Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kirilpm - специалист
Аргона е тежичък за мобилна машина,а на колелца също не ми е много практично понеже се налага да се минава и през стълби.Аз даже се замислям защо не взех арк140 или нещо друго от най-леките и после аргон с 200А електрожен,но и големия модел е достатъчно преносим,пък аргона с тези 22 кила и кабелите ми то все едно да си нося стария електрожен.Вероятно ще го чакам следващия път когато е на промоция,понеже цената беше доста примамлива за такава машина.Като цяло съм отворен за предложения за машини от този тип около 200А,може и трифазна,задължително AC/DC и по възможност с безконтактно палене,не е казано че ще се взима днес или утре,работа и след 5 години пак ще има :lol:
gogo7777 - майстор
Въпроса ми е дали на машинката и липсва нещо откъм настройки за качествена работа,за другото не ме мисли ще ги науча,никой не се е родил научен.
Покажи ми снимка на машината, за която питаш.
fore - майстор
Kirilpm написа:
Ами как няма да се обезмисли?Във форума останаха да пишат предимно такива като теб и бота с рекламата да пишат,а имаше доста хора от които може да се научи нещо.Аз не хващам за първи път такава машина,работил съм и преди,просто технологиите напредват не съм работил на машинка с пулс,но предполагам че е полезна функция,а щом има копче за изключване и да не е полезна не е проблем.Въпроса ми е дали на машинката и липсва нещо откъм настройки за качествена работа,за другото не ме мисли ще ги науча,никой не се е родил научен.
Предимно като мен, визираш и себеси и останалите пишещи в момента. :roll:

А относно коментара ми за обезмислянето имах предвид твоят въпрос и респективно отговора на Драгозов. Но ти отплесна в друга посока.

С тази разлика че Аз заварявам отвреме на време и даже показах, търся части-рткохватки и ги сменям за да са читави, копувам си електроди, последно намерих 5 кила на 2 мм руилки за 15 лева. Реално има в момента 30 кила електрод, без да броя тези от бащата на Вилата в насипно състояние. Щях да забравя соларната маска купена от небезизвестен потребител тук.
И изобщо като питам тук, разбирам къде е грешката и оправям работата както е правилно.
Там е разликата. От моите въпроси лично за мен има практически смисъл и развитие ! И ползвам техника която ми е на нивото и е любителска.

Задавам съвсем реални въпроси, боря се с реални проблеми и ползвам реална за моите възможности и нужди техника !

Аиде сега ме сравняваи със спамове, бодове и със Тебе момче !
Kirilpm - специалист
И аз сега трябва да ти козирувам ли за дето си изгорил 2 пакета електроди?Като си начешеш мерака с любителската техника,потърси услугите на професионалист да те прегледа и да ти предпише правилните хапчета,за да спреш да задаваш ползтворни въпроси и да ръсиш ползотворни отговори.

А иначе ето това е машинката http://www.argo-market.com/Photo/5300.jpg горния ред врътки са ми понятни,както и копчетата,интересува ме пулса за какво се бори,как се използва и дали ще ми затрябва някога.Функцията AC Balance също ми е непонятна.Алуминия,който възнамерявам да развалям е винаги с дебелина над 3-4мм,до 20-30мм.Другото,за което ще се използва е за неръждавейка.Нямам никакви мераци да заварявам екзотични сплави,черно желязо с аргон и други подобни щуротии.Може инцидентно да се използва за чугун,но едва ли.
fore - майстор
То в това е хватката, че не ми трябват услугите на професионалистите. Всеки може да викне някой дето го може и да му го направи.
Номера е сам Брат !

По малко с рекламата и повече заваряване колега е моят съвет, че и ти ми заприлича на спам-бод.
Ти изгори ли тия 2 кутии с електроди по 5 кг ?

Понеже кучето щеше да е месар, ако ставаше с гледане респективно питане/писане тук. :lol: :mrgreen:
Kirilpm - специалист
Мисля да задам въпроса в друг форум от толкова схеми,конспирации и психични отклонения явно няма да получа свестен отговор тук.
ежкобежко - напреднал
Та нали търговеца на тая машина потвърди че е наясно с копчета, бутоните и функционалността на машината .Защо не хвърли светлина по въпроса :?
Kirilpm - специалист
Защото веднага всички ще ревнат РЕКЛАМА РЕКЛАМА,а на потребителя с хубавата мома за снимка никой не му реве че прави реклама на откровени боклуци.Не знам какъв е проблем когато някой продава качествена техника това да се разчуе,аз от всичките реклами най-сериозно приемам отзивите на хора използвали техниката.Това намерих по въпроса с пулса http://www.aigwelding.com/AIG%20Welding ... e_2014.zip и мисля че достатъчно ясно обяснява нещата.Явно тук е срамно да се пита и да не знаеш нещо.
ежкобежко - напреднал
Kirilpm написа:
Защото веднага всички ще ревнат РЕКЛАМА РЕКЛАМА,
Съмнявам се че това е точната парична! :)
Разясняването на технически въпроси от рода що е е това пулс и за какво се бори ,едва ли ще бъде счетено за реклама.Но те търговците рекламата си е я правят въпреки всички и въпреки всичко! На тоя последния рекламираш от Хасково,също му бяха задени конкретни въпроси но той също не отговори!
gogo7777 - майстор
Не си намерил отговорите за пулса там. Твоята машина е друга. Ако Драгозов може да ме осветли по някои мой въпроси относно цифрите по панела /секунди, херци, проценти, както и липсващи такива/, ще ти кажа точно какво можеш да правиш с машината. И преди сме ги дъвкали врътките. За пулса е важно настройките да са точни инак никога няма да разбереш къде е "виртуалният фокус". Машината ще си бръмчи звучно без ефект. :)

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: