Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
gogo7777 написа:
ИЗА-та, тези на Драгозов и АИГ, Вики Б......и звяра ба Форето. :lol:
Вики Б нямат представител тук ! А пък и тяхната конкуренция бе убита още в зародиш,китайски клонинги били и какви ли не други негативи сипеше Пансим по отношение на тази марка!А това вероятно ти е известно че се нарича нелоялна конкуренция или по нашенски казано плюене!
agj - майстор
nikolson написа:
Направо не знам, от къде да започна.Декларираш, че не си се интересувал от "теста", а правиш обобщения. За каква конкуренция да говорим? Освен тези машини, друга нямаше. Хайде, ще повдигна малко завесата. Машините се справиха от "прилично нагоре" в диапазона 80-110 ампера. Не еднакво, държа да подчертая. Това е моето непрофесионално, но абсолютно неутрално мнение. Какво може електрожен от 200, или 1000 лева? :duno:
Ми недей да започваш ,направо спри! Ти сам човъркаш постоянно по тая тема, после друг ти е виновен !Така,... като за последно уточнявам че не съм се интересувал и не съм имал намерение да идвам на никакви тестове!НО какво лошо има да се интересувам от резултатите от тях!
Вярвам че вече разбра ,....и ще спреш да човъркаш по въпроса !Както и аз разбрах че резултати няма да има, и винаги при покупка на електрожен ще хвърляме боб!
nikolson - майстор
ОК, agj , спирам и, макар че не считам, че съм те обидил лично, щом ти така го приемаш, казвам ти извинявай.
kuger - майстор
agj написа:
gogo7777 написа:
Вики Б нямат представител тук ! А пък и тяхната конкуренция бе убита още в зародиш,китайски клонинги били и какви ли не други негативи сипеше Пансим по отношение на тази марка!А това вероятно ти е известно че се нарича нелоялна конкуренция или по нашенски казано плюене!
Нямах намерение да се включвам, но:
1.Колко струва една внесена китайска машина като цена, и защо е толкова евтина?
2.От какво е спестено? От труда? Вярно, китайците са евтин труд, но все пак?
3.А доставката до България? Не ми обяснявайте, че видиш ли голямо количество! Явно е спестено от комплектацията на съответната машина, и е вложен "екстензенц-минимума".

Ползвам доста машини, произведени в Китай. Мнението ми е, че зависи от машината и за кого е произведена. Има много китайци с много добро качество, но внасяните инвертори /от определени фирми/ не струват.

И, накрая, спрете се, кой каквото е платил, това ще ползва /ако се е набутал си е за негова сметка/.

пп:Сигурно няма да повярвате, че пиша от "китайска" машина - лаптоп на Хюлет Пакард Павилион DV5 на 10 години, който дори не е преинсталирван? Ваш проблем!
dragozow - майстор
kuger написа:
agj написа:
gogo7777 написа:
Нямах намерение да се включвам, но:
1.Колко струва една внесена китайска машина като цена, и защо е толкова евтина?
2.От какво е спестено? От труда? Вярно, китайците са евтин труд, но все пак?
3.А доставката до България? Не ми обяснявайте, че видиш ли голямо количество! Явно е спестено от комплектацията на съответната машина, и е вложен "екстензенц-минимума".

Ползвам доста машини, произведени в Китай. Мнението ми е, че зависи от машината и за кого е произведена. Има много китайци с много добро качество, но внасяните инвертори /от определени фирми/ не струват.

И, накрая, спрете се, кой каквото е платил, това ще ползва /ако се е набутал си е за негова сметка/.

пп:Сигурно няма да повярвате, че пиша от "китайска" машина - лаптоп на Хюлет Пакард Павилион DV5 на 10 години, който дори не е преинсталирван? Ваш проблем!
Мога да отговоря на някои от въпросите без да взимам отношенията и споровете тук.

1. Относително, 30 - 200$ в зависимост от количество, качество, регион в Китай и др, говоря за инвертор по MMA до 200А.
2. Основното от което спестяват китайците е евтиният труд, разбира се от кабели, платки, конектори, дросели и каквото се сетиш. Видимо еднакви машини може да са с коренно различно качество.
3. Доставката до България струва по правило около 10% от цената, ако е контейнер може да падне на 5%, но ако е от вътрешна дестинация в Китай като Чунцин и са малко бройки може да стигне и 25%. Повечето пратки се пазарят FOB големи пристанища, Шанхай, Нингбо, Хонконг и др.

Повечето машини по магазините отдавна са китайски.
agj - майстор
А защо отново захапахте темата за китайците,след като обсъждаме съвсем други неща в който китайските машини не участват.ВИКИ Б е български производител на заваръчна техника,и е без значение какви платки и други елементи използва в производството си ,важно е качеството на машините.А то е добро ,само че се намират хора да Ви убеждават в противното.Точно за тая нелоялна конкуренция идеше реч!
dragozow - майстор
Български са само профи машините им, познават се по кутиите с повече вентилатори. Познавам Милко (собственика) лично. Основната им дейност е друга, производство на трафове, улично осветление и др. Хоби машините им са си китайци с български лепенки, знам даже кой ги произвежда. Машините не са лоши, имат и сервиз. Хоби апаратите прегряват на третия електрод, пробвал съм ги лично всички до един. Български към момента са само на Панайот, аз не се сещам за други. Това разбира се няма никакво значение. Днес гледах едни комплекти битове на Hitachi при мен, от десетина вида бяха произведени в 5 - 6 държави и нито едни не бяха от Япония.
gogo7777 - майстор
Машините се справиха от "прилично нагоре" в диапазона 80-110 ампера. Не еднакво, държа да подчертая. Това е моето непрофесионално, но абсолютно неутрално мнение.
Пак е нещо, значи все пак има един, който е "най-убавия" :wink:
...... Аз пък съжалявам, че не сте си играли на сбирката с инверторите Вики, Вито, Вито Лукс, Вики Профешънал жълтата серия, червената серия и там каквито са докарали с ладията от Тибет....за....Асково :lol: . Щяхте да имате по-ясна представа, сигурен съм.
koveslav - майстор
dragozow написа:
Български са само профи машините им, познават се по кутиите с повече вентилатори. Познавам Милко (собственика) лично. Основната им дейност е друга, производство на трафове, улично осветление и др. Хоби машините им са си китайци с български лепенки, знам даже кой ги произвежда. Машините не са лоши, имат и сервиз. Хоби апаратите прегряват на третия електрод, пробвал съм ги лично всички до един. Български към момента са само на Панайот, аз не се сещам за други. Това разбира се няма никакво значение. Днес гледах едни комплекти битове на Hitachi при мен, от десетина вида бяха произведени в 5 - 6 държави и нито едни не бяха от Япония.
Г-н Драгозов,моите уважения,но между пробите и реалната работа с техниката има разлика.И най-често тя е съществена.Това с третия електрод може да го говорим и демонстрираме в реални условия.В темата за електроди съм публикувал няколко от ежедневните занимания на най-малкия апарат на Вики-Б.Може да поразгледате и пак да си говорим за "третия електрод".Зарките са с базични.
Avas_co - майстор
Мислех да не пиша тук, но съм му пробвал на Ковеслав 130 А-то Вики-Б и е много сладка малка машинка.
А Драгозов, че е наясно с китайските машини е ясно.Китайците му са скъпи, но има защо.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: