Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
Avas_co написа:
А, за рекламното лице на Хасково, ся хубаво клипче е направил, ...
Мерси!Ама нямаше нужда!
Само че и аз самия започнах да се обърквам-рекламно лице ли съм или безработен ?! :rolleyes: Или може би безработно рекламно лице?! :-D
aig_welding - специалист
ZEDYCUS написа:
То да не мислиш, че аз съм професионалист-любител заварчик съм. Имам само камера от телефона за съжаление. Добре беше за клипчетата ако правим да имаше и некой Профи(оти няма ни признаят после тестовете :проба: ) :cool:
Няма как всеки да е професионалист заварчик. Важното е да прекарате приятно няколко часа с неща които са ви интересни. Ще се радвам ако и аз съм допринесъл с нещо за това. :-D

Смело VOLUME-то на МАХ, машините ви са още в гаранция! :supz:
Avas_co - майстор
dragozow написа:
Супер, ще се радвам. Къде да пратя уискито? Шегувам се, приемам критики. Георги, опитай да си изчистиш кеша на браузъра или от друг компютър. Преди време си предложих услугите да пипна базата на форума, но просто всичко е оставено на самотек. Ако беше в София можеше да закарам още няколко машини ако има кой да тества.

Данчо каза че от Хасковските боклуци не е виждал хубав, включително и жълтия, за който често се говори. За непретенциозна работа става, но вътре е зле и не отговаря на параметрите. Точно тези в Китай на едро са 40 долара. Който вярва да вярва.
Калояне, тая хасковска машина, за която аз споменавам съм виждал две такива и ... както казах май бяха някакви тестови бройки, мисля и друг път съм споменавал за тях и сега ме мързи да се повтарям, важното, е че такива други не съм засичал, ако на някой му е интересно( а, предполагам, на кого може да му е), ще снимам карантията.
agj - майстор
gogo7777 написа:
.....и кви китайски кабели те гонят.
Сам каза, че не ти е позната машината.....кво се напъваш тогава?
Без никакво напъване ти отговарям,млади момко :-D !
Щипката за масата и кабела към нея се наричат- кабел маса!А ти като голям специалист би трябвало да познаваш тия понятия ...а ние по простите и безработните ,като нямаме друго какво да правим четем форуми :razz: ,...и в някой от тях хората се оплакват от щипката за масата и ръкохватката за електродите -били от най евтините ....и съответно веднага след покупката ги изхвърлят ! :shock:
ZEDYCUS - майстор
:) Писал съм защо я свалих(настъпих я и се подкриви). Не съм я хвърлил, захванах я за алуминиевия плот на масата с оригиналния кабел да подавам допълнително маса на детайла понякога.
Ръкохватката на Изата е италианска , с нея проблеми нямам.
Avas_co

Заглавие: Re: инверторен електрожен Отговори с цитат
С Ванката (Зедикус) вече се уговорихме за неделя, тъй че ще имаме за проба двете мой машини( 160 А на АИГ и 200 А на Драгозов) и машината на Ванката ( 180 А от Панайот), мисля че мога да организирам и участието на 1-2 китаеца, но май не е това занятието и ..., плюс това колегата, който си взе 160 Д по моя препоръка ми обеща да дойде с неговата машина и проблемните му електроди.
Хм, само накрая да не сме въобще за снимки.
Малка грешка 180 А е елжена.
dragozow - майстор
Това за ръкохватките и щипките на китайските е вярно, не слагат хубави. Дори и най-хубавите които имат и ги карам да слагат мен не ме устройват, иначе стават за работа, но нямат други. Поне аз от където съм поръчвал няма опция за хубави месингови щипки, стабилни ръкохватки и др. Има даже абсурдни случаи, главно на евтините машини по пазарите и хипермаркетите да слагат щипка от тънка ламарина, която е предназначена за зарядни устройства. При мен има разни приемливи варианти на не много скъпи цени, по повечето магазини за заваръчна техника също.
gogo7777 - майстор
Евала момци.....супер сте. Виртуално съм с вас :) .
Вземете и шланг за ВИГ ако ви се намира. Надявам се оценките да бъдат обективни и безпристрастни :)
agj - майстор
ZEDYCUS написа:
:) Писал съм защо я свалих(настъпих я и се подкриви). Не съм я хвърлил, захванах я за алуминиевия плот на масата с оригиналния кабел да подавам допълнително маса на детайла понякога.
Аз пък избщо не пиша за теб и твоя елктрожен !Само ти ли имаш ИЗА?! :)
Последна промяна от agj на съб фев 20, 2016 5:18 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
ZEDYCUS написа:
Avas_co

Заглавие: Re: инверторен електрожен Отговори с цитат
С Ванката (Зедикус) вече се уговорихме за неделя, тъй че ще имаме за проба двете мой машини( 160 А на АИГ и 200 А на Драгозов) и машината на Ванката ( 180 А от Панайот), мисля че мога да организирам и участието на 1-2 китаеца, но май не е това занятието и ..., плюс това колегата, който си взе 160 Д по моя препоръка ми обеща да дойде с неговата машина и проблемните му електроди.
Хм, само накрая да не сме въобще за снимки.
Малка грешка 180 А е елжена.
Упс, съжалявам , моя грешка.
Георги, пратката е получена, кутията е екстра, за Уонитата не ми е ясно какво мнение търсиш от мен, те са си култови доколкото знам, пък за рутилките, те пък на мен не са ми интересни.
Ръкавиците, ще ги раздам на момчетата, аз лично с ръкавици не мога да си почеша гъза даже, та ...
nikolson написа:
За колко часа и къде е определено мероприятието? Ако не е удобно, може и на лични. Ако мога да се организирам...Тъй де, и кибици са нужни за едно шоу, а, ако стане, може и онагледяването да осигуря.
Уговорката е за 11:30 на спирката срещу стадион Ботев, колегата Ковеслав също изяви желание да присъства, ще ти пратя телефон за връзка на лични.
Като цяло на мен не ми е до нищо, че на колегата, който исках да присъства, баща му почина днес и ....
Човека ми е буквално част от семейството, а аз изгубих майка си не толкова отдавна и преживявам нещата все едно ...
Както и да е, ангажимента е поет, не малко хора са въвлечени, та ...
Avas_co - майстор
nikolson и той изяви желание да присъства, и ...
. Предложи да отложим нещата, но не това е идеята.
Сега , за моята драма (тя не е баш моя), но ... такива събития ни удрят сериозни шамари, и ни напомнят, че не сме безсмъртни.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: