Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Абе ако беше в София щях да се замисля, ама Пловдив, макар че горивото найстина е тънкана. Сипвам и неможе да го изгори ТДИ-то, а все в обороти.

Ще се разходя до Паликенско, там Чичото има хубаво вино и ракия и правят хубави софри. А и имам какво да заварявам по вилата, та сигурно там ще тествам. Ще взема и ампер-клещите да меря Ампеража. И евентуално тия екстир- антистик и тнт, дето Пансим искаше да знае Китаеца дали ги има.
С базични който не може да работи добре винаги е трудно. Дори и допълнителните дросели не правят чудеса. Аз определено не мога да работя добре с тях.

Честно казано, заваряването за някой от вас е и като хоби, а за мене е необходимост. Но покрай вас и аз се вманиачавам и поне се оборудвах като Терминатор. :wink: Каски, маски, месингови ръкохватки, щипки маси :prayer:

Та точно тази събота и неделя ще цифровам Локове- моето хоби с традиция от бащата. Той купуваше аналогови сетове, а аз си поръчах един цифров от Немско и се почна. Това Липе дето тука ми го посочиха колегите и във ФВ форум ще ме разори !

Та съм разпарчотосал един Дизел Лок на Пико и трябваше да го чипирам, но от всяка свирка дърво не става- иска си 5 намотъчен (полярен) ротор на моторчето за да го развъртат импулсите на цифровото захранване. Та сега трябва да си сглобя първо Дизелката понеже е три намотъчно и после открих една друга машинка която е с подходящо моторче и става за цифроване на Джоуеф. А с това идват екстрите-сменяеми фарове/стопове от посоката на движението и тнт. Всеки Лок си има адрес и се управлява независимо на едно трасе от останалите.
Та сега ще се запоява-светодиоди, моторчета и е фино и пипкаво, но ми писна да стоят на парчета машинките.
Абе всеки луд с номера си и излишните пари за хвърляне !
Старт сета на Роко дето го взех от Липето струва колкото 200А-ов Китаец от Драгозов. Сега се огледах и в един сет на Пико които има интерфейс за чипиране, ама е по евтин малко щото е без чип.
Та ако бях пренасочил тези средства към по марковата техника за заваряване, но явно не ми е чак такава страст.

А това с "инверторните войни" ми хареса- терминаторска работа. :wink: :partyman:
koveslav - майстор
Авас,дори и да съм в движение,само свирнете и с удоволствие ще дойда да парнем пак по нещо.Моето куфарче е постоянно в колата.
ZEDYCUS - майстор
Аз ще пропусна, след малко тръгвам към Свиленград. Като не свършиш една работа през седмицата,щото някой не си е свършил неговата, трябва да се мъчиш почивните дни. :butthead:
agj - майстор
stan73 написа:
....., но ме интересуват резултатите и впечатленията. Ако по някаква причина (за да не стават дрязги например) не искате да ги публикувате в темата - ако може поне на лични ?
А бе то и мен ми е интересуват резултатите,но ....явно те ще си останат в тайна.Поради простата причина че тестовете са били с машини на Пансим, Драгозов и АИГ(поне доколкото можах да разбера от изключително оскъдната и тайна инфрмация :) ) Дрязги между тия представители тук никога не е имало, дрязгите винаги са били между някой от тях и други не участващи в тоя форум производители и основно с китайците от Хасково! :) А една от причините за прикриване на резултатие е:
Avas_co написа:
, хайде все пак да не се бутаме в бизнеса на хората
това означава :- сакън да не разсърдим някой от тия производители, като докладваме че машината му не е това за което той я представя!
Но аз си представям какво щеше да е ако участвуваха и други машини и тия другите се бяха представили по зле от тях , то ще да е хвалене и плюене а и славата им щеше да се разнесе не само тук ,та чак от татък тоя форум ! :-D
dragozow - майстор
Аз ти гарантирам с името си, че не съм замесен в нещо подобно и приемам критики за машините ми. Просто са ми полезни за бъдещи поръчки и партиди. Не се дърляме, защото сме умни, разбрани и машините ни са доста по-добри от тези по пазарите. Иначе..да, познаваме се и не бих спрял някой да си купи машина от х, защото наистина ще вземе добра машина. Познавам и двете хасковски фирми и няма да спестя критиките към това, което продават.
koveslav - майстор
Сравненията(ако така предпочитате да ги наричаме) не бяха с цел оплюване или рекламиране на дадена машина.Машините бяха повече от предположенията ви на брой,различни като производства и модели.Всички машини бяха вече със "стаж" и бяха собственост на участниците.Работихме в един и същи разклонител,с едни и същи електроди и върху едни и същи детайли.Нещата бяха достатъчно показателни за сравнение,при тези еднакви условия на работа,просто нямаше нужда от измервания.Всички машини работеха,мисля,че това е достатъчно като успокоение за всички.Всеки от предлагащите техника знае какво продава и какво произвежда,въпроса беше ние като потребители за себе си да си изясним какво притежаваме и какво можем и евентуално какво не можем да свършим както трябва с притежаваните от нас машини.....Всичко е наред,просто всички участници единодушно решихме че не желаем да се вкарваме в нежелан от нас филм-реклама или антиреклама на някого.Все някога пак ще организираме подобно събиране,който се интересува дали неговата машина може еди какво си като другите идва,пробва и си прави изводи.Такова сравнение не може да бъде направено по друг начин,нито в магазин,нито на изложение.Просто пускаш едната ръкохватка,хващаш следващата и сам си проверяваш коя машина какво може и как се държи при еди каква си ситуация и натоварване.Дали ти харесва или не си остава твой си проблем....
ZEDYCUS - майстор
agj
Но аз си представям какво щеше да е ако участвуваха и други машини и тия другите се бяха представили по зле от тях , то ще да е хвалене и плюене а и славата им щеше да се разнесе не само тук ,та чак от татък тоя форум ! :-D
Ми да беше дошъл с китаеца от клипчето, никой не те е спрял. Поканата беше към всички желаещи.
shtaiga - напреднал
dragozow написа:
Аз ти гарантирам с името си, че не съм замесен в нещо подобно и приемам критики за машините ми. Просто са ми полезни за бъдещи поръчки и партиди. Не се дърляме, защото сме умни, разбрани и машините ни са доста по-добри от тези по пазарите. Иначе..да, познаваме се и не бих спрял някой да си купи машина от х, защото наистина ще вземе добра машина. Познавам и двете хасковски фирми и няма да спестя критиките към това, което продават.
На кратко -поръчвай ги с по качествен захранващ кабел.Към 30-тия месец му се разкапва изолацията и е предпоставка за късо.Иначе машините ( и личния арк 140 и служебния арк 200) работят перфекно.

На големия пак му се побърка дисплея и показва значително по-малко реалният ток.Като заваряваме с колегата се получава комичната ситуация ,че работим на 80А а неговия диспей показва 55А(АРК 200),моят пък 100А(DEL 160 tig)
dragozow - майстор
Това с дисплея е поправено на новите партиди. С кабела не сме имали проблем и за сефте чувам, обикновено повечето дребни проблеми идват от хлабави връзки по байонетите. Радвам се на такива неща, защото повечето могат да се подобрят.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: