Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
iivanov написа:
tsenkov написа:
Как смяташ да се купят 4-5 различни електрожена, да се наеме заварчик,да се осигури място,електроди и т.н. е без пари нали? И защо го правят?
Навремето имаше идея за сбирка на електрожените , като резултата се филмира . Трябваше да има и скара с бира . В другия форум се беше организирало нещо подобно , ама гадовете от/около Пловдив си затраяха и останалите го разбрахме пост фактум . :partyman: Резултатите също бяха "засекртени". Вероятно снимковия материал е бил размазан и най-вече извън фокус. :weedman:
Айде пак гадните майни им виновни.Както каза ковеслав, имахме си гости от Ямбол, както и едно приятелче от Карлово.
Няма никаква конспирация, просто цялата работа беше да се сравняват ябълки с круши.
Едва ли само присъстващите имат от машините на "тенорите", че ако беше така да са умряли от глад, та организирайте си и вие събиране.
Е, аз на Форьо му предложих да скочи до Пловдив за моя сметка, ама той не.
Към дадения момент пък въобще няма значение, Драгозов отдавна не предлага като моята машина, пък и тя Мосфет, голяма-над осем кила, пък с кабелите ...
В машините на АИГ доколкото знам има някакви промени, за машините на Пансим е най-добре той да каже, но моята определено има разлика от тая, която видях тогава, най-малкото като ток и размери не е същата.
П.П.
Ценков случи се, ма вече май ни е по-добре в кръчмата, но ти това го знаеш.
П.П 1
Другия път ще си взема едно Кемпи примерно, и ще гледам с пренебрежение на такива теми :rock:
iivanov - майстор
koveslav написа:
...
Се'а , много добре знаеш , че "гадовете" съм го писал на шега , като за целта и емотиконче съм лепнал . Така че не се втелявай излишно . Ако сбирката сте я обсъждали тук - ами не наглеждам редовно този форум . Но определено оттатък не съм забелязвал заформяне на кюфтеренция с надслов " Ш'ги палим елжените".
fore - майстор
Virtex темата си е екстра, проблема е друг и е пределно ясен вече и на колегите които също заваряват и работят, а не "тестват". И те се отекчиха като мене, но само аз съм ти проблема.

Моите инцидентни продажби на части втора употреба не мисля, че са каквато и да е било схема, по скоро са уникални. :lol: Камоли тарикатлъци. И говориме за единични, стари и употребявани неща. Мисля да сме го уточнили.

Въобще не ме интересува какво си купуват питащите и, че не купували Райдър. Това си е тяхна работа. Аз и не желая повече да обяснявам нищо по този въпрос. Това че аз съм го купил и не съм питал тук говори достатъчно за мене и моята собствена преценка. А за цената и гаранцията му мисля, че нещата са на ниво.
Това каква е гаранцията и цената на въпросните в темата може само да се разбере ако се купи и проба.

Аз съм купувал от Айруелдинг електроди и от Драгозов соларна маска и знам каква е истината, но ще я запазя за себеси !!! Евтино, качествено и с голяма гаранция............ :wink:
Но тук всичко се върти само около един и същи артисти и по лошото е че темата стана като "тестово поле" на конкретните.

Ето и за това ти няма да получиш отговор тук на твоят технически въпрос. А питай ги тия де да ти кажат......... що се сърдиш че не получаваш отговор..... Ми такава е темата.

Освен koveslav който очевидно работи с техниката и колегата tsenkov който също се отегчи, другите трудно биха ти отговорили.
Те казаха че от това какво има вътре и как работи не се интересуват. Друго ги касае.......

Едит
Мислиш ли че и да ги питаш въпросните двама продавачи те ще ти кажат че техния е по евтин защото е орязан вътре и е с по малка (никаква) гаранция или че е по скъп защото китайците са го направили на тази цена. :roll:
Ама иначе са готини.
koveslav - майстор
Virtex написа:
.... Но как да попитам, като има толкова жестоки страсти като се спомене дадено име.....
Не се стресирай чак толкова.Питай си каквото те интересума и си пиши каквото знаеш.Повечето потребители просто си траят и не можеш да чуеш истината,отдавна се убедих в това.Почти всеки клиент,който види в ъгъла моите заваръчни машини като идва при нас в работилницата,сам споделя,че си е купил някаква евтина машина за вкъщи или за работа и сам си споменава подробности и впечатления.В последните година-две това ми стана ежедневие,явно народа си купува доста заваръчна техника.Ползват и Райдъри и хасковци,даже май повечето са точно безименните китайци.Обаче се оказва,че една част от тези хора си траят по форумите заради "страстите",но си бачкат яко,а другата част не разбират от заваряване до толкова,че да правят постове,но и те явно си вършат успешно работата вкъщи..
А тук във форума(и не само в този форум) лоша машина няма и няма да видиш.Всичко работи безотказно и всички са много щастливи и доволни от машините си,може да попиташ... :partyman: Всъщност никой не иска да признае,че и другия има прилична машина,защото така се чувства едва ли не прецакан,набутан със своята.А всеки гледа да пази и поведение,че цената,гаранцията,следгаранционното....Абе сложна политика,а резултата е пълна каша в мненията и накрая никой нищо не може да разбере,като чете...
fore - майстор
koveslav, сега като го написа това
Ползват и Райдъри и Хасковци, даже май повечето са точно безименните китайци.
вече подсъзнателно вярвам че на останалите търговци- машините рекламирани тук са най добрите, правени в Германия и Америка под надзора на Японци.
Поне уточнихме кое е Марка и кое Китаец.

Не получих комплекси въпреки това. :wink:
Avas_co - майстор
koveslav написа:
Virtex написа:
.... Но как да попитам, като има толкова жестоки страсти като се спомене дадено име.....
Не се стресирай чак толкова.Питай си каквото те интересума и си пиши каквото знаеш.Повечето потребители просто си траят и не можеш да чуеш истината,отдавна се убедих в това.Почти всеки клиент,който види в ъгъла моите заваръчни машини като идва при нас в работилницата,сам споделя,че си е купил някаква евтина машина за вкъщи или за работа и сам си споменава подробности и впечатления.В последните година-две това ми стана ежедневие,явно народа си купува доста заваръчна техника.Ползват и Райдъри и хасковци,даже май повечето са точно безименните китайци.Обаче се оказва,че една част от тези хора си траят по форумите заради "страстите",но си бачкат яко,а другата част не разбират от заваряване до толкова,че да правят постове,но и те явно си вършат успешно работата вкъщи..
А тук във форума(и не само в този форум) лоша машина няма и няма да видиш.Всичко работи безотказно и всички са много щастливи и доволни от машините си,може да попиташ... :partyman: Всъщност никой не иска да признае,че и другия има прилична машина,защото така се чувства едва ли не прецакан,набутан със своята.А всеки гледа да пази и поведение,че цената,гаранцията,следгаранционното....Абе сложна политика,а резултата е пълна каша в мненията и накрая никой нищо не може да разбере,като чете...
Май тук някъде е заровено кучето.
Като цяло повечето хора купили си инвертор са много далеч от материята, перкат си с веженчета и си мислят, че са взели супер машина, истината е, че едва ли има инвертор, който да не работи добре с вежен и подобни, но някои търсят и друго.
Далеч съм от мисълта, че съм компетентен на тема заваряване и заваръчна техника, на мен силата ми е другаде, но от нямане накъде съм се понаучил да заварявам, а и си падам малко перфекционист, та работата с вежен хич не ми допада.Истината е, че не всеки инвертор работи добре с базични електроди, как и що, да кажат по-компетентните.
Виртекс, какво и как има в хасковските машини само Буда знае, както и в Драгозовите.
Еднаквата кутия нищо не значи.
Разликата в цената може да е обуславена от много неща, нелегален внос, не плащане на ДДС, респективно не издаване на данъчна фактура, нереална гаранция, и т.н.
Далеч съм от мисълта, че чайниците правят само боклуци, напротив, правят и много добри неща, но и те се научиха, че освен ориз има и мръвка.
В тая връзка се сещам за една чудесия, която пипах наскоро, изделие на не лош производител в моята област, не баш във високия сегмент, ама ...
Та ползваха един китайски интегриран контролер - честотен регулатор и управление в едно, ми космически кораб, на мен лично ми допадна повече от нещата на големите, но не струва пет пари.
Като цяло ние българите все ни се ще да ебем дявола във въздуха, ами няма как да стане.
Имам клиенти, които си взимат разни бюджетни решения, и като вземат да мрънкат ги питам каква кола карат, отговора ясен, та после ги питам, аз трябва ли да очаквам, че моята дачия ще вози като неговата кола.
Мога още да пиша, но май вече ми се спи, и ...
Хайде лека.
agj - майстор
Virtex написа:
На мен примерно ми е интересно каква е разликата между хасковските AC/DC TIG, които са идентични на външен вид с тези на Драгозов, но са близо 400лв по-евтини, но надали ще получа отговор. Като видя "гаранция 1г" ми се отщява някак си, макар че цената 'блазни'. Но как да попитам, като има толкова жестоки страсти като се спомене дадено име.
За кои точно хасковски питаш?Защото поне три хасковски фирми продават идентични апарати като тези на Драгозов.Всъщност идентичността е само на снимка !Размери,тегло, мощност, оборудване, та даже и разположението на врътките на са еднакви,вероятно има и разлика във функциите.Апаратите на Вики са огромни виждал съм ги на живо ,и като гледам размерите на тези на Драгозов разликата е голяма.А апаратите на Вито са малко по малки като размер от тези на Вики и с 10кг. по леки.Така че разлика има,и не само спрямо тия на Драгозов, но и между апаратите и на трите фирми.Да не говорим пък че апаратите на Вики са оборудвани с нестандартни бренери ами и тия бренери изобщо не са подходящи за тези машини, прекалено слабички са!
Не съм работил с нито един от тези апарати, затова не мога да давам мнение за работата им.
Освен това всички хасковски апарати се продават без ДДС!Няма никакъв проблем да си ги купиш с ДДС и фактура, ..но нали се сещаш че пък съответно и цента се вдига с 20%!
Avas_co написа:
Като цяло повечето хора купили си инвертор са много далеч от материята, перкат си с веженчета и си мислят, че са взели супер машина, истината е, че едва ли има инвертор, който да не работи добре с вежен и подобни, но някои търсят и друго.
Далеч съм от мисълта, че съм компетентен на тема заваряване и заваръчна техника, на мен силата ми е другаде, но от нямане накъде съм се понаучил да заварявам, а и си падам малко перфекционист, та работата с вежен хич не ми допада.Истината е, че не всеки инвертор работи добре с базични електроди, как и що, да кажат по-компетентните.
Е ти поне от Пловдивската сбирка би трябвало да си разбрал кое ,как и що?Та в тоя ред на мисли и във връзка с темата за правенето на клипове, ми идва на ум да попитам:Мислиш ли че ако бяхте пуснали филмирания материал от сбирката (без никакви коментари),някой щеше да усети разликите между машинките...имам в предвид това как работят с различните видове електроди, а не размери и вид?Щото аз лично мисля че не!Друго си е като барнеш ръкохватката и почнеш да заваряваш ...особено пък ако си и по близо до материята веднага се усещат нещата....
Последна промяна от agj на вт мар 06, 2018 12:42 am, променено общо 1 път.
Virtex - майстор
fore написа:
Аз съм купувал от Айруелдинг електроди и от Драгозов соларна маска и знам каква е истината, но ще я запазя за себеси
Много 'колегиално' :-D

-----------

За хваленето - ясно ми е, че ако някои вземе нещо рядко ще каже лошо против покупката си. Това не е в кръвта на българина - да си признае, че се е 'прецакал', защото има и по-добро. Така че това с отрицателни черти някак си рядко се среща. Темите за лидл, че дори и тук се показва как всеки си хвали покупката.

-----------

относно моят въпрос:

По принцип гледах тези като разлики

http://tigtag.eu/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0% ... 0%B5%D0%BD

https://www.argo-market.com/Products/Details/1326

В момента се идентични, но из ОЛХ-а първото е било и на друга цена.

Другото чудене е между това

http://tigtag.eu/bg/product-view/1686.html

и това:

https://www.argo-market.com/Products/Details/703

Опцията на AIG е близка до втората цена.

Затова и питах за TIG заваряването, защото се чудя дали Self Control телоподаващо за първо време и ако се наложи да вземам 'обикновен' TIG при необходимост за тънка 316 стомана. Това може и никога да не стане ( защото е инвестиция апарат + консуматив + бутилка ), но просто се чудех като избор.

Вероятно ще се насоча към телоподаващо и до колкото съм чел Self Control варианта е по-добър. TIG е "по-яко", но да се постигнат задоволителни резултати изисква (доста) време, което аз за момента нямам.
gogo7777 - майстор
На тая сбирка имаше ли някой, който да може да преценява възможностите на машините. Видове електроди, ток, дължина на дъгата, полярността, скорост на заваряване, форма и цвят на окото, все важни нещица. Когато Торбалан ни покани на сбирка, щях да ангажирам истински екзаминатор да прецени и оцени всяка машина. Без професионален поглед, всякакви клипчета показващи наваряване върху прокат с електрод 7018 са безполезни и нищо не доказват.
agj - майстор
Virtex написа:

-----------

относно моят въпрос:

По принцип гледах тези като разлики

http://tigtag.eu/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0% ... 0%B5%D0%BD

https://www.argo-market.com/Products/Details/1326

В момента се идентични, но из ОЛХ-а първото е било и на друга цена.

Другото чудене е между това

http://tigtag.eu/bg/product-view/1686.html

и това:

https://www.argo-market.com/Products/Details/703

Опцията на AIG е близка до втората цена.

Затова и питах за TIG заваряването, защото се чудя дали Self Control телоподаващо за първо време и ако се наложи да вземам 'обикновен' TIG при необходимост за тънка 316 стомана. Това може и никога да не стане ( защото е инвестиция апарат + консуматив + бутилка ), но просто се чудех като избор.

Вероятно ще се насоча към телоподаващо и до колкото съм чел Self Control варианта е по-добър. TIG е "по-яко", но да се постигнат задоволителни резултати изисква (доста) време, което аз за момента нямам.
АС/DC то на tigtag няма параметри, как разбра че са еднакви?Приличат са само на външен вид ,което не означава нищо.Апарата на хасковлии е малко по мощен, ако изобщо може да се разчита на това че тия 250Ам.са реални...и е с около 50лв.по евтин но това е без ДДС.А в предвид 4 год. гарнция на Арго-то ,то си е фаворит!
Относно комбинираните 3 в 1 машини-там безпорния фаворит е хасковския!Ако обаче тая толкова голяма окомплектовка не е някава уловка...

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: