Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Който има много поръчки си купува машина, която да не му губи времето. Независимо дали става въпрос за заваряване.
pansim - майстор
agj написа:
Аз лично не мога да разбера защо?! С телачрката ще стане поне два пъти по бързо!:) Чудя се на тоя майстор :? щом има толкова много поръчки защо не е избрал по производителния метод :wink:
защото спецификата на работа е такава, че не е изгодно да се мести на всяка заварка апаратурата заедно с бутилката, още повече се работи на полето в трева, пясък или кал.
И затова се мести само заварчика с ръкохватката. :)

ПП мисля че не е редно да се продължава с тази полемика. Все пак темата е за друго, а не за видове заваряване и техните плюсове и минуси в определени случаи.
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
Аз лично не мога да разбера защо?! С телачрката ще стане поне два пъти по бързо!:) Чудя се на тоя майстор :? щом има толкова много поръчки защо не е избрал по производителния метод :wink:
защото спецификата на работа е такава, че не е изгодно да се мести на всяка заварка апаратурата заедно с бутилката, още повече се работи на полето в трева, пясък или кал.
И затова се мести само заварчика с ръкохватката. :)

ПП мисля че не е редно да се продължава с тази полемика. Все пак темата е за друго, а не за видове заваряване и техните плюсове и минуси в определени случаи.
Е ,ние отдавна сме се отклонили от темата за" инверторен електрожен",... и обсъждаме телчарки :) А защо тогава да не си поговорим за плюсовете и минусите на видове заваряване които са свързани с използването и на различни видове машини нали :?:
А един добър майстор с много поръчки може да има и два ,дори три вида машини и да ги ползва според нуждите и конкретните случай!Например по голямата част от конструкцията на тия парници може да се прави с телчарка а само монтажните заварки с електрожен.Варианти всякакви,... пък и майстори всякакви :wink:
lov - майстор
Я тука са се събрали една купчина корифеи по заваряването и имам един въпрос към тях. Може ли "изапланова глава" да работи със самозащитен тел.
Сега в темата ми пуснахте мухата ама няма никаква информация. Никога не съм заварявал с такава тел но сега след моите занимавки с парапетите и влаченето по етажите ме замислихте. Повече ей тъй да имам да закърпя положението защото например утре отивам да си довърша работата и не съм сигурен дали ще ми стигне газта. Не че нямам електрожен да довърша ама предпочитам си телоподаващото.А ми се е случвало понякога за два три шева да чакам да спре вятъра или да си правя завет от подръчни материали.
koveslav - майстор
Ако можеш да обръщаш поляритета на апарата и ако имаш ролки за тел 0.8мм веднага ти казвам откъде да си вземеш най-изгодно такава тел- АИГ.Аз взех 2Х1кг но още не съм изразходил напълно дори първата-ползвам само за нужните ситуации.Даже започнатата ролка с тази тел ми седи винаги на дъното на отсека за телоподаване на машината,под ролката с която работи в момента.Потрябва ли,слагам и действам.
Откачаш газовата дюза и работиш само с токовата.Представи си на какви места и в какви позиции си осигуряваш достъп....
koveslav - майстор
Ако можеш да обръщаш поляритета на апарата и ако имаш ролки за тел 0.8мм веднага ти казвам откъде да си вземеш най-изгодно такава тел- АИГ.Аз взех 2Х1кг но още не съм изразходил напълно дори първата-ползвам само за нужните ситуации.Даже започнатата ролка с тази тел ми седи винаги на дъното на отсека за телоподаване на машината,под ролката с която работи в момента.Потрябва ли,слагам и действам.
Откачаш газовата дюза и работиш само с токовата.Представи си в какви невъзможни места и позиции си осигуряваш достъп....
koveslav - майстор
gnt69 написа:
...... по лесно ли се прави оранжерия с електрожен водоплътна без дупки от тръбички 18 по 1,5......
Не е по-лесно и е много по-бавно.Освен това за да се улесни още повече всеки ще избере поне 2мм материал,за да се заварява по-лесно и по-бързо с електрожена.И цената ще излезе......
А повечето енстусиасти чак след като им се напълнят профилите с вода и след като замръзнат и се издуят като круши,се сещат че само прихващането и принципа "капка тон държи" с електрожена не е достатъчно...
lov - майстор
koveslav написа:
Ако можеш да обръщаш поляритета на апарата и ако имаш ролки за тел 0.8мм ......................................................
Откачаш газовата дюза и работиш само с токовата.Представи си в какви невъзможни места и позиции си осигуряваш достъп....

Аз не напразно попитах за ''изапланова глава''. С нея мога да тегля от 0,8 до 2мм. Сменят се само дюзите според диаметъра на телта. А и те не са чак толкова от значение освен ако телта е неравномерна или ръждава. Тогава гледам да е точния размер за да я калиброва или да очисти ръждата. Виж как се вкарах в беля сега пък ще трябва да обясня и за ръждавата тел. Нали съм добро сърце не отказвам каквато ми подарят щото другите телчарки не могат да работят с такава. :)
Притеснявам се от друго не знам как ще се държи тази тел в планетарния механизъм. Да не почне да се усуква и флюса да изпадва.
С обръщането на поляритета няма проблем токоизточника съм го правил аз и беше заплануван да заварява и алуминий.
koveslav - майстор
lov написа:
koveslav написа:
Ако можеш да обръщаш поляритета на апарата и ако имаш ролки за тел 0.8мм ......................................................

Аз не напразно попитах за ''изапланова глава''. С нея мога да тегля от 0,8 до 2мм. Сменят се само дюзите според диаметъра на телта. А и те не са чак толкова от значение освен ако телта е неравномерна или ръждава. Тогава гледам да е точния размер за да я калиброва или да очисти ръждата. Виж как се вкарах в беля сега пък ще трябва да обясня и за ръждавата тел. Нали съм добро сърце не отказвам каквато ми подарят щото другите телчарки не могат да работят с такава. :)
Притеснявам се от друго не знам как ще се държи тази тел в планетарния механизъм. Да не почне да се усуква и флюса да изпадва.
С обръщането на поляритета няма проблем токоизточника съм го правил аз и беше заплануван да заварява и алуминий.
Флюса е вътре в сърцевината на тела,а не отвън,няма страшно.Нищо ралично няма по отношение на теловоденето,спрямо обикновената тел.
agj - майстор
lov написа:
А обрръщането на поляритета пък какво значение има за заварряването на алуминии :?:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: