Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
8180 - майстор
skartalov написа:
RUSI_78, a самите букви от PVC ли са? или има и някъв друг по- ефтин вариянт?
Къде ги режеш тези букви?
Скарталов,
Тя темата старичка, а и Руси зачезна.
Сещам се защо питаш и Ви "следя" в др. тема - на твоето CNC става. :)
Главно от плексиглас 3мм са лицата за по-дребни (до метър) букви и знаци.
По "нашите" фирми приемат векторни файлове и не "рисуват" по тях в Аутокад и обикновено не взимат парици за такава обработка.

Още една подробност от този бранш, която не знам точно как се прави.
Без проблем се вписват плътно едно в друго изображения - например от два цвята плексиглас - Велси показваше такова, но май с по-големи фуги.
Весели празници!

П.П. Така и не разбрах кой беше първи с този аватар. На Хаусдоктора е същия!?
skartalov - специалист
Хмм, не съм пробвал да режа плексиглас и ми стана интересно. Сигурно има някакви специални фрезери за него... Както и да е.

Не съм пръв с аватара, признавам си- сложих го като го видях от друг "член" на този форум.

P.S. Сега забелязах че тая тема е от Декември 2007 год.
8180 - майстор
skartalov написа:
Хмм, не съм пробвал да режа плексиглас и ми стана интересно. Сигурно има някакви специални фрезери за него... Както и да е.
Христос Воскресе!
Не съм в час с фрезерите - поръчвам си навън тази услуга.
Вярвам ще се справиш с плексигласа, но работата понамаля - не пречи в паузата да се разработват нови ниши. Най-скъпото го имаш.
Апропо, Плексиглас е запазена търг. марка на Рьом. Доста разновидности се срещат, най-малкото "лят" (по-скъп) и "каландиран" (май беше) - ние обикновено ползваме втория (по-евтин), а има и разни "ментаци", което за маш. обработка може да има влияние.
Най-важното е да не се топи на среза - минимална доп. обработка.
Понякога, след нагряване и последващо лепене (с хлороформ), по ръба се явяват микропукнатини.
Навън масово използват общо наименовение "акрил".
За по-специални цели се ползва и плътен поликарбонат - той нещо е по-жилав.
За ценови преценки - някои лазери (СО) също го режат прилично, но ако трябват фаски и подобни, фрезоване само до част от дебелината - си ти.
Недостатък са вътрешните ъгли с - R на фрезера.
Със сигурност подходящи фрезери има тук - пловдивска фирма:
http://www.microasu.com/JiachenTools1.htm
Май друго не знам. Една илюстрация, но от телефон.
Успех!

Прикачен файл

DSC00004.jpg
6mm плексиглас фрезован откъм гърба на 3mm на дневна светлина върху черен фон. Фрезер - ф1-1,5 с плосък връх.
DSC00004.jpg (56.82 KиБ) Видяна 3767 пъти
TechnoKom - помощник
rusi_78 написа:
сега пускам снимките
Относно пневматичната част може да погледнете тук: http://technokom.bg/catalog_files/razpr ... li/109.pdf (пневматичен разпределител тип крачен) и тук: http://technokom.bg/bg/cilindriList/4 (компактни пневматични цилиндри).
Успех!

Тема "как да направя тези машинки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: