Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
От инструкцията:
Газ / Без газово заваряване – Настройка:

За да се промени режима на заваряване от заваряване в газова среда в без газова:
Отворете страничната врата, намерете двата проводника от дясната страна, развийте шайбите и размените кабелите.
Нямам машина за да видя, но ще проверя като дойдат. Това е превод 1:1 от оригиналната инструкция и би трябвало кабелите да са достъпни, като гледам схемата са достъпни. В каталога също пише че може. Честно казано май никой не е пробвал, аз продавам такава тел, но не помня някой да си е купувал. С газ и нормална тел всички бичат. Няма 250А, тази машина е реални 180А/60%/40 C. Те всички си пишат. Апарата е хубав, продал съм няколко десетки, имаше само един повреден вентилатор, имам такива на склад, но май си беше единичен случай. Иначе имам платки, транзистори, машинки за телта, дисплеи, женският конектор на еврошланга и други, но за сега не се е налагало. Няма нещо което да не може да се оправи за 2 - 3 дни.

edit
Видях Лидълската машинка, 60%/80А, вероятно ще работи безпроблемно с до 2,5 мм.
agj - майстор
dragozow написа:
От инструкцията:
Газ / Без газово заваряване – Настройка:

За да се промени режима на заваряване от заваряване в газова среда в без газова:
Отворете страничната врата, намерете двата проводника от дясната страна, развийте шайбите и размените кабелите.
Нямам машина за да видя, но ще проверя като дойдат. Това е превод 1:1 от оригиналната инструкция и би трябвало кабелите да са достъпни, като гледам схемата са достъпни. В каталога също пише че може. Честно казано май никой не е пробвал, аз продавам такава тел, но не помня някой да си е купувал. С газ и нормална тел всички бичат. Няма 250А, тази машина е реални 180А/60%/40 C. Те всички си пишат. Апарата е хубав, продал съм няколко десетки, имаше само един повреден вентилатор, имам такива на склад, но май си беше единичен случай. Иначе имам платки, транзистори, машинки за телта, дисплеи, женският конектор на еврошланга и други, но за сега не се е налагало. Няма нещо което да не може да се оправи за 2 - 3 дни.
ОК.Благодаря !
Открих клип с подобна машина...:
Но само виж какво прави тоя бляд!! :lol:
На клипа се виждат двата кабела ,които сменят полярността, но тоя тип нито ги смени, нито пък спомена за тая важна подробност.Навря кабел-масата на минуса ,а ръкохватката на плюса и започна да .....ака!!! Та даже каза че машината била готова за работа !!! :rolleyes: Ебати рекламата ! :shocked:
Трябваше да изгледам втори път клипа за да видя тия кабели,за да съм напълно сигурен че машината е с възможностите с които се рекламира!

Приятен ден !
dragozow - майстор
Ще направя снимка на това колко са достъпни кабелите като имам машини.
agj - майстор
https://www.youtube.com/watch?v=0AY8GtOzfeQ
Това е клипа !Сутринта в бързината съм забравил да дам линк.
gogin - специалист
134 страници четене и не разбрах; защо хасковските електрожени са боклуци, а на Драгозов стават. Питам, че ми е притрябвал елжен. и ще се купува някакъв, но се чудя какъв
fore - майстор
Колега, тук точен отговор на този въпрос няма да получиш по простата причина че хората пишещи за конкретните машини са или продавачи и дистрибутори или заварчици.

Все едно да питаш хората сътворили Чернобилската авария как работи графитният РКБМ физично. :)

Също може да се пита, освен тия две марки, други инверторни машини няма ли на нашият пазар. Обаче и тук отговора е предизвестен..........
Другите марки не се налага да ги рекламират тук. Те си се продават по принцип.

.........................

Снощи в бързината парнах една арматурна пръчка на асмата пред блока. Че беше изкъртена от паркиращите коли и си дупчехме капаците. Абе с добра и мощна машина и със соларната каска и в сумрак нещата се получават просто...........вълшебство от волтова дъга и метал. :wink:
iivanov - майстор
На Форката райдера е истината ! :-D
Форка , не се впрягай ! :partyman:
fore - майстор
Иванов, изгуби се ти ! По моретата ли, по тепетата ли или от работа незнам :wink:

Е несъм споменавал с какво заварявах снощи, но съм станал добър. Ама и машината има значение с повечко ампери и леки познания при настройките нещата просто си стават. :roll:

А иначе специално тоя Мосфет 3х4 в кутията на Райдър мисля е Класик, без коментар !!! :mrgreen: Абе като заварявам се чувствам като Люк Скай Уокър в МВ1. :) :lol:

-----------

офф

Дилема - купих една хладилна чанта с елемент на Пелтие на 12 в. Ръгаш в запалката и хлади леко.

Искам да я пусна и на 220. Има трафове в нета с готова женска букса/запалка за около 40 пари тежащи по 0,5 кг.

Обаче има и на В-тек 12в /5 ампера импулсно като за лаптоп в Щайнберг - 200 грама. Само му слагам буксата и същата работа. За 20 лева.

Според продавачката ставало. Чантата харчи 4 ампера- 45 вата е.

Дали да сделам едно импулсно ? Ще издържи ли 36 часа без да думне. Толкова можело да работи тази чанта без да спира ?

Айде въпрос за импулсни захранвания .................
iivanov - майстор
Аа , не съм се загубил - у другио форум джъткам . Ама фърлям ви по едно око - наглеждам ви , дет се вика . :weedman:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: