fore написа:Не е променлив. а е модулирана синусоида.До определен момент от присъствието ти тук си мислех че просто се правиш на интересен,но след това разбрах че с всеки следващ пост започваш да пишеш все по големи глупости...... и то напълно откровено!
Променливо напрежение -такова каквото е в ел контакта- няма на изхода на инвертора ! Не е 50 херца синусоида това съм сигурен.
Или е модулирана синусоида- импулси или са още по високочестотни импулси на изхода. Пансим знае най добре. Беше ми пращал едни схеми и ВАХ графики с точно тези неща, но трябва да ги разгледам по обстойно.
Не съм останал с впечатление че и ти ги разбираш тези електронните неща вътре в инверторите много добре. Така че дай да не се обиждаме.
Едно е сигурно- напрежението/тока за заваряване на алуминии не е 50 херца синусоидално или пък друга подобна такава честота генерирана от синхронен генератор, както е в ел мрежата.Синхронният генератор може да генерира в зависимост от оборотите си на въртене различна честота. При 3000 об мисля беше 50 херца.