aig_welding написа:Относно проблемът с "ЛС" - предполагам, че пощенската Ви кутия във Форум-а е препълнена. Вероятно проблемът ще се реши с изтриването на няколко писма (изх. и вх.).ZEDYCUS написа:Щом ще правите тестове да ви предложа тогава да тествате и нашия електрожен, който колегата Avas_co притежава?...Може и неделя, мислех да ходя на вилата, но времето е скапано. Ще ти пратя телефон на ЛС.
А за да бъде пълна картинката ще ви пратя и една нова марка електроди за тест, за които мнението на потребителя ни е важно.
@Avas_co: Ще ти пратя електродите и кутията днес по Еконт, утре до обяд са при тебе. Гледай да не изпуснеш Еконт-а, в събота работят само до обяд.
В пратката ще намерите и малко корупционни материали, с които се надявам да спечеля вашето благоразположение с цел да класирате нашия електрожен преди Pansim-овия.
Поздрави,
Георги
Да добавя само: Функцията "ЛС" (поне за мен) във форума не работи!!
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
nikolson
- майстор
4408 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
stan73
- майстор
aig_welding
- специалист
stan73 написа: Относно проблемът с "ЛС" - предполагам, че пощенската Ви кутия във Форум-а е препълнена. Вероятно проблемът ще се реши с изтриването на няколко писма (изх. и вх.).Благодаря за съвета, но уви - не е това причината. От трите папки най-много съдържание имам във "Входящи" - 43%.
stan73
- майстор
ZEDYCUS написа:Avas_co останал съм с впечатление, че си от Пловдив. Утре и други ден съм свободен върнах се от командировката, та ако си мераклия-пиши ми и ще донеса където кажеш инвертора на Пансим, да го пробваш как заварява. Поне ще добиеш впечатления и от него. Може и клипчета да направим.Адмирирам тестовете! Предполагам за всички ни ще е полезно да видим клипчетата.![]()
П.П. предвидете и "тъмно" стъкло и за камерата (предполагам осмица или девятка ще е достатъчно (за да не се претовари необратимо (и повреди) имидж сензорът и)). (Ако има автоматична маска и за камерата би било най добре, но едва ли може да се разчита на чак такъв разкош...)
П.П.2 Ако някой във Варна има някоя от машините на Пансим, Драгозов и АИГ и има желание - може и ние да спретнем тестове. Аз мога да съдействам със заснемането, имам и 3 маски (двете са правени, едната е автоматична (от китайските фотосоларни (LIG4), но също работи добре) имам и доста приличен китайски инверторен електрожен (поне за сравнение), а иначе като заварчик засега съм начинаещ...
Avas_co
- майстор
aig_welding написа:Както казва бащата на един приятел(който е доктор, бащата де) "Най-обичам да ме корумпират".
В пратката ще намерите и малко корупционни материали, с които се надявам да спечеля вашето благоразположение с цел да класирате нашия електрожен преди Pansim-овия.
Поздрави,
Георги
Пък, ако корупционните материали са в правилното агрегатно състояние и опаковка, нямам никакво съмнение какво ще отсъдим

nikolson написа:Айде, правете го и качвайте тук да "киризим".Ааа, ще киризите, нали казах, че не искам да се излагам, пък ако и Георги е пратил правилния "подкуп" ще гледате

И друг път съм го казвал, че на мен заваряването ми е спомагателна дейност и рядко ми се налага да ползвам електрожена вместо перфоратора( втората машина я взех баш за такъв обект, че да може с колегата да работим едновременно, м/у другото ще гледам и той да присъства, че по мое мнение е по-добър с електрожена от мен,то и без това на мен вече основно ми се занимава с бутане на разни жици и табла, разни настройки и т.н.)
П.С.
Малко по късно ще се чуя със Зедикус и ще се уговорим, че не зная дали той е приключил като мен от рано работната седмица, че ходих да видя един колега, който е за пореден път на легло. Извода е - не се правете на герои и ако има начин едно нещо да го дигнете с техника, не го вдигайте вие.
Багериста
- специалист
Ехааааа от моето питане какви неща излязоха .Надявам се да осъществите замисленото, и след това да пишете за резултатите .Аз в края на следващата седмица ще поръчам единия от двата. Сега вече е късно но за следващи такива мероприятия мога да изпратя нещо за подкрепа и згряване на изпитващите.
Avas_co
- майстор
С Ванката (Зедикус) вече се уговорихме за неделя, тъй че ще имаме за проба двете мой машини( 160 А на АИГ и 200 А на Драгозов) и машината на Ванката ( 160 А от Панайот), мисля че мога да организирам и участието на 1-2 китаеца, но май не е това занятието и ..., плюс това колегата, който си взе 160 Д по моя препоръка ми обеща да дойде с неговата машина и проблемните му електроди.
Хм, само накрая да не сме въобще за снимки.
Хм, само накрая да не сме въобще за снимки.
dragozow
- майстор
Супер, ще се радвам. Къде да пратя уискито? Шегувам се, приемам критики. Георги, опитай да си изчистиш кеша на браузъра или от друг компютър. Преди време си предложих услугите да пипна базата на форума, но просто всичко е оставено на самотек. Ако беше в София можеше да закарам още няколко машини ако има кой да тества.
Данчо каза че от Хасковските боклуци не е виждал хубав, включително и жълтия, за който често се говори. За непретенциозна работа става, но вътре е зле и не отговаря на параметрите. Точно тези в Китай на едро са 40 долара. Който вярва да вярва.
Данчо каза че от Хасковските боклуци не е виждал хубав, включително и жълтия, за който често се говори. За непретенциозна работа става, но вътре е зле и не отговаря на параметрите. Точно тези в Китай на едро са 40 долара. Който вярва да вярва.
Последна промяна от dragozow на пет фев 19, 2016 7:51 pm, променено общо 1 път.
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература