Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
ZEDYCUS написа:
Ми да беше дошъл с китаеца от клипчето, никой не те е спрял. Поканата беше към всички желаещи.
Благодаря, но аз в тестове при такова условие :
Avas_co написа:
- тестваме, каквото тестваме с играчките ни, пием по една, две бири и не правим коментари,...
..не желая да участвам !!!Това означава че няма да пия бира а ще пия една студена вода!
Освен това нямам намерение да доказвам на никого нищо !Достатъчно добър професионален опит имам за да преценя какво и кое е добро!
Kirilpm - специалист
И как пък от тая митична хасковска фирма не се намери един човек да пише във форума?Не е като да няма интерес към машините им.А за тестовете няма лошо,то едва ли има друг начин да се съберат няколко машини от различни производители на едно място за проба,ако живеех по-близо бих се включил
agj - майстор
А, че ти мен за човек не ме ли смяташ?! :-D Та нали аз съм техен агент №1! :lol:

П.П.Впрочем в Хасково фирмата не е само една,доколкото ми е известно са три! Преди време на едната от тях имаше и представител ,само че той горкия явно не само нямаше представа от заваряване и заваръчни машини ами и не знаеше как да си прави реклама,пускаше рекламни съобщения по всички теми !!И Вие помолихте :prayer: мода, да го прати на във вечна почивка ! :-D
fore - майстор
То като гледам така, аз дори да дойда на това събиране на различните вносители на апарати, незнам на кого и какво ще доказвам. :?

Първо не представям нито Кенде, нито Райдър, нито пък на Перник Кра-Крато. А това има. А и невиждам защо да правя реклама на споменатите марки и вносители като не ми се плаща за това и не печеля клиенти.
Единствено за да докажа на себеси че съм направил добър или лош избор. А и едва ли ако моят апарат е по добър от останалите това ще има някакво значение за вносителите, представителите и производителите.
Но ми е интересно и ако някой път правите събиране в София, аз съм готов да участвам.
Лошото е че не съм много добър заварчик и това също е в минус за качествата на кой и да е апарат.

В крайна сметка едно ми е ясно- схемите на всичките тия инвертори се правят в Китай и единствено разликата е в това да ли са Мосфет или ИГБТ и дали имат допълнително дросели за базични и някоя и друга екстра в повече по управлението на ампеража в различни проблемни ситуации при работата на апарата.

Ама едно не разбрах от всичката тарапана , на кого е най Инвертора в крайна сметка.

Офф
Поне си чипирах лока и сега има два цифрови които се управляват независимо. :wink:
koveslav - майстор
fore написа:

В крайна сметка едно ми е ясно- схемите на всичките тия инвертори се правят в Китай и единствено разликата е в това да ли са Мосфет или ИГБТ и дали имат допълнително дросели за базични и някоя и друга екстра в повече по управлението на ампеража в различни проблемни ситуации при работата на апарата.

Ама едно не разбрах от всичката тарапана , на кого е най Инвертора в крайна сметка.:wink:
Пълно щастие няма-най-добър е този инвертор който се ползва по предназначение и си върши работата.А интереси и нужди различни-един се интересува преди всичко от мощност и ПВ и се случва по цял ден да реже метални греди и е доволен.Друг се интересува просто от по-преносима машина.Трети се интересува от компактност придружена от разнообразни възможности,но не се вълнува от високи амперажи,мощност и т.н. и т.н.Някои имат по няколко модела машини,като ги ползват с различно предназначение. И всеки е доволен от своя избор.Трябва да знаеш какво искаш и какво ти е нужнао,за да избереш правилното за теб. На такива срещи може да видиш нещо още по-правилно за теб,а в интерес на истината при такова пряко сравнение се разбулват и някои митове и легенди за тази техника и начина и на работа......
Всички машини работят по предназначението си и между участниците слава богу няма прецакани,както се казва.Пълното "щастие",съчетаващо всички качества накуп струва поне колкото няколко от присъстващите машини,за това всеки е направил своя разумен компромис,доволен е от покупката си и си върши работата.
Последна промяна от koveslav на пон фев 29, 2016 1:18 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
fore написа:
Ама едно не разбрах от всичката тарапана , на кого е най Инвертора в крайна сметка.
Как на кого, моя, естествено!
Kirilpm - специалист
fore написа:
То като гледам така, аз дори да дойда на това събиране на различните вносители на апарати, незнам на кого и какво ще доказвам. :?

Първо не представям нито Кенде, нито Райдър, нито пък на Перник Кра-Крато. А това има. А и невиждам защо да правя реклама на споменатите марки и вносители като не ми се плаща за това и не печеля клиенти.
Единствено за да докажа на себеси че съм направил добър или лош избор. А и едва ли ако моят апарат е по добър от останалите това ще има някакво значение за вносителите, представителите и производителите.
Но ми е интересно и ако някой път правите събиране в София, аз съм готов да участвам.
Лошото е че не съм много добър заварчик и това също е в минус за качествата на кой и да е апарат.

Офф
Поне си чипирах лока и сега има два цифрови които се управляват независимо. :wink:
Само помисли колко са гъвкави китайците в икономията и ще си отговориш на въпроса с електрожените.Разликите въобще не се ограничават до някоя друга екстра и има машини на пазара,с които просто не може да се работи,дори и в домашни условия.Не е лошо да се споделя информация и когато колегите споделят със снимков материал че дадена машина е менте и не си отговаря на параметрите не е никак хубаво да ревне някой,че си правят реклама.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Няколко нагледи примера за хората,които не вярват в китайския инженерен гений и се съмняват докъде може да се стигне в името на икономията.
profesionalist_wood - майстор
Потресаващо...ама тоя на снимката е замъглил серийните номера на флашката да не разберем чия е фирмата която ги прави
Kirilpm - специалист
Ами потресаващо си е наистина,при положение,че има много мошенници,които искат да изкупят най-евтините боклуци от китай и да ги продават тук поради добрите цени.А има и хора във форума,които ни отварят очите за тази работа,един да влезе да прочете и да направи правилния избор,пак е файда,а до колкото съм чел не са един или двама,които са си избрали електрожени след справка във форума.За това се дразня на троловете,които малко по малко прогонват знаещите и можещи хора от форума.
profesionalist_wood - майстор
Дори не се знае дали има статистика на загинал от токов удар от електрожен менте :?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: