• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
dragozow написа:
Тези функции са стандартни за всеки инвертор. Някои фирми ги пишат, други не им обръщат внимание. @sek.1, учудва ме това което казваш, на мен също са ми ги мерили и дават 160А, ще занеса една машина на Данчо от Дел пак да видя. Друг е въпроса вече какво пв дава на максимален ток.
То нашите и двете минаха на ремонт при него и той е втория който потвърди за амперите . Първия който ги мери беше още на времето един колега от катедра силова електроника на ТУ София но тогава не му обърнах много внимание . Още тогава човека ги оцени като слаби в силовата част а той определено си разбира от работата .
profesionalist_wood - майстор
Обаче е съмнителна приликата от синята серия в надписите на елжен ARC200
Цъкни тук- http://gamateh.com/products.php?1440&cP ... f02c8c987b
dragozow - майстор
Китайско е...от евтините. С това име можеш да видиш много апарати. Ако напишеш в made in china или eBay "ARC 200" ще видиш колко различни резултати излизат. По-скоро открий разликите:
Изображение
Изображение
Името навява за прилика с една друга фирма за производство на трансформаторни апарати от Варна:
http://www.elgen-bg.com/page2.php
Справка на сайта им показва че не правят инвертори, някой се е възползвал от името им. Не пише ПВ, произход, какви са кабелите. Има и още по-евтини.
bubblesum - помощник
В крайна сметка реших да си купя ARC 200, надявам се да не съм сбъркал. Купих си и защитен шлем с автоматично затъмняване - от китайските. Искам да питам, ако някой друг също има такъв, на какви настройки го ползва. Защото моя го пробвах набързо в магазина и работи, но ми се струва, че няколко часа след това имах по-особено чувство в очите. Понеже никога не съм заварявал, не знам дали и с обикновен защитен шлем не е същото - т.е. може и да пази от вредните лъчи, но все пак пропуска силната светлина от видимия спектър и това "уморява" очите. Може да съм параноик, но ще съм благодарен да споделите как си чувствате очите след заваряване.
gogo7777 - майстор
Снимай маската или дай линк към същата, за да ти кажа как да я настроиш. То няма какво толкова да се настройва ама поне ще знаеш кое копче за какво е :-D
agj - майстор
bubblesum написа:
- т.е. може и да пази от вредните лъчи, но все пак пропуска силната светлина от видимия спектър и това "уморява" очите.
т.е.точно като белия чаршаф : -) ...Белия чаршаф отблъсква слънчевите лъчи ще отблъсква и радиационните то е една марка все лъчи ..... :-D :-D :-D :-D :-D :-D (Фраза на студент на изпит по гражданска отбрана от скеч на Шкумбата)
А сега сериозно -По въпроса за маските има цяла тема : viewtopic.php?f=56&t=38114-вземи я прочети за да не пишеш такива неща!
bubblesum - помощник
Благодаря за отговорите. Прочетох темата за избор на маска (макар и със закъснение) и оставам с впечатлението, че тази която купих, в общи линии отговаря на изискванията. Но понеже нямам база за сравнение - питам. Това е моята маска:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Относно настройките, не съм сигурен дясното копче отвътре на маската дали да е завъртяно наляво или надясно. Продавача каза едно, а в ръководството пише обратното. Ако някой е ползвал такава да каже как е по-добре и изобщо личните си впечатления от маската.

А това е маската която е в комплект с електрожена:
Изображение

Тя по-безопасна ли е?
dragozow - майстор
Бутон за времето на закъснение, общо взето е въпрос на лична преценка. Виж точка 4.4 от инструкцията и си поиграй да видиш разликата. Втората маска си е обикновена маска, върви си с апарата.
agj - майстор
bubblesum написа:
Благодаря за отговорите. Прочетох темата за избор на маска (макар и със закъснение) и оставам с впечатлението, че тази която купих, в общи линии отговаря на изискванията. Но понеже нямам база за сравнение - питам. Това е моята маска:

Изображение

Относно настройките, не съм сигурен дясното копче отвътре на маската дали да е завъртяно наляво или надясно. Продавача каза едно, а в ръководството пише обратното. Ако някой е ползвал такава да каже как е по-добре и изобщо личните си впечатления от маската.
Sensitivity- Чувствителност. Позволява да настроите филтъра за включване / изключване в зависимост от яркостта на дъгата, и светлинното излъчване на горещия метал. Това е полезно, когато се работи при ярка слънчева светлина, което помага да се избегнат ненужни включвания на филтъра.

Delay- Време на забавяне на отварянето. Забавянето е необходимо да се избегне ранното отваряне в края на заваряването, когато сте спрели дъгата, но светлината от горещ метал все още е много ярка, както и за предотвратяване на "премигване" на филтъра при кратковременни паузи.- т.е колкото по бавно отваря толкова по добре .
Бързо отваряне може да се използва при често прикапване или други подобни дейности.

Shade –Степен на защита .Колкото по висока е цифрата толкова по тъмен е филтъра .За определяне точната степен на затъмнение трябва да се има в предвид няколко фактора от който най определящи са силата на тока и вида на заваръчния процес препоръчителните степени на затъмнение може да се видят от таблица в темата за маските или ако има такава към инструкцията за експлоатация на маската ,за да използваш таблицата трябва ди си сигурен че степените отговарят на степените на затъмнение на тъмните филтри по DIN ,има маски който съвсем не отговарят на стандарта, да се надяваме че твоята отговаря !Но тази регулировка може да бъде съвсем индивидуална в зависимост от много други фактори .
Последна промяна от agj на пет ное 09, 2012 9:55 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
bubblesum написа:
А това е маската която е в комплект с електрожена:
Изображение
Тя по-безопасна ли е?
Класика в жанра ! :-D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26