dimovip написа:Добре, алуминия отпада. Искам нещо качествено и лекичко. Той човека сега има 1 електрожен, ама тежи 20кила. Давайте мнения, че утре ще купувам.Имам предложение за теб - прочети последните 10-20 страници от тази тема. Ще намериш хора които са си купили вече инвертор - и от мен и от други хора. Пиши им по едно ЛС всеки да си каже доволен ли е или не и защо. След това ще решиш!
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim
- майстор
4408 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
koveslav
- майстор
Или пък Кемпи Минарк Еvo 150.Има лифт-арк за аргон(не казвам че е подходяща машина за алуминий),PFC,опция за дистанционно и т.н.Също работи гарантирано с всички видове електроди.Виждал съм как се редуват двама заварчици един след друг с него,за да не прекъсват работата.Уникален апарат е.
agj
- майстор
pansim написа:Написал съм -"щяхме да му предложим"!А не предлагам!agj написа:Ако подобна цена не го притеснява то за тия пари щяхме да му предложим AC/DC от Драгозов !А пък и проблема с алуминия ще е решен!Как се вмества в понятието "ЛЕКА" една машина AC/DC![]()
![]()
![]()
И не си ми отговорил още на въпросите - за функциите които за теб били най-важни пък предлагаш машина БЕЗ такива

А къде видя че предлагам някаква машина с функци или БЕЗ такива?Питах за бюджет.На което още не е отговорено.Подаръка може да е и за 200 и за 2000лв?
fore
- майстор
agj, щото не ги определяш ти нещата. Аз точно на теб в продажбите не ти се меся.
А това какви спецове сте се събрали тук, също не е много ясно. Просто твърдения. Аз поне няма претенции.
Щото като задам технически въпрос, който е по темата, няма отговор, като питах за ръкохватката пак с триста зора накрая намерих удачната. А уж елементарни неща за спецове.
Та това какви специалисти сте вие и по какво е много имагинерно и неясно. За мене до тук сте добри в две неща- спорове и рекламата.
Ама темата не е за реклама и продажби принципно. Те и по БТВ въртят една реклама с месеци пък сменят накрая, а тука .............е като Слънчевият изгрев.
Още много малко и ще науча всичко за 4те фирми дето се въртят тук.
А това какви спецове сте се събрали тук, също не е много ясно. Просто твърдения. Аз поне няма претенции.
Щото като задам технически въпрос, който е по темата, няма отговор, като питах за ръкохватката пак с триста зора накрая намерих удачната. А уж елементарни неща за спецове.
Та това какви специалисти сте вие и по какво е много имагинерно и неясно. За мене до тук сте добри в две неща- спорове и рекламата.
Ама темата не е за реклама и продажби принципно. Те и по БТВ въртят една реклама с месеци пък сменят накрая, а тука .............е като Слънчевият изгрев.

Още много малко и ще науча всичко за 4те фирми дето се въртят тук.
pansim
- майстор
agj написа:Много ти е къса паметта
А къде видя че предлагам някаква машина с функци или БЕЗ такива?

Жокер - виз си мненията от предишната страница.
ФОРЕ - ти за каква ръкохватка си питал? и защо се чудиш. Ръкохватката е нещо индивидуално. Аз харесвам тези с винт...ама това нищо не значи. На теб може друго да ти харесва. Зависи как ти легне в ръката.
И успех в разнищването на фирмите

Krass
- майстор
koveslav написа:Или пък Кемпи Минарк Еvo 150.Има лифт-арк за аргон(не казвам че е подходяща машина за алуминий),PFC,опция за дистанционно и т.н.Също работи гарантирано с всички видове електроди.Виждал съм как се редуват двама заварчици един след друг с него,за да не прекъсват работата.Уникален апарат е.Имаме такъв служебен. Ами добре работи. Добре работи и на pansim машината. Но какво разбираме ние с Форката. Разбирам само, че цената е 4 към 1. И това без бутилка, шланг, манометри, кран. Винаги ми е било интересно един специалист, какво би казал за две машини с еднакви параметри. Напрежение на празен ход, ток и честота. В кое се проявява усещането за по-качествена работа.
dragozow
- майстор
Няма как да е AC/DC, да е леко и да е мощно така, че да не ти губи времето, 200А такава комбинирана машина MMA / AC/DC с кабелите и там другите неща си е 20 кила. То само аргоновия шланг е сигурно 4 кила. Дори Fronius MagicWave 2500 AC/DC е 26 кила. Вече ако е само MMA машина има 200А, най-леките са около 5 кг, mosfet-ите са около 7 - 8 кг.
Ами мислех около 300лв, но май са недостатъчни като чета мненията ви.Тогава въпроса се обръща така...Мога ли за около 300лв да купя нещо що-годе качествено?
Нещо от тези дали става ?
http://mashini-vp.com/index.php/elektrojeni
http://mashini-vp.com/index.php/elektrojeni
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература