• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Обичам да робувам на марката :-D . Както казах по-горе всяка марка си има достойнства. Твоя китаец е царя на асмалъка :-D .
idunno - специалист
Тук, ще се съглася с колегата гого.
Ако човек не робува на марката-щеше да има само един модел кола, един модел пералня и т.н..Само защото човек не може да си позволи скъпа техника, не бива да я сравнява, за собствено успокоение, с евтината техника.Но това, което най-много ме забавлява е факта,че много хора ще дадат 500 лв. за китайски електрожен, но няма да дадат 1200 лв за марков.Но същите хора ще дадат 1200 лв. за Айфон.Говоря, когато ще се използва машината професионално.Аз, когато наемам някой да свърши работа (майстор примерно), го питам с каква техника работи и тогава преценявам и цената на услугата.
sek.1 - специалист
Има китайско и китайско . Моята машина е правена за Германия и се продава там .
agj - майстор
gogo7777 написа:
Китаеца справя ли се с чугуна. Правете разлика от професионална, полупрофесионална и шир-потребната техника. Всички си имат достойнства, но да се сравняват е просто смешно. Гази Фрониусите, на мен ми давай китайците под варията :-D
А какъв точно електрожен трябва да си купим за да се справя с чугуна ? :?
Нито споменатия Фрониус нито Кемпито са по висш клас от примерно ARC 140 or 200 и са напълно сравними и конкурентни !Дори могат да се проведат и тестове !На споменатите по горе маркови машини при натоварване също задейства термо защита ,Фрониуса е доста по зле от Кемпито в смисъл по бързо му сработва термото!
А това варията какъв инструмент е ? :? Че аз не съм ползвал такъв!?
idunno написа:
Аз, когато наемам някой да свърши работа (майстор примерно), го питам с каква техника работи и тогава преценявам и цената на услугата.
Естествено че инструмента е важна част от работата на майстора но не най решаващото е марката ,защото некадърен майстор с марков инструмент пак може да си изкара боя! ! :lol:

Аз също ползвам марков инвертор ,но не робувам на марки,преди да си купя марков съм ползвал немарков :wink: но имиджа ми не се е променил с нищо по съществено ! [-(
sek.1 - специалист
Ей големи манджии станахме . До преди десетина години всички работехме с Кракра и никой не се оплакваше .
dragozow - майстор
idunno написа:
Тук, ще се съглася с колегата гого.
Ако човек не робува на марката-щеше да има само един модел кола, един модел пералня и т.н..Само защото човек не може да си позволи скъпа техника, не бива да я сравнява, за собствено успокоение, с евтината техника.Но това, което най-много ме забавлява е факта,че много хора ще дадат 500 лв. за китайски електрожен, но няма да дадат 1200 лв за марков.Но същите хора ще дадат 1200 лв. за Айфон.Говоря, когато ще се използва машината професионално.Аз, когато наемам някой да свърши работа (майстор примерно), го питам с каква техника работи и тогава преценявам и цената на услугата.
Ма си е друго да имаш Айфон в джоба, нали? И да не знаеш да му ползваш календара :)

Майтапа настрана, но китайците доста са се подобрили, поне някои. Ако преди години настръхвах като трябва да получа инвертори на Kende сега се радвам като идват сините. Спокойно отварям пред клиент и му давам да си играе без да се притеснявам за качеството. Толкова съм сигурен че обсъждаме дали да не вдигнем гаранцията с още година. Купуват ги и много професионалисти, купуват ги и хора които вече имат една маркова машина и т.н. Повечето майстори не си купуват машини и инструменти. Редовно идва някой да ми прави нещо и няма бормашина, няма стълба..
gogo7777 - майстор
Всеки според ползването на инвертора си прави сметка какъв да си купи. Естествено, който не се занимава със заварване ще предпочете полупрофесионалната или менте техника. За всеки влак си има пътници :-D . Аз като човек практик съм си изградил някакво виждане по въпроса и трудно ще ме убеди някой в противното. Да едно време нямаше такива глезотии и се мъкнеха Кракри, Триодини с 50м кабеляци и др. подобни екзотики :-D . От начало беше така, в последствие нещата придобиха по-динамичен вид на развитие. Внесоха се най-различни трансформаторни и инверторни марки от къде ли не. Понеже водя бригада отдавна и ми се е налагало да си купувам такава техника. От както се "позамогнах" и лека полека смених мойте ментета с полупрофесионални такива, а след време и те отидоха в небитието. Сега съм само с маркова професионална техника. Разликата е огромна, удоволствието също :-D . Впечатлението ми е следното: три от инверторите са силни в електродъговото заваряване ( 2 Кастолина 150А и Линкълн 200А), 2 апарата ги ползвам предимно за ВИГ и са перфектни ( Линкълн 200А и една полу-про Цебора 160А). На Кастолините никога до сега не се е пускала защитата, дори и при околна температури над 40 градуса и не са влизали в бокса :-D . Линкълните при такива температури понякога им сработват защитите. Цебората е дурако устойчива за класа си, тя работи най-много наравно с Кастолините, но два пъти е била в сервиза. Фрониус150А и Кемпи МинАрк не съм имал честа да ги притежавам, но съм заварявал с такива и са перфектни за класа си. Другите марки ги слагам едно ниво под тези, защото според мен са с по-ограничени възможности. Не че не заваряват и не се справят, но на мен са ми СКЪПИ за потдръжка. Приказката "евтиното излиза скъпо" тук важи с пълна сила :-D
Челини - помощник
sek.1 написа:
Ей големи манджии станахме . До преди десетина години всички работехме с Кракра и никой не се оплакваше .
Браво братле това беше най краткия и изчерпателен отговор досега =D>
idunno - специалист
Браво, преди десет години и ладите бяха лади, дай да не караме Мерцедес.Преди десет години пак можеше да ползва човек маркоеа техника, просто нямаше толкова китайски ментета, да блазнят бедния българин.
agj - майстор
idunno написа:
Браво, преди десет години и ладите бяха лади, дай да не караме Мерцедес.Преди десет години пак можеше да ползва човек маркоеа техника, просто нямаше толкова китайски ментета, да блазнят бедния българин.
Май вече преиграваш доста !Ти Фрониуса за Мерцедес ли го имаш ! :?: :lol: Иначе е правилно че преди десет години можеше да се ползва такава техника ..но можеше ли да се купи….!? :-D В тези години хората гледаха и най евтиния инвертор като изтребител :shock: ,особено пък и ако на него имаше закачена ВИГ горелка! :razz:
Я ми дефинирай какво е Китайско менте! :?:И изобщо какво е МЕНТЕ ?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: