• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
silver - помощник
ОК. Благодаря много за съвета ronin. Значи ще действам по пътя на velsi. Апропо днес рових из нета и за схеми за плазмено рязане (направи сам) и намерих 1-2, но са на англйски, ако някой го интерисува да каже да дам линкове:) Поздрави.
joe007 - специалист
Ronin написа:
Ще удариш на камък....не става ! Характеристиката на диаграмата на електрожена е мека.....а на Цо-то е твърда..........!
А и при електрожена променяш големината на тока а напрежението е постоянно,при цо-то променяш напрежението а тока се регулира с скороста на подаване на телта......Електрожена първоначално пали с голям ток и след като запали тока пада.....при Цо-то тока и напрежението не се променят.....
:) Малко си ги пооплел работите колега.На електрожена характеристиката не е мека а стръмно падаща.Електрожена първоначално пали не с голям ток а с голямо напрежение което след това пада.При ЦО-то не се променя напрежението.(визирам напрежението на празен ход и след това работното(затова неговата характеристика е твърда).По време на работа то се регулира,както и ампеража естествено.
Ronin - специалист
Така като чета какво съм написъл......си викам въх тоз как разбира......сякаш ми чете мислите.....? :-D нищо оплетено няма....важното е че ме разбираш какво имам предвид.....! И за електрожена с напрежението много не си прав......
joe007 - специалист
Ronin написа:
.....Електрожена първоначално пали с голям ток и след като запали тока пада.....при Цо-то тока и напрежението не се променят.....
:) Имах в предвид това.Електрожена примерно на празен ход има напрежение 80 V,след като се запали дъгата напрежението пада на 30 V .А след като си го нагласил примерно на 100А като запали да не би да падат ???
Може би ако се разграничи момента на запалване на дъгата от момента на работа и какво се променя в момента на работа може да изкочи цялата истина.Нали това е целта. :-D
velsi - Почетен майстор
bou81 написа:
Велси би ли дал някаква схема на свързване, абе всико необходимо за направата му че и аз съм навитак
Ето схема на свързване:

Прикачен файл

shemaco.jpg
shemaco.jpg (91.16 KиБ) Видяна 7109 пъти
joro39 - специалист
velsi написа:
bou81 написа:
Велси би ли дал някаква схема на свързване, абе всико необходимо за направата му че и аз съм навитак
Ето схема на свързване:
Ако може един въпрос за какво слутелжи извода 24в подгревател? Иначе е стнало по добро от заводското :supz:
Ronin - специалист
Мисля че е за подгряване на манометъра за газта на бутилката ,по-точно подгрява газта !
velsi - Почетен майстор
Ronin написа:
Мисля че е за подгряване на манометъра за газта на бутилката ,по-точно подгрява газта !
Да, точно за това е. Макар още да не ми се е налагало да му включвам такъв.
Може би трябва да поясня, че ползвам шланг с вграден в него механичен клапан за газта и затова на схемата липсва електромагнитен клапан.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Ползвали ли сте това телоподаващо?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: