• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
smokee - специалист
savagebs написа:
имам китайска фотосоларна маска от aliexpress http://www.aliexpress.com/item/4-Arc-se ... 20312.html
поради проблеми с контакт с батериите просто си добавих поставка за 2 бр батерии по 1.5в АА в поставка със запоени кабели за платката, проблемите изчезнаха, а поставката се събра перфектно долу до дисплея
Не се ли осветяваш с тази? Заварял съм с подобна китайска и ми изгоряха очите+цялото лице+темето.
А по темата: Аз съм си най-доволен от Есаб-ските за по 25лв.Не са соларни,но са много удобни,здрави,безопасни и с евтина и лесна поддръжка
koveslav - майстор
Ами и аз да споделя една перипетия със соларна маска със сменяема батерия,с четири сензора и всички екстри.При последната работа с нея,преди въпросната ситуация,след всеки край на шева визьора примигваше по няколко пъти.Все едно сама си е повишила чувствителността и започва несигурно да се задейства от светлината,излъчвана от все още горещия шев. Това доста ме измъчи,даже започва да ме преболява главата от това многократно мигане,но поне си довърших работата.Вечерта си поиграх и на силна лампа регулирах чувствителността и времето за просветляване на такива степени ,че да не примигва.И приех,че някой е пипал настройките без да знам и сега съм я върнал на нормални настройки.Ок.Само че при следващата работа след два дни..се оказа че маската вече въобще не работи...Добре че обикновеното шлемче ESAB за 24лв си стоеше кротко в багажника,иначе трябваше да се връщам до другия край на града.
При замерване на батерията тя показа напрежение само някакви си мижави 0.6V,но датчика за слаба батерия никога не се е задействал.Известно време преди да започне примигването(последните няколко дни) няколко пъти повишавах единиците на затъмнение на които обикновено работех и все си мислех,че аз си внушавам че малко затъмнява.Явно по-слабото затъмнение(което е опасно),а на по-късен етап и примигването след края на шева са единствените сигурни признаци за паднала батерия.
Внимавайте,колеги!Моята батерия си отиде след малко по-малко от две години!
Със смяната на батерия нещата се оправиха,но аз така и така(много пъти съм споделял) като настроение към тази модерна техника ,от която зависи и здравето ни съм с "едно наум",сега се чудя през колко време да свалям батерията и да я замервам.И до каква степен на разряд ще са що годе верни и безопасни степените на затъмнение?Ами ако налетим и на лоши батерии с малък живот?
Иначе автоматичната маска си е голяма екстра,голямо удобство е,за това няма две мнения.
agj - майстор
Още при първото присветване и поява на нестабилна работа на маската ще трябва да проверяваш батериите!Иначе рискуваш повреждане на очите !
Ако пък се появи напражение в очите или главоболие след работа с автоматична маска незабавно трябва да провериш дали всичко е наред, дори и да не примигва е възможно визьора да не затъмнява на всякъде!Едно малко ъгълче да остане недостатъчно затъмнено и проблема с очите е готов!
stan73 - майстор
themechanic написа:
Четох цял ден постовете да науча нещо съществено за тия модерни маски и накрая отидох в гаража....“ #-o
Относно фотосоларните маски - и аз смятам, че марковите са по-добри, но аз примерно имам доста по-достъпна (за около 50 до 55 лева (мацката ми я подари лятото)) китайска фотосоларна маска LIG-4. Работи добре, доволен съм. Та ако човек не може да си позволи такава за около 300 - има и по-достъпни.
Последна промяна от stan73 на пон мар 07, 2016 3:07 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
agj написа:
Още при първото присветване и поява на нестабилна работа на маската ще трябва да проверяваш батериите!Иначе рискуваш повреждане на очите !
Ако пък се появи напражение в очите или главоболие след работа с автоматична маска незабавно трябва да провериш дали всичко е наред, дори и да не примигва е възможно визьора да не затъмнява на всякъде!Едно малко ъгълче да остане недостатъчно затъмнено и проблема с очите е готов!
Проблемът с очите вероятно обаче няма да е кой-знае какъв (естествено при изтощена батерия тя следва да бъдее заменена възможно най-скоро). Но например моята китайска маска има UV & IR защити и фактор на затъмнение "4" даже преди още да е задействала електрониката, която в последствие затъмнява до предварително зададената степен (а при марковите вероятно техническите проблеми са решени още по-добре). Възможните проблеми при некоректно работеща маска и/или слаба батерия, които може да се очакват според мен са - умора и дискомфорт в очите, но няма да има трайни увреждания.
koveslav - майстор
stan73 написа:
agj написа:
Проблемът с очите вероятно обаче няма да е кой-знае какъв (естествено при изтощена батерия тя следва да бъдее заменена възможно най-скоро). Но например моята китайска маска има UV & IR защити и фактор на затъмнение "4" даже преди още да е задействала електрониката, която в последствие затъмнява до предварително зададената степен (а при марковите вероятно техническите проблеми са решени още по-добре). Възможните проблеми при некоректно работеща маска и/или слаба батерия, които може да се очакват според мен са - умора и дискомфорт в очите, но няма да има трайни увреждания.
Според рекламата в по-новите модели това перманентно затъмнение от 4 го намалят на по-ниска степен.Иначе и според мен тази предварителна степен на затъмненост е важна и стойността и не е случайна,моята също е с 4.Ще се радвам да няма проблеми,дано сте прави.
koveslav - майстор
stan73 написа:
agj написа:
Според рекламата в по-новите модели това перманентно затъмнение от 4 го намалят на по-ниска степен.Иначе и според мен тази предварителна степен на затъмненост е важна и стойността и не е случайна,моята също е с 4.Ще се радвам да няма проблеми,дано сте прави.
agj - майстор
stan73 написа:
Възможните проблеми при некоректно работеща маска и/или слаба батерия, които може да се очакват според мен са - умора и дискомфорт в очите, но няма да има трайни увреждания.
Възможните проблеми може да са най различни- не само обикновена умора ,но и главоболие и болки в очите и ред други проблеми.
Или според теб хроничното възпаление на очите не е трайно увреждане?!
П.П. Ако използваш маската един път в месеца,.. или няколко пъти в годината със сигурност проблемът с очите вероятно обаче няма да е кой-знае какъв и ще се разминеш само с умора и дискомфорт в очите!
agj - майстор
themechanic написа:
Четох цял ден постовете да науча нещо съществено за тия модерни маски...
Или ти не си чел достатъчно или пък аз не съм си свършил работата достатъчно добре, за което искрено съжалявам !Явно създаването на тая тема не е било нужно !Бях решил да описвам какви са причини и защо съм направил темата ,но ще оставя всеки сам да преценява колко полезно ще му е прочетено в нея!
Последна промяна от agj на вт мар 08, 2016 12:50 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
koveslav написа:
Според рекламата в по-новите модели това перманентно затъмнение от 4 го намалят на по-ниска степен.Иначе и според мен тази предварителна степен на затъмненост е важна и стойността и не е случайна,..
Със сигурност не е случайна !Има маски с перманентно затъмнение 4 и 5 DIN но това че ще ги намалят на по-ниска степен честно казано ме изненада !Явно конкуренцията движи прогреса! :)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: