Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
ПВ 60% при 140 ампера. Слаб ще да е за 3,2 мм и ако целулозните искат като базичните поддържане на по къса дъга и по висок ток на старта.............

Гледам на табелката 100% при 89 ампера.

Полярностите е добре да се спазват, но не дръж чак толкова на тях. Това е за профитата.
pansim - майстор
Този инвертор НЕ е слаб за 3.2. Тамън си е :)
Обаче целулозните електроди си искат по-различна ВАХ на токоизточника. например Фрониус имат отделен режим за целулозни електроди. Опитай колега и ще разбереш за какво става дума.
fore - майстор
Тоест волт/амперната характеристика е друга или казано по просто- както Алумина иска импулсно напрежение и тук се иска нещо такова.
Valyo68 - специалист
На табелката на инвертора пише друго: :o
60% - 140 А - 25.6V
100% - 108 А - 24.3V
За мен лично какво пише, няма никакво значение! Едно е сигурно, както каза колегата Пансим, 3.2 ги мачка отвсякъде! За един ден яка работа с него, разбрах че си имам страхотно зверче! :-D От тук тръгна всичко:
Дадох дума на баща ми да направим подпорна /оградна/ стена към комшията на 09.04 2016Г. , тухлите тръгнали да бягат :-D Той разчита на мен и втори електрожен! Няма лошо:-) Да но Кра Кра е някъде??? Къде? Вече е при мен:-) Нооо.... днес! Дал ли си дума и я изпълниш, Безценно! Обичам Шампионска лига, обичам..., казано / сторено, обичам баща си /той ме е направил такава будала/ :-), Пример давам! Синът на 20 години, подава електроди, реже с ракета, роб на парите да не става! Зетя и той помага! Внукът реве в количката, иска да помага! Е това е! Пак казвам Драгозов реагира веднага, взех инвертора на изплащане, не от него, и свършихме работа! Бонус за мен е , че приключих за сега! Повдигнах и асмалъка на вилата под Арбанаси, жената доволна, какво му трябва повече на един млад Дядо? Всичко това за един ден! Инвертора ох не каза! Та така де, по неволя си имам страхотно зверче! Ако имах пари в брой и време, щях да се обадя на Пансим и да приключа в избора! Пансим оправи визията и си в голямата игра! :supz:
agj - майстор
fore написа:
Тоест волт/амперната характеристика е друга или казано по просто- както Алумина иска импулсно напрежение и тук се иска нещо такова.
Форка,поне от две години се мъчим да ти набием в главата че алумина не иска импулсно ,а иска променлив ток.Затова ти казах и миналия път да си гледаш инженерните науки ,а за заваряването има кой да обяснява.
Valyo68 - специалист
Синът ми подава електроди и с един имах проблем, аз горе на асмалъка , това на вилата! Опатках го със зор, лепи не тръгва, шлаката една такава лигава, блести, но каква заварка стана само, супер:-) Викам му дигни малко ампеража, зор голям, да бе тате дигнах 120А, аз се мъча:-), Изкарах го някак си, забучил хубавата моторджиска каска на главата:-) Като слизам го питам откъде го извади този електрод, а той:-) как откъде бе тате от камарата!! Гледам 92.78 черен 3.2, че и през това минах! :prayer: :supz: После, валандара и барбекюто, и всичко си дойде на мястото! :partyman: Минах през ада и заспах в рая, щастлив и доволен! След малко ръчкане и жената заспа май, доволна? :partyman: :supz: :prayer: Наздраве колеги и да хуяри машинката, много съм доволен! :partyman: :prayer: :supz:
Последна промяна от Valyo68 на пон апр 11, 2016 8:13 pm, променено общо 1 път.
Valyo68 - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=jxKnWdvxEqk

Какво ви става бе хора? Я олабете жилата малко! :partyman: :supz: :prayer:
Valyo68 - специалист
С Кра Кра работят електродите, по вертикал и на таван са убиец! Събота ще ги пробвам и с новата придобивка! Няма причина да не работят! Теста е в събота. Наздраве!
fore - майстор
Не е променлив. а е модулирана синусоида.
dragozow - майстор
С тази машина няма да работят целулозните, подари ги на някой. Виждал съм да се пробват пред мен с целулозни и не става с тази машина. В домашни условия заваряването с такива електроди е рядко като кокоши зъби. За подаръците, когато може давам, не всеки път може, днес една намалена на доставна цена косачка отказах да и направя още отстъпка, просто нямаше търговска логика да го направя. Заваръчните и не само те при нас са проверени, обикновено гледаме в нова машина какво може да се счупи и правим корекции. Специално заваръчните са изчистени от детски болести и почти няма какво да се подобрява. От машините които внасяме, а те са доста, почти няма някоя която да не е подобрена по наши идеи. Имаме страшно много части на склад, толкова, че разните хипермаркети ни пращат клиентите си да си купят нещо. Ремонтираме и много стари машини от които другите се гнусят, понякога няма достъп до оригинални части и се налага да се работи с въображение. Очаквайте още изненади, ще има 180 А телоподаващо с еврошланг и електрожен за малко над 600 лв, подобрен MMA 190, още по-добро Mini 160, увеличаване на гаранцията на определени машини и др. Телефонът ми е 0898798624, ако не вдигна задължително връщам обаждането.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: