Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
fore написа:
До колкото разбирам твоята идея е че си направил Инвертор на една фаза, който ще работи на 100% с по дебели електроди от 3,2 мм. 4 и 5 мм примерно.
Да, само че не е идея, а изискване от клиент. Просто такива машини еднофазни няма, / и правилно/ ама се наложи.
aig_welding - специалист
pansim написа:
Идеята е да се получи машина за 8 часа натоварване с 200А.
Как смяташ - твоя инвертор колко време ще устиска на такъв режим? Според скромното ми мнение - няма да изкара и един работен ден на макс.
Какво конкретно очакваш да му се случи? :?:
fore - майстор
Ами според мене, ако се работи на 200 ампера и при 30 градуса околна ще започне да изключва на два електрода от по 5 мм изгорени един след друг. Ако идеята е да се изгори 1 кг електроди последователно без прекъсване. :wink:

Оставям на страна че ръкохватката ще започне да пари след половината от изгорените електроди.
pansim - майстор
Очаквам да му изпуши някой от трите силови трафа... Или да се включи термозащитата, или някой мосфет да замине във вечните силициеви полета :lol:
Няма да издам велика тайна, ако кажа че въпросните триетажки с три силови трафа ги има под много имена, но тези които държат на името си не ги пускат с ток над 160-170А.
Държа да подчертая, че говоря за заваръчен апарат за работа с обмазани електроди! Моля да не намесваме телчарките където се използва същата силова част, или ВИГ-овете.
fore - майстор
Аз пък лично за мене си се доверявам повече на Мосфета 3х4, отколкото на ИГБТ то.
Ако нещо ще гори от претоварване ми се струва че ще е второто схемно решение при претоварване.
А и това зависи от защитата как е реализирана по ток и температура, ако изобщо я има........
aig_welding - специалист
pansim написа:
Очаквам да му изпуши някой от трите силови трафа... Или да се включи термозащитата, или някой мосфет да замине във вечните силициеви полета :lol:
Няма да издам велика тайна, ако кажа че въпросните триетажки с три силови трафа ги има под много имена, но тези които държат на името си не ги пускат с ток над 160-170А.
Държа да подчертая, че говоря за заваръчен апарат за работа с обмазани електроди! Моля да не намесваме телчарките където се използва същата силова част, или ВИГ-овете.
А как изглеждат нещата при IGBT технологията? Може ли да има сериозни монофазни IGBT-електрожени нa 200 ампера? :?
fore - майстор
Ами Пансим го е направил този двоен 250 амперов Инвертор базиран на ИГБТ точно мисля.
pansim - майстор
aig_welding написа:
А как изглеждат нещата при IGBT технологията? Може ли да има сериозни монофазни IGBT-електрожени нa 200 ампера? :?
Този въпрос ...хъмммм... Ако ме бе питал fore-то, щях да го приема. Ама от Вас такъв въпрос :?
themask - специалист
pansim написа:

Този въпрос ...хъмммм... Ако ме бе питал fore-то, щях да го приема. Ама от Вас такъв въпрос :?
Хаха, с един ред двама обидени сега :)
agj - майстор
pansim написа:
fore написа:
До колкото разбирам твоята идея е че си направил Инвертор на една фаза, който ще работи на 100% с по дебели електроди от 3,2 мм. 4 и 5 мм примерно.
Да, само че не е идея, а изискване от клиент. Просто такива машини еднофазни няма, / и правилно/ ама се наложи.
Няма ли :?: Я да видим тук : http://viki-b.com/заваръчни-апарати/еле ... азни-220v/ Тъкмо три модела има!
Така че нищо ново под слънцето ....!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: