• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Има промени в манитните свойства и при механичната обработка на някои неръждаеми стомани-огъване,щанцоване и т.н..Детайли изработени от материал,който е абсолютно немагнитен,след обработката започва да ги лови магнит.
bigdragon - майстор
gogo7777 написа:
А и сорбат също....
сорбИт и други хави.....

Сорбата е друга бира.
gogo7777 - майстор
Правилно. Грешката е моя :roll:
Тошко - напреднал
Да питам колегата kvd74, за какъв обем казан става въпрос. Непременно ли държиш да е неръждаем, т.е. да си използваш за по- евтино наличната ламарина, защото заварките не са евтини, поне аргоновите. Решил ли си какъв ще го правиш, обикновен или колонен тип.
Не са малко нещата, преди да почнат заварките.
kvd74 - специалист
Трябваше на се получи цилиндър с ф-750 и L-700, и т.н., обем както дойдеше, но към 150лт. излиза, най-обикновен със серпентина. И да, ползвам наличният ми материал, но след като не се знае стоманата дали е подходяща май нещата пропадат. Ясно ми е, че заварките се плащат, колкото-толкова, и това щеше да се уточни, ако и стоманата беше ясна.
Тошко - напреднал
Попитах те за обема, защото един кег от бира, 50 литра ще ти излезе около 70+ лв, докато аргона върви около лев сантиметър, т.е не си заслужават заварките. Веждам обаче, че не си наясно/прости ми/ какво ти трябва, искаш просто казан. Материята е сложна, не само откъм направата на казана, но и от към подготовката на материала за него. Само за инфо, съдържанието на никел в една стомана, променя структурата и. Но никой не осмисля факта, че той е силен алерген, да не говорим че е мощен канцероген. Цептер и други да го....... Има неръждавейки без никел, по скъпи са, но ако се вълнуваш от направата на ароматна ракия, не ти трябват.
Нов съм във форума, може да е коментирано някъде, за което се извинявам!
gogo7777 - майстор
докато аргона върви около лев сантиметър, т.е не си заслужават заварките.
:shock:
Започвам бизнеса с казаните.....ще взимам по 50 стотинки на сантим заварка. :-D
Тошко - напреднал
Хубавия казан е комбинация от неръждавейка и мед. Къде мед, къде неръждавейка е друга тема. Заварките обаче между двата материала са си сложни и си искат майстора. Ако ползваш и месингови холендри, се използват електроди с % съдържание на сребро, та цената си е цена. Ако някой има познат добър майстор на аргона, за по ниска цена, да обажда, че нещо са кът, особено на фините заварки.
kvd74 - специалист
Благодаря за отговорите и съветите, май наистина е сложна работа една такава направа, каквато си представях аз, дори и да имам материала. Ще го разкарам и ще потърся нещо готово, дори и по-малко.
Тошко - напреднал
Разгледай този форум, има много, и ценна информация в него.
www.rakiyata.com/forum/index.php
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Заваряване на инокс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: