Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
На мен пък ми е много интересно на колко човека от тоя форум ще им нужен ивертор за целулозни електроди?!
ЗА BAX -а на целулозните разбрахме ,а някой може ли да обясни каква е харктеристика на функцията на CEA -та за хром никеловите?Щото аз и без функция мога.Даже с обикновен китайски инвертор неръждаемите.си вървят перфектно.Питам щото на никой друг инвертор не съм виждал такова нещо.
gogo7777 - майстор
В този смисъл трябва апарата да поддържа стабилно заваръчното напрежение(нали всъщност то-напрежението определя разстоянието или по-скоро дълбочината на проникване и поддържането на дъгата)
Не....
Напрежението влияе на ширината на шева
Тока влияе на дълбочината на шева
Вида на тока влияе на формата на шева
Диаметъра на електрода пък влияе на дълбочината и широчината......по-тънък електрод по-дълбок и тесен провар
dragozow - майстор
На мен пък ми е много интересно на колко човека от тоя форум ще им нужен ивертор за целулозни електроди?!
На николко, аз имах две специализирани CEL машини и ги продавах 3 години, накрая ги купи една фирма да си заварява...с рутилки. Та целулозните са силно специфични.
pansim - майстор
agj написа:
CEA -та за хром никеловите?Щото аз и без функция мога.Даже с обикновен китайски инвертор неръждаемите.си вървят перфектно.
То повечето неръждаеми си вървят и на КРАКРА.
Опитай с китайката ОК63.85 и пак ще говорим за нуждата от качествен инвертор :)
Може и клип да снимаш :-D

А на кой какво му е нужно, нека всеки сам си прецени. Защото разликата е не само в работата със целулозни, ама карай, важното е цената да е ниска :lol: :lol: :lol:
Като свършат другите аргументи с това се започва - ама не ти трябва защо ти е. Мдааааа...
И аз така си мислех при покупка преди време на евтин прбоден трион /зеге/ Мислех си - не ми трябва скъпа машина. В годината я отрежа 5 пъти, я не. Да, ама до момента на пускането му. Реже на криво, вибрации страшни.
Купих си друго, това стои и досега за спомен, да не купувам болкуци. по същия начин е и с бензиновия трион /резачка/.
Баща ми се изкушил и купил евтино китайска резачка, преди време...поработи малко и сега се оглеждам за друга. Мога да напиша цяла статия за проблемите и нервите които ми съсдаде въпросната техника. Толкова за евтиното! То си остава такова, независимо от нашето мнение, желание или намерение.
Та никой нищо не каза за клипа - работа с 3.2мм FOX CEL на 80-85А. :)
fore - майстор
За фалшивите резачки за дърва е ясно- заминава им стартовото въже веднага, правят се хиляди настройки на карба и все няма настройване и други такива...............

За клипа-Отлично, но ти така и не обясни тази ВАХ, какво иска да каже с думи прости ! Все пак за да коментираме и то в положителна насока че с нисък заваръчен ток инвертора работи с дебели електроди и то цеулозни е добре да разбереме каква е врътката - тока ли нараства от старта плавно, какво става че се работи само на 80 ампера ? Иначе какво да коментираме- има магия, но тя си остава такава ............ :wink:
То излиза че с този твой инвертор към 190 ампера ще може да се заварява с Ф8 мм. :)

Права полярност беше когато електрода е на минус ? И ако е така защо тогава ръкохватката се слага на +а ? Понеже явно както обясни и Ковеслав имат значение тези полярности дали шева ще е в детайлите или над тях.
dragozow - майстор
За фалшивите резачки за дърва е ясно- заминава им стартовото въже веднага, правят се хиляди настройки на карба и все няма настройване
То да беше само това....аз мога да напиша книга.
pansim - майстор
dragozow написа:
То да беше само това....аз мога да напиша книга.
За книгата искам да бъда съавтор :-D Много мога да напиша... :lol: Да не говорим колко бензин харчи това недомислие на китайската инженерна мисъл - трябва да имаш нефтен кладенец за да работиш :wink:

Форе - ВАХ означава волт-амперна характеристика. И магия няма да знаеш. Има труд който никой не ти го признава. Никой!!!
fore - майстор
Ясно е че харчат много, нали за да се изкарат тия коне от недомисленият мотор се правят с големи кубици-мин. 50 и в съчетание с калпавият карб, става ламя.

За това че ВАХ е волт-амперна характеристика, миля че по горе аз писах даже къде и каква е. При диодите, при захранващите у-ва и тнт.

Пази си тайната на разработената машина. Но тогава няма как да искаш да се коментира тази магия. Който купи и тества от твоите изделия ще сподели дали магията е жива. :wink:

Поне за полярностите кажи нещо, там магия няма и едва ли ще се преработиш с това !
DMN - майстор
Тъй като пак се споменава ниската цена като лош фактор ще кажа без да защитавам ниската цена, че не винаги цената определя качеството, понякога и по-скъпото не струва, говорим за сравнение между изделия с едни и същи технически характеристики(реални). Доста техника съм купувал(за себе си) и я анализирал, наблюдавал, измервал и т.н. Има една ниша, в която цени-качество са доста приемливи, е те точно тая златна среда всеки сам трябва да открие според потребностите си, а това най-добре става като се черпи споделен опит от други хора закупили тези продукти или ако има възможност да се измери, провери, погледнат нещата отвътре, което е почти невъзможно да се направи преди да купиш изделието(най-вече погледа вътре). Много зависи обаче и от това, кой как и колко работи, как се грижи и пази инструментите си, какъв усет има и доколко е запознат с техниката, с която работи. Добър инструмент+добър майстор=добре свършена работа. Лош инструмент+добър майстор=поносимо добре свършена работа(но може и много по-добре) с много псувни от майстора :-D. Добър инструмент+лош майстор=катастрофа :-D, язък за добрия инструмент - никой наоколо няма да разбере качеството му, а според "майстора" инструмента ще е виновен :-D . Лош инструмент+лош майстор=викане на спешна помощ, пожарна, гражданска защита, шутове по майстора и т.н.
Както казва признатия по цял свят кларнетист Иво Папазов - добрият майстор и на сламка ще свири :)
А и може би трябва да се прави разлика между качество и надеждност. Щото един инструмент може да върши много качествена работа, но на втория ден да сдаде багажа, което го прави ненадежден.
Лично аз се ръководя от следния принцип - купувам евтина техника, ако преценя, че е по силите ми да я поправя при евентуален проблем - за съжаление ми се е налагало, за радост съм се справял. Така че...всеки сам си преценява.
koveslav - майстор
Няма бягане! Да се бориш против китайското е като да се бориш със зараза.Ето какво ни продадоха при последната покупка на материали.Понеже тук излезе лафа "корейски електроди за корейски стомани",значи вече сме технологично подготвени.Китайски електрожени,предлагат се и китайски електроди и сме готови за китайските стомани :D
ПП Краищата на китайския калиброван материал така са се закалили,че се налага да се отвръщат,за да могат да се обработват на струг.

Прикачен файл

stomana 45.jpg

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: