• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
torbalan - Дървен философ
Е, какъв е проблема да срежа една тръба с електрожена?

И защо трябва да купувам машина, която вероятно никога повече няма да ползвам...
pansim - майстор
Точно за това става дума...две тръби и с малък електрожен ще ги отрежеш. Може и с една или две паузи за кафе...ама през другото време, ще имаш малък, лек и удобен инвертор. Особено се усеща ако се наложи по стълба да го носиш през рамо :)
Тогава всеки 300-400 грама са важни.
:)
Аз съм 105 кила ;)

Другия модел Гисми е около 5 кила с ПВ 60% при 160А, но пък е малко по-скъп...

Няма ли аналогично китайче?

Всъщност, аз какзах каквото имам - пък който си харчи парите, има си глава на раменете - да си прецени :)
gogo7777 - майстор
Че на какъв ампераж режете. Достатъчни са 140 ампера и 2,5мм рутилов електрод (ако няма под ръка коксов), неудобството е, че са по-къси електродите. Големите апарати са за профи работа.
pansim - майстор
Ето един добър инвертор с тегло 3.8кг. Тествал съм такъв и работи отлично с базични електроди. Ремонто пригоден е, и с нормална цена.
Практиката показва, че е с добра издръжливост.

http://www.tashev-galving.com/030+DEC+5 ... D%D0%B0%29
gogo7777 написа:
Че на какъв ампераж режете. Достатъчни са 140 ампера и 2,5мм рутилов електрод (ако няма под ръка коксов), неудобството е, че са по-къси електродите. Големите апарати са за профи работа.
Аз на 160 режа... По-бързо става :)
А коксов електрод последно съм виждал 1987ма...
pansim - майстор
torbalan написа:
Аз на 160 режа... По-бързо става :)
На истински 160А, електрод 2.5мм става червен за много кратко време - т.е. не може да се реже. Трябва 3.2мм, ама се губи смисъла...
gogo7777 - майстор
А коксов електрод последно съм виждал 1987ма
Има ги още, ама вече измислиха и други такива. За рубене, за холобване, за рязане стават всичките. На 160А и 3,2мм електрод много трудно ще издухваш метала. Избира се максимално тънък електрод. Налага се често да се пробиват отвори в тръби, в планки, в кутии и др., където сряза трябва да е по-прецизен. Не е само да прерязваш някакви железа за скрап :-D За такива цели резака или флекса :-D
Сигурно си прав, но аз съм далеч от темата...

Просто споделям за какво може да се използват амперите... Пък ако не съм прав - здраве да е :)

Никой не се е родил научен... :)

Иначе - да, рязах тръбите с 3.2 (такива имам аванта)
agj - майстор
pansim написа:
Ето един добър инвертор с тегло 3.8кг. Тествал съм такъв и работи отлично с базични електроди. Ремонто пригоден е, и с нормална цена.
Практиката показва, че е с добра издръжливост.

http://www.tashev-galving.com/030+DEC+5 ... D%D0%B0%29
Единственото добро в инвертора е това че е лекичък !Мислех си че ти като специалист ще даваш по добри предложения!
Не мисля че най важното за един инвертор и неговото тегло !
Извинявай но параметър като този : Duty Cycle (Amp) (EN 60974-1 40°C): 140 @ 7%
не ми изглежда хич добре ! :lol:
http://www.decaweld.com/default.asp?cmd ... =17960&l=2
Освен ако предложението няма друга цел? :
Освен това начина на представяне на апарата и доста непрофесионален :
Описание на продукта
Аргонов заваръчен апарат ,който позволява да се заварява с много видове електроди и материали: рутил, базични, неръждаема стомана, чугун и др
. =D>
:-D Смях в залата !Какъв аргонов апарат е това !?И от кога аргоновите апарати заваряват с електроди : рутил, базични, неръждаема стомана, чугун и др :lol: #-o
Апарата е обикновен ММА с функция за аргон който дори не и Lift а паленето е с драскане -което пък е съвсем неподходящо за неръждаема стомана!
Последна промяна от agj на чет яну 31, 2013 9:08 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: