• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Гост - специалист
Писано е по темата във форума: viewtopic.php?f=47&t=41730&hilit=%D1%88%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B0
fill - специалист
Гост написа:
Писано е по темата във форума:...
Писано е,ама не е четено...и не само от темата...Не е четено някъде от 6 ти клас,геометрия...
Точно силите на сряз действат там дето няма винкел,а се разчита само на заварката.Действат директно на заварката.
Аре,стига съм си абил клавиатурата.Извинявям се,ако съм обидил некой асмалък "инженер"...
Hoвoceлckи - майстор
fill написа:
Батка,ни тъ знам :idea:
Потребителят е докладван от съфорумци и вследствие предупредн от модератор.
arxd129 написа:
ще минава лека кола...2-3 тона, за да паркира.
Прикачен файл:
те така.jpg
те така.jpg (72.39 KиБ) Видяна 1556 пъти
:wink:
fill - специалист
Потребителят е докладван от съфорумци и вследствие предупредн от модератор.
Господин Новоселски,публично Ви се извинявам ако съм Ви засегнал с нещо.Понякога чувството ми за хумор не среща разбиране...Е,понякога... среща...ама обикновено късно... Не,не съм инженер...за щастие. :lol: /инженерите знаят всичко,а аз само което ми трябва :roll: /...Официално започнах да се занимавам с метали,когато на бай Тошо му се наложи да разбира от предателство.Смея да твърдя,че през ръцете ми са минали толкова тона железа,колкото са Вашите години плюс три нули отзад.Продуктите си ги продавам барабар с отговорността./все пак съм от село, е... не баш,ама почти../Та, достатъчно с моята презентация...
Дай да разгледаме твоето "българско" от Своге...На цвят е ...почти...На чупене...Няма да се счупи на кавадратчета,просто ще се разтегли и ще последва счупване точно когато не го очакваш...
Защо мисля така ли...ами просто е .../няма да влизам в обяснителен режим /
И не,тънката ламарина не е баш да крепи изолацията...тя крепи конструкцията.
Ама нямам твоя комсомолски ентусиазъм да ти обяснявам...защо.
Приключвам участието си в темата.Извинявай още веднъж.
gogo7777 - майстор
Айде обясни за чий е този винкел по края, в предвид, че имаме условие за лек капак.
arxd129 - специалист
Мнооого се изложих с направата на капака. Направо озяних рифела.

Имаше у дома едни излишни ми парчета шина. 40/6 мм.

И вместо препоръчаната шина 30/4, сложих 40/6.

Скроих шината - две ребра по дължината на капака и две ребра по ширината - на по през двадесетина сантиметра.
Прикапах тук-там с електрожена. И почнах със сериозните заварки - прекъснато през 4-5 см. Лошо-хубаво...Стана.
И когато сложих капака на мястото му - огънал се е... ама нямате представа колко много се е огънал. Три от ъглите на капака са в една равнина, а четвъртият ъгъл се е "изметнал" - поне 5 мм извън равнината, съдържаща другите три . Нпараво станАло нещо като нищо...Хем като част от параболид, хем като хиперболид, хем като нещо като нищо. Пълна излагация.

То... късно се замислих, вероятно има някакво правило за последователност на заваряване на шината към рифела... Ама кой ти е ваксинирал лисици...

Та - яка излагация!
Hoвoceлckи - майстор
Би ли ни показал снимка?
gogo7777 - майстор
Ами може би трябваше по-обширно да обясня. Мислех, че заварчик ще свърши работата. Да, има значение последователноста на стиковане и заваряване. Пусни една хубава снимка да видя какво толкова си окепазил за да ти помогна ако успея. Всичко се оправя.....железо е все пак.
arxd129 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Би ли ни показал снимка?
Че да ми се смеете. И да ме подигравате.
Ужас!
gogo7777 - майстор
.....няма бе. Давай снимките тука. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Капак на водомерна шахта /и лека кола върху него/." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: