагам че е полезна функция,а щом има копче за изключване и да не е полезна не е проблем.Въпроса ми е дали на машинката и липсва нещо откъм настройки за качествена работа,за другото не ме мисли ще ги науча,никой не се е родил научен.
Ти нали наскоро се похвали,че си си купил 200А инверторен електрожен.Що не го взе още тогава с аргон?Да не направиш накрая колекция от моделите Сталверк?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: