• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
И на мен ще ми е интересно що за соларно "стъкалце" е това !Само мога да предполагам че затъмнението не е регулируемо,а вероятно само ДИН 10 или 11 !Но за 15 пари и това е предостатъчно :) Даже е съмнително евтино !
themechanic - специалист
Да не би колегата да е имал това в предвид http://www.tashev-galving.com/082+KAM+0 ... 0%B5%D0%BC
Ако е това то не би ли трябвало да се използва само за соларен шлем :shock:
agj - майстор
Със сигурност не е това!Това е слюда 2DiN която служи ва увеличаване на затмнението за маските на Спеедглас.Поставя се на вътрешната старана на соларния панел.
zmiori - специалист
Соларно "съкалце". Така го написах защото не знам как се казва. На "автоматичната " маска само затъмняващата част с фото елемент е. закупих го от битака бе със "наелончета' от двете страни та ме навежда на мисълта че е ново. Бяха 3-4 бройки в кутийка.
Този "елемент" влиза съвсем точно на мястото на бялото стъкло. Даже системата за закрепване съм ползвал само малко я позалепих с двукомпонемтно лепило /тип маджун/ такова имах под ръка.
После махнах тъмното стъкло на "капачето" на шлема и на негово място поставих безцветното. Така "пръските" няма да унищожат "активното" стъкло.
Малко объркано съм го написал дано сте ме разбрали.
Ако някой си даде пощата ще снимам и ще му пратя снимките че не ми се занимава да ги "кастря" че телефона ми снима само с 5 мп.

Маската е като тази ама аз я взех за 8 лв.
http://olx.bg/ad/maska-za-zavaryavane-n ... 257bd768ca

Линка е илюстративен.
themechanic - специалист
Тогава искаш да кажеш, все едно, че е станало соларна маска на която обаче няма никакви батерии и електроника и се вижда както преди да се затъмни истинската маска, като се започне да се заварява, така ли? Ако е така наистина ще е голям абсурд :shock: :? :o
fore - майстор
Имам въпрос за батерията на маската купена от Драгозов. Батерията стоя 1 година сложена в маската без да я ползвам- врътката за Гринд беше изключена напълно.
Батерията се е скапала напълно. Маската стоеше в кутията. Без батерия не може да работи само със солата при заваряване.
Когато купих маската фабричната батерия пак беше скапана.

На около 6-тият месец когато проверих батерията не беше се скапала, но явно после е заминала.

Помня че като ходих да искам резервна батерия и проверих една друга маска -тя работеше добре.

Нормално ли е за 1 година да се срине батерията без да има консумация ? За какво е този солар като не може да работи сам с него ?
Струва ми се че маската има утечка в дисплея и скапва бързо батериите, но не ми се занимава с гаранцията понеже това не е Лидл и едва ли ще получа реално надеждна гаранционно обслужване- само ще ми с каже че всичко е точно и това е. А и дефекта -ако го има е малък и реално батерията кара по около 6 месеца без да се ползва.

Реално солара дава около 3 и над 3 волта (колкото е и батерията) когато се сложи под 100 ватова лампа или 15 вата диодна. И тогава работи и без батерия, но трябва да е на 5 см от лампата.

Пробвах да заварявам със скапаната батерия, но понеже е далече от волтовата дъга дисплея не работи.

Казвайте нормално ли е това или имам лек проблем с тази маска ?

При моето ползване, ще трябва да вадя батерията от дисплея. Незнам ако я оставя на слънце дали ще се зарежда нещо ?
Не е много лесна смяната, но вече се научих и без да откачам кабела с тримера на Гринда -директно вътре в самата маска свалям дисплея и сменям.

Небезизвестният магазин от когото съм взел маската на теория прави големи промции и особено за форумните потребители, но мене ме е страх точно от такива обещания а и познавам реално отношението на човека който си прави реклама тук много добре.
Та нещата при мене са като с Е-маг. Купих едно нещо и мисля да не повтарям повече. Понеже и там промоциите са на преоценени стоки, та си изпатих с една кафе-машина която сам оправих после.
Тоя солар едва ли ще мога сам да оправя и явно ще си го ползвам така - с вадене на батерията, ако не я ползвам продължително.
koveslav - майстор
С редовно ползване явно карат повече-моята изкара над година и половина.Да предположим,че при редовното ползване солара я е дозареждал по малко.И аз винаги я изключвам на "гринд" при престой.Но пак е далеч от "дългия живот на батерийте" от рекламите.
Батерията си отива внезапно.Потвърждавам,че след като отказа батерията,след опити да стои включена на силна светлина не се дозарежда и не прави опити да проработва.Моята не е от същия магазин,като на Форе,но е от най-скъпите китайски маски.
Преди от време на време на време,за всеки случай носех и резервна маска със себе си,но вече стана задължително.
Само не съм наясно с живота на тези батерий,когато не се ползват-има ли смисъл да се купи предварително и да се държи под ръка резервна батерия?
Avas_co - майстор
Може и да бъркам, но тия маски, ако не се ползват, не трябваше ли да се държат на светло ?
Аз, имам такава от няколко месеца( не от Драгозов) и съм си доста доволен, но и винаги имам под ръка и обикновена маска, че не винаги при моето ползване ми се получава да се навра с маската на вейдър, но си мисля, че и една батерия в запас няма да е лоша идея( те и без това са май няколко лева).
То, май не трябва да чакаме много от тия батерии, но пък това, което Ковеслав сподели, че неговата маска е сгънала без да сработи индикацията за изтощена батерия, си е много тъпо и виж за това, аз бих си търсил гаранцията.
Форка мисля, че май нямаш проблем с маската, а с батерията, така както го описваш.
И знаеш ли, малко е тъпо да заявяваш " Май имам проблем, но тия са гадове и сигурно ще ми откажат гаранция", ми вземи пробвай и ако ти си прав и ти откажат тогава реви.
fore - майстор
Индикацията работи когато батерията е в преходен режим- към 2,5 волта, но е много слабо зелена светлинка и трудно се вижд. Това е така защото и тази индикация иска напрежение за да свети. :mrgreen:
Вярно че е малко тъпо да рева преди да съм пробвал, но дефекта ако го има е лек и недоказуем на 100%. А повечето търговци с няколко магазина, просто не могат и не искат да се занимават с дефекти, камоли леки. Просто разсъждения от опит. Може и да греша, но от споровете ми с Продавача тук, мисля че няма грешка.

Щом на Ковеслав е издържала година и половина при ползване, значи е нормално да държи 6 месеца без да се ползва. И вярно че се срива изведнъж.
Това си е литиева клетка, която не се зарежда попринцип и според мене солара е леко безмислен. Явно при работа само помага на и без това слабата клекта да не се срине. Попринцп подобни батерии не карат повече от 3-4 години ако са неизползваеми.
Варианта е да си запоя отстрани една кутийка за две батерии 1,5 волта АА и това е.
agj - майстор
Маските с несменяеми батерии задължително се държат на светло.В противен случай вградената батерия умира горе-долу за същия период година или максимум година и половина !Е има и маркови такива които карат и с години но там вече става въпрос за доста по солени цени от 100 -150лв.:)
Аз нямам никакъв опит от експлоатация на маските със сменяеми батерии и соларан панел ,но като чета отзивите достигам до извода, че те също ще трябва да се държат на светло за да бъде удължен живота на батерията!
Собствениците на такива маски явно ще трябва да експериментират и да споделят опит.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: