• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stivemaster - майстор
Драгозов не си подавай сам топката моля ти се.Никой никъде не е казал че работи с този генератор усилен докрай.Ако искаш да ми дадеш някой лев че имате и без това да ми давате (вашата честна фирма) мога да докажа веднага работа на 110А (толкова ми трябват за 3.25).Ако ти ми покажеш нещо освен GYSMI или IMS (втория го имам все още) което да го може с такъв генератор http://тримери.naedro.eu/generatori_za_tok_vitolux-5kw.html (монофазен без стартер - само че друга куча марка) евалла ще се избиеш.
Чакам оферта за бас.
dragozow - майстор
На този принцип може и да го подкараш с 2 киловата, на 50А например. Не се смята така. И страшен генератор си си купил, с двигател Honda от пазара без гаранция. В сервиза имам няколко такива, и са все на фирмаджии. Домашните потребители обикновено си купуват по-хубави машини. Не че нещо ама по-кофти комбинация от Астричка и този скапан генератор наистина не се сещам. Обикновено AVR-а не издържа на електрожена и за това се купува без AVR или доста по-мощен. Ако някой ти дължи нещо си го искаш, по форумите обаче няма как да си го вземеш.
stivemaster - майстор
Колега ти или не можеш да четеш или имаш друг проблем но .... няма да те обиждам. Въртолиш както винаги на различни теми и сфакти които ти отърват на теб но не и по темата. Имаш конкретна оферта ,като да ме разбереш вади примерно един ARC200 усили го на 110А и пробвай с такъв генератор и пак ще говорим.Без да знаеш марката на генератора ми умуваш колко е скапан , това признак на какво е ?
Аз не съм и "фирмаджия" и не ги купувам аз инструментите в цеха където работя но пък и да го правех хора като теб с вашата репутация ли ше давате оценка на качеството на такъв комплект .
За Астричката едвали трябва да им ставам адвокат точно на Редко че от тях също съм си купувал дървета (въпросния IMS1700) но предвид това колко разбираш от заваряване специален въпрос точно по темата Драгозов .Имаш ли идея щото трябва да имаш какви са изискванията към електрожените със степен на защита IP23 (по отношение тока на празен ход) и кой електрожен на пазара освен топ марките са успели да се съобразят.
Тагава ще ти кажа че Астрата го има и се навих да купя зщото в мое прсъствие донесоха поръчаните 20 машини във Варненска корсбостроителна фирма.
Kirilpm - специалист
Отказах се от този електрожен,ПВто е отвратително дори за мойте нужди.Въпроса е че ще трябва да работи в едно село с не много добра електропреносна мрежа.Със стария траф при електроди 3.2 залепне ли електрода напрежението в контакта става 170-180в,паленето винаги е с чалъм и търпение,имам чуство,че генераторите предлагат по-добри условия за работа от тая мрежа.Maй инвертора ще мога да го ползвам само в града,ако не искам да изгори втората седмица?
agj - майстор
stivemaster написа:
степен на защита IP23 (по отношение тока на празен ход)
ГРЕШКА :lol: степен на защита IP23 (по отношение на тока ...) - НЯМА
степен на защита IP23 означава:
Защита от твърди частици с размер >=12,5 мм
Защита от капки попадащи под ъгъл до 60°
dragozow - майстор
То ти си каза(и показа преди два поста) "марката" на генератора. Ти казваш и показваш(виж си пак поста) и после казваш че си нямал това предвид. На IP 23 виждам машини на 32V, но виждам и на 80V, колко трябва да е не знам. Не съм чул някой да го удари ток от електрожен без значение марката. Електротехниците ще кажат точно, но до към 60 волта ако си сух не би трябвало да ги усетиш. Всекидневно слагам байонети и ги свалям, пипам и не ме е удрял ток. На Arc 200 от сервиза ме караха да меря на една нова машина, 59 волта, толкова и пише. Във варненската корабостроителна фирма имат няколко различни марки, аз поне съм им продавал три различни марки и знам за още една, с Астрите за които говориш стават 5 марки, може и още да имат. Пожелавам ти дълго да ползваш въпросната комбинация.
agj - майстор
Kirilpm написа:
Отказах се от този електрожен,ПВто е отвратително дори за мойте нужди.Въпроса е че ще трябва да работи в едно село с не много добра електропреносна мрежа.Със стария траф при електроди 3.2 залепне ли електрода напрежението в контакта става 170-180в,паленето винаги е с чалъм и търпение,имам чуство,че генераторите предлагат по-добри условия за работа от тая мрежа.Maй инвертора ще мога да го ползвам само в града,ако не искам да изгори втората седмица?
Esab Buddy Arc 180
Допустимо натоварване при 40ºC, РЕДЗ:
30% продълж. на включване, A/V 180/27,2
60% ПВ, A/V 130/25,2
100% ПВ, A/V 100/24,0

Допустимо натоварване при 40ºC, ВИГ:
35% ПВ, A/V 180/17,2
60% ПВ, A/V 130/15,2
100% ПВ, A/V 100/14,0
Кое му е отвратителното на ПВто!?
На много от марковите машини ПВ-то не надвишава 35% на максимален ток!
За твоите нужди какво мислиш че ще ти трябва – вероятно и най често работа с електроди 3.25 при което тока не надвишава 130А .
Няма такава машина която ще изгори от ниско напрежение !
Пиша това не за да те убеждавам да купиш инвертора на Есаб , а за да знаеш за какво става въпрос при покупка на зав.техника!
Смотри : :partyman:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VZ7FlQgUmZw[/youtube]
Последна промяна от agj на пет окт 05, 2012 12:14 am, променено общо 2 пъти.
dragozow - майстор
Kirilpm написа:
Принципно повечето машини работят с 220V +-10%, на 170-180 волта надали, все пак е електроника. Ако беше пренапрежение има монофазни модели които работят с напрежение до 400V без да изпушат. Има нещо друго, казва се Flexible voltage и е разработка на Gys, на нормален контакт шуко работи от 85 до 265 волта. Проблема е че нямаш избор на машини с тази функция освен Master 200:
http://www.argo-market.com/Products/Details/969
Специално този модел е без кабели, имам, но готовите са скъпи, имам ги и на части(байонети, щипки, ръкохватки). Имам и новия модел на апарата, но там вече е с кабели и куфар и доста по-скъп:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1309
Ето ти и информация от производителя:
http://gys.fr/pdf/datasheet/uk/030817.pdf
http://gys.fr/pdf/manual/uk/030817.pdf
stivemaster - майстор
За степента на защита имам предвид "за работа на открито".Варненската корабостроителна фирма дори не ти казах коя е ама ти вече знаеш щото си сменял байонети.Редко са влезли там само и единствено защото се е случило това което ти не си чувал да се случва на заварчиците и фирмата е решила да вземе такива машини.Машината чака на 12 волта докато чукнеш електрода тогава качва на 80 и чака една секунда да го запалиш ако не пак..... ЧЕЗ са купили 100 бр ,заради надеждната работа на генератор , не заради ПВ или друго.
Марката на генератора също не споменах ама понеже по те устройва да решиш че е тази от линка давай тогава . Въпросния генератор (утре ще ти кажа марката) го ползваме повече от година ,няма да ти казвам какви грижовни хора имам и си бачка.Твоите "марковите" дето ги пробутваш с една година гаранция може и да не изкарат и толкова или да изкарат но да им се счупи примерно иглата на карбуратора ,както ни се случи с една Хонда от Киров и - сватба ,карбуратор - 620 лв.
dragozow - майстор
Две години е гаранцията колега, поне от две години. Колкото за иглата на карбуратора, при нас целия струва 70 лв, японски, има и китайски по-евтини. Колко корабостроителни фирми мислиш има във Варна? Като ти казвам значи знам, нямам навика да си измислям. Чез ако са купили 100 машини са го направили заради комисионната, а не заради "качеството". Гола вода са тия астри, не ми ги хвали че който има такава само опява че не струва.

Наспамихме на човека темата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: