• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
На други модели маски това време на потенциометъра е Slow и Fast променящо се от ляво на дясно ,в случая е Min и Max ти го съветваш да е на Макс т.е. на Fast
Тука си прав :-D Грешката е моя да го слага на Min или Slow.

Теорията не му набутвай щото ще пати (и Алкаина не му мърда), а в практиката тия глупости с ампеража и вида на метала не играят :-D ......Естествено, че трябва да почне с най-светлото стъкло (ако не е синеок). Соларното стъкло предпазва дори и да не затъмни, но вероятността е 70 към 30% в полза на осветяването :-D . Човека пита как да си настрои маската и аз му помагам. Точната настройка той сам ще я направи в последствие на навика и съответно на зрението, както си забелязъл. Ако гледа таблиците, които му препоръчваш само ще се ограмоти теоретично и НИЩО друго.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Теорията не му набутвай щото ще пати (и Алкаина не му мърда), а в практиката тия глупости с ампеража и вида на метала не играят :-D ......Естествено, че трябва да почне с най-светлото стъкло (ако не е синеок). Соларното стъкло предпазва дори и да не затъмни, но вероятността е 70 към 30% в полза на осветяването :-D . Човека пита как да си настрои маската и аз му помагам. Точната настройка той сам ще я направи в последствие на навика и съответно на зрението, както си забелязъл. Ако гледа таблиците, които му препоръчваш само ще се ограмоти теоретично и НИЩО друго.
За точната настройка съм съгласен че той сам трябва да си я направи ,но това че трябва да почне задължително от най-ниската степен (най светлото стъкло) абсолютно не съм, това също може да му изиграе лоша шега и да натовари очите му ,но не и да ги освети ,съгласен съм също че соларната маска може да му създава проблеми но това не е точно осветяване ,осветяването е съвсем различно от болките в главата и очите които соларната маска може да създаде .
gogo7777 - майстор
Неминуемо е да има проблеми щом сега се захваща с тоя занаят. Сигурно вече се е и осветил :-D . Аз лично даже не бих и му препоръчал такава маска. Мойта почти не я ползвам, а си заварявам с обикновена №10 стъкло. Еднакво съм свикнал и с двете, но когато заварявам по 10-12 часа предпочитам обикновената. Въпрос на навик :-D . За по-светлото стъкло ще кажа ----ОК да не почва с 9, но да не заварява повече от час.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Неминуемо е да има проблеми щом сега се захваща с тоя занаят. Сигурно вече се е и осветил :-D . Аз лично даже не бих и му препоръчал такава маска. Мойта почти не я ползвам, а си заварявам с обикновена №10 стъкло. Еднакво съм свикнал и с двете, но когато заварявам по 10-12 часа предпочитам обикновената. Въпрос на навик :-D . За по-светлото стъкло ще кажа ----ОК да не почва с 9, но да не заварява повече от час.
Аз също много рядко ползвам соларна ,предпочитам обикновена но със златно стъкло! Ако не си ползвал такова опитай ще останеш приятно изненадан !

Прикачен файл

IMG_0076.1.JPG

Прикачен файл

IMG_0067л1.JPG
gogo7777 - майстор
Да си призная не съм гледал през такова стъкло :? . Виждал съм но ха де що не съм пробвал, а и други колеги ми ги хвалеха :-D . Вече не се занимавам със заваряване, но ще си купя да пробвам.
maistor-sm - специалист
Някой ако знае ,моля да сподели къде ги продават тези стъкла?
agj - майстор
maistor-sm написа:
Някой ако знае ,моля да сподели къде ги продават тези стъкла?
Аз също не мога да намеря по магазините !Моето ми е подарък от един колега от Германия и е №12 искам да си купя и други ...!
gogo7777 ако знае ще е добре да сподели!
В Аметист имат но ги доставят само по поръчка ,направих запитване до фирмата защото в сайта им мернах такива стъкла и ми отговориха така:
Здравейте,
Златно стъкло – 5.30 лв./бр. С ДДС
Доставят се само по поръчка.
Срок на доставка – 10 дни
Поздрави, Аметист.
Аметист ООД
гр.Варна
тел./факс: 052 602 897
тел.: 052 620 793
http://www.ametist.bg
ametist@mbox.contact.bg
office@ametist.bg
Утре ще звъня за да видя какви са им стъклата -на кой производител са ,и дали са стъкло или поликарбонат !
Но най добре е разбира се да се отиде до магазин и да се разгледат на място!
П.П. Ха ! Сега влязох в сайта http://ametist.bg/bg/product-view/37/502.html ! Даже се е появила информация за тези стъкла !Преди запитването ми я нямаше тази информация ! =D>
Последна промяна от agj на нед ное 11, 2012 9:22 pm, променено общо 1 път.
nikolaytatarov - специалист
Стъклата ги има в ибеи , стига цената да ви устроива
http://www.ebay.es/itm/Filtro-Soldadura ... 416c913d1b, но при тези цени които дава колегата просто няма смисъл.
gogo7777 - майстор
Нема начин да ги няма при "Кастолинците" :-D .
agj - майстор
nikolaytatarov написа:
Стъклата ги има в ибеи , стига цената да ви устроива
http://www.ebay.es/itm/Filtro-Soldadura ... 416c913d1b, но при тези цени които дава колегата просто няма смисъл.
Освен това тези в ebay.са поликарбонтани а аз не съм работил с такива може и да са добри но трябва да се пробва!
Размерите са 108 x 51mm!!!

Прикачен файл

Gold st.JPG
Gold st.JPG (31.61 KиБ) Видяна 4228 пъти
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията: