Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
p.v.x - майстор
n_a написа:
А тяхната знае ли?
Защо цитираш мен...питай него(filmatoplo).

Не ми се влиза в диалози...само ще кажа , че при изпичането на една палачинка се отнема температура от плочата.Чугуна , има свойството да акумулира в себе си по голямо количество топлина. Затова е важна и дебелината на плочата , колкото по дебела , толкова по добре. Емайлирането на чугун , се извършва по специална технология...именно заради температурните разлики , които в определени моменти са с големи амплитуди.Чисто технически, съчетаването на чугун и емайл е доста трудно и и проблемно. Причината за това е, че и двата материала са с различни разширителни коефициенти и след изпичане, емайла се напуква. Емайлираното покритие се постига чрез електрофереза. Мога да пиша с часове...но толкова ти стига. За да разбереш , че не е необходимо да се включваш във всяка тема , след като няма какво да кажеш. :rock:
Последна промяна от p.v.x на съб апр 09, 2016 11:20 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Затапи ме! Спи спокойно
gogo7777 - майстор
не знам колко са 12 000 чешки крони може би над 700 лв
Около 850 лева.... :wink:
filmatoplo - майстор
:) Да доста скъпо ,Гого 7777 каква беше твоята рецепта .
Фърбата - специалист
Вместо да се емайлира- не е ли вариант да се тефлонира тая плоча? Няма да залепват палачинките, а фирми, които предлагат услугата- не е като да няма...
gogo7777 - майстор
Да доста скъпо ,Гого 7777 каква беше твоята рецепта .
Абе търсих "оная" тема ама не я откривам там я бях писал по спомен рецептата....Тя не е моя...знам я от един турчин. Не е евтина, но е страхотна. С много яйца е, мляко, сол, захар, сода, мая, студена вода и смлени ядки....
Чехите са циции и пресметливи, но веднъж харесат ли ти палачинките само при теб ще са....знам им манталитета. Обичат солено-сладките изкушения :wink:
filmatoplo - майстор
Здравей ,до сега не съм слагал мая или сода ,чувам че някой салагат ,трябва да тествам .А относно Тефлонирането - мисля че ще стане като емайлирането ,тоест може да се окаже че не става за чугун .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
filmatoplo написа:
Здравей...
Kaжи, какви разлики, освен керамичното покритие, има между твоите палачинки и плажните?
filmatoplo - майстор
Ами не мажат котлона за да не залепва, и това че се пекът бързо, това последното може да се дължи на сместа. Не знам дали гледа клипа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Гледах. Темата ме интересува
Като имаш опашка, взимаш поръчките на няколко човека и зареждаш всички плочи. Въпрос на човек и организация. За да не залепва, мажеш. Става за част от секундата. Разстилането с клечка е магьосническа работа, но си заслужава отвсякъде. Палачинката става равномерна и се пече по-бързо и отлепя леко. Овен това клиентът се втренчва в клечката :-). Пунт и пластика. Имахме тук един факир на катмите, студент.... като завърши и си отиде, шефът му нае 4-ма да му вършат неговата работа
Достатъчно мощен ли ти е котлонът?

Тема "Емайлиране на чугун- къде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: