Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
Дай нещо като чертеж . Атанас Романов реално още съществува . Не всичко но пак някои неща са оцелели . Бронз/месинг станаха безумно скъпи . Последно купувах преди половин година фосфорен бронз от А.С. Ф 100мм на 100мм дължина 205 лева :shock:
gogo7777 - майстор
Нещо такова трябва да се получи. Чертах на бързо. Конуса може и да не е точно такъв. Материал ще осигуря. Занижил съм диаметъра, за да може да се изработи и на подходящ голям струг, а не на каруселен. :-D Ама не ми е на дневен ред :-D

Прикачен файл:
kazan.JPG
idealist - специалист
gogo7777 написа:
Нещо такова трябва да се получи. Чертах на бързо. Конуса може и да не е точно такъв. Материал ще осигуря. Занижил съм диаметъра, за да може да се изработи и на подходящ голям струг, а не на каруселен. :-D Ама не ми е на дневен ред :-D

Прикачен файл:
kazan.JPG
Колега, фланците спокойно могат да се изработят на струг С13, естествено е необходимо на мястото на универсала да се монтира план-шайба. Ф 800 мм - фасулска работа.
друмчо - специалист
Може да се изработи на планшайба и на С5МВ, С10М,МВ, С11МВ, СУ500... и други подобни, които имат характеристика "Максимален диаметър на обработваната заготовка над тялото/паралеллите, направляващите/ - 450мм" или разстояние/височина/ между центъра на шпиндела и паралелите.
gogo7777 - майстор
Благодаря, като му дойде времето ще го мисля. Ще ми се да са по-големи фланците, ама..... :? .
друмчо - специалист
Днес мерих на служебния струг височината от паралелите до центъра на шпиндела - 255мм , заготовка - 510мм. Планшайбата е с диаметър 467мм. При свален мост ~ 700мм. Струга е СУ501 - сливенски.
gogo7777 - майстор
Това ще ме улесни доста. Такъв струг по-лесно ще намеря. А и 50см. диаметър ме устройва идеално. Благодаря още веднъж.
друмчо - специалист
Струг С10МВ и С11МВ, имат същите координати и са по - разпространени. Или подобни - руски, полски и....
Желая ти успех!
sek.1 - специалист
С 11 серия МВ и МТ без сваляне на Н моста хваща таван малко над 400 милиметра . СУ 582 хваща без сваляне на моста 600 мм . В работата ги имам и двата .

Тема "Заваряване на червяк-съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: