• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Понеже се получават глупави недоразумения да кажа нещо. На никого не съм отказал отстъпка, но ако може да ми се обаждате предварително. Телефона ми е 0898798624(Калоян), питайте без да се стеснявате, звънете когато ви е удобно, ако не вдигна вероятно ще ви набера след 5-10 минути. Понякога не мога да дам отстъпка на даден продукт, това зависи от моята наличност, търсенето, следващото зареждане, курса на долара, съотношението на звездите и т.н. Получават се глупави ситуации в които човек е дошъл да купи, иска отстъпка, аз не мога да дам и се чудя как да не го разсърдя. За това звънете ми преди това и питайте. Конкретно от сините заваръчни машини ще има около 15.01, за тях има добра и лоша новина, ще гледам да остане само добрата, но всичко е въпрос на сметки. Повече ще разберете като пристигнат. Доставям и всичко по поръчка от BenRoyal (машините от Германия) с гаранция, срока за доставка е около 15 дни.
valiopeshev - напреднал
Имам ARC 200 от сините (взех го от dragozov). Много съм доволен от покупката, работи отлично. Нямам под ръка електроди 4 и 5 мм, но го изпробвах с 3.2 , 2.5 и 2 мм. Заварява перфектно. Като го настроя на препоръчвания за даден електрод ток, виждам че заварява без проблеми, това ми подсказва, че тока отговаря на написаното. То няма как и да е друго щом се произвежда за немския пазар. Кабелите му са малко по твърди от тези на стария електрожен, но пък не цапат като гумираните.
Искам да попитам, след като свърша заваряването, дали мога да го изключа веднага или трябва да почакам малко да го подуха вентилатора?
В един шкаф намерих един пакет бронзови електроди с които преди години заварявах неръждавейка и чугун със самоделен изправител. Ще опитам да заваря с тях мед, но трябва да ги изсуша, а не ми се използва фурната на готварската печка, може да има вредни изпарения. Дайте някоя идея или да търся да приспособя някоя стара фурна за целта?
Между другото в Мосю Бриколаж видях да продават кабели 25 кв. мм на цена 169 лева за 5 м. Значи само за кабелите би трябвало да дам 338 лева без ръкохватка, щипка и байонети за свързване ако ги купувах отделно! :drinkers:
gogo7777 - майстор
кабели 25 кв. мм на цена 169 лева за 5 м. Значи само за кабелите би трябвало да дам 338 лева без ръкохватка, щипка и байонети за свързване ако ги купувах отделно!
Къде такива цени бре :-D http://www.elkab-bg.com/page.php?n=71977&SiteID=674
Смятай сега

Апарата го гаси от щепсела след 1-2 минути и зависи в каква среда е работил т.е околната температура
Krass - майстор
Моите кабели са 16 квадрата. Достатъчно е.
valiopeshev - напреднал
16 квадрата наистина стигат и за мен, но за работа на 200 А при 60% може би ще трябват повече, а тия в Бриколаж бяха френски (Gys) и затова сигурно бяха толкова скъпи. Знаете ли дали има рутилни електроди 1.6 българско производство? Френските ми се виждат скъпи! :drinkers:
gogo7777 - майстор
Може да не са били само с каучукова изолация. Има едни дето не горят дори да падне гореща шлака върху тях (май има силикон в състава), но пак ми се вижда висока цената.

Рутилови има доста видове. Ако питаш за български има на Ихтиман (Есаб) Вежен например :-D . Има и други, но кажи какво ще заваряваш. С тоя инвертор дето си го купил се заварява и с базични електроди.
dragozow - майстор
И Gys имат 7 метра(общо) кабели 35 мм2 с байонети, щипка и ръкохватка за 169 лв. Ако си ги правите сами сметката е:
7 х 10.39 лв = 72,73 лв + ДДС = 87,27 лв
Щипка и ръкохватка за 15 лв, байонети за 15 и става 117,27 лв, това при положение че си ги направите сами и не плащате за куриер на въпросните неща. Gys не търсят клиенти, които ще спестят 20 лв, а клиенти на които просто им трябват готови кабели и не им се занимава. В тези 169 лв има транспорт, хубава опаковка, труд че някой ги е направил и печалба на търговеца.

За кабелите на ARC 200, малко се загряваха и решихме да сложим 25 мм2.
pansim - майстор
valiopeshev написа:
16 квадрата наистина стигат и за мен, но за работа на 200 А при 60% може би ще трябват повече,

Първо честита покупка, дано ти служи вярно дълго време.
Тези инвертори не са специално за никой пазар, още повече пък за немския. В различни надписи може да се видят, поне 5-6 вида. Добри са, но не го насилвай на 200А. Безопасния ток е около 160А. Ако искаш целодневна работа с 200А, просто ще го повредиш. Обикновено горят силовите транзистори, или някой от трафовете, те са три бройки. Като цяло са добри машини :supz:

Ако искаш работа с 5мм електрод, си купи трифазен инвертор не по-малко от 300А.
Успех и спорна работа с новата придобивка!
gogo7777 - майстор
Сметките на Драгозов са за 7м (5м ръкохватка и 2м маса) предполагам. За да сравним с Бриколаж (там цената е за 5м), та излиза ако си ги правиш сам 92,40лв, а в магазина 169лв.. Излиза надценка около 80%, което си е нереално според мен :-D

Кабелите загряват щото в процес на работа са охлабват връзките или се късат нишките на проводника. При масата, ръкохватката и също контакта им с детайла или електрода. От време на време зачиствайте с телена четка нагорелите участъци на щипката и ръкохватката. Има едни щипки, които нямат контактна пластина между двете челюсти и тоя мост се испълнява от пружината. С течение на времето пружината се отвръща от прегряването и отслабва.
dragozow - майстор
Има и друго, затягайте байонетите добре.
Излиза надценка около 80%, което си е нереално според мен
Може да са ги купили скъпо и да ги продават скъпо. Иначе да, не е нормално да струват толкова.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: