Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
fore написа:
Не е променлив. а е модулирана синусоида.
До определен момент от присъствието ти тук си мислех че просто се правиш на интересен,но след това разбрах че с всеки следващ пост започваш да пишеш все по големи глупости...... и то напълно откровено! :-D
fore - майстор
Пиша аз ! До колкото знам, изправеното напрежение бива накъсано на импулси с електронна схема при машините заваряващи алумин.
Променливо напрежение -такова каквото е в ел контакта- няма на изхода на инвертора ! Не е 50 херца синусоида това съм сигурен.
Или е модулирана синусоида- импулси или са още по високочестотни импулси на изхода. Пансим знае най добре. Беше ми пращал едни схеми и ВАХ графики с точно тези неща, но трябва да ги разгледам по обстойно.

Не съм останал с впечатление че и ти ги разбираш тези електронните неща вътре в инверторите много добре. Така че дай да не се обиждаме.
Едно е сигурно- напрежението/тока за заваряване на алуминии не е 50 херца синусоидално или пък друга подобна такава честота генерирана от синхронен генератор, както е в ел мрежата.Синхронният генератор може да генерира в зависимост от оборотите си на въртене различна честота. При 3000 об мисля беше 50 херца. :?
dragozow - майстор
Не съм останал с впечатление че и ти ги разбираш тези електронните неща вътре в инверторите много добре.
Ти също, оставете тези работи на хората които разбират. Имал съм доста осрани инвертори за ремонт, които преди да дойдат са ремонтирани от телевизионни техници и т.н. Та в този смисъл не ръчкай по асансьора ако не си оторизиран, защото белите стават много лесно.
pansim - майстор
Valyo68 написа:
щях да се обадя на Пансим и да приключа в избора! Пансим оправи визията и си в голямата игра! :supz:
Ми да се беше обадил - сега щеше да заваряваш и с целулозните електроди :)
А визията е поправена.С черен цвят и бели надписи. Стои добре според мен. Има още малко какво да се желае в боядисването на кутията и ще бъде направено, или ще се сменя производителя на кутиите.
А в голямата игра са други - търговците.

fore - недей...много те моля. Спри се по тази тема че е страшно :lol:
fore - майстор
Драгозов, Аз имам теоритични и практически познания в телекомуникациите и обща електроника. Нямам претенции да разбирам от Инвертори и тнт. Асансьори не съм правил и няма намерение да правя. Познанията ми там са до колкото да разбереме какви бели е направил старият техник и да го изгониме !!!

Просто едно време алпинистите си позволяваха да си слагат инструментите и изолациите в шахтата и правеха страшни бели. Аз заключих с патрон шахтата, понеже се качвах заради голямата сателитна чиния с която все още гледам Бул-сат !!!
Поддържам я ! Сменям конвертори, коаксиали и тнт.
Та поради тази причина се разправям и с този асансьор, понеже мърляча ще пребие нас !!!
А относно инверторите- не ги ремонтирам или пипам. Като стане проблем- отварям гледам за да видя вижда ли се къде е проблема. Обичам да знам. Интересувам се как работят за обща култура.
Та до толкова имам представа как работи един инвертор.
Обичам да има машини и купувам. За това от техниката за запояване имам доста и различни по качество поялници от които по качествените са - 2 бр. на Маргарит Сеафимов -М-солдер, една духалка взех за СМД и тнт ! Брато купи и газовият поялник от Лидл. Добър е.

Просто Брато преди да стане Програмист правеше GSM-и, и също работи във частна фирма за зарядни и захранващи у-ва. В нас пък любителски направхме и още работи 4х100 вата усилвател със филтрите му и тнт. Колоните........
Абе не само съм учил, но и поназнайвам и аз нещо, но се работи по схема.

Инверторите са сложни захранващи устройства и си искат опит и познания + схемите.

==========
Пансим, знам че ти си човека. И който и да ти обяснява нещо, няма да е на нивото че да е вярно.
Тая нова визия ще е като болид от Ф1 на тоя нов инвертор. :)

А с твоят инвертор може да се заварява и с Цеулозни така ли ?
pansim - майстор
fore написа:
А с твоят инвертор може да се заварява и с Цеулозни така ли ?
Да!
На 80-85А с 3.2 целулозен. Ще има и клип само търпение че съм в едни ремонти...
koveslav - майстор
Хм.Само такова чудо не съм пробвал-целулозен.Знам теоретично че на променлив ток целулозния работи добре,толкова ли трябва да е специален инвертора?
agj - майстор
koveslav написа:
Хм.Само такова чудо не съм пробвал-целулозен.Знам теоретично че на променлив ток целулозния работи добре,толкова ли трябва да е специален инвертора?
Трябва специална програма или функция ....тоя например
Изображениеосвен за зелулозни (CEL) има даже и за хром никел :?
pansim - майстор
Трябва подходяща ВАХ
Нищо повече и нищо по-малко.
koveslav - майстор
Щом само ВАХ е важна,то това означава,че тя трябва да е различна от тази която е необходима за нормална работа с други електроди.Съответно те я променят с допълнителна функция за настройки на апарата.Или по обратната логика ако даден инвертор работи нормално без пренастройки с целулозни,то той ще има някакви отклонения в работата с други електроди.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: