• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Да байонетите затягайте.
Може и да не е довидял добре човека. Я метраж, я цена....Както и да е не е толкоз важно :-D
profesionalist_wood - майстор
valiopeshev написа:
Имам ARC 200 от сините (взех го от dragozov). Много съм доволен от покупката, работи отлично. Нямам под ръка електроди 4 и 5 мм, но го изпробвах с 3.2 , 2.5 и 2 мм. Заварява перфектно. Като го настроя на препоръчвания за даден електрод ток, виждам че заварява без проблеми, това ми подсказва, че тока отговаря на написаното. То няма как и да е друго щом се произвежда за немския пазар. Кабелите му са малко по твърди от тези на стария електрожен, но пък не цапат като гумираните.
Искам да попитам, след като свърша заваряването, дали мога да го изключа веднага или трябва да почакам малко да го подуха вентилатора?
В един шкаф намерих един пакет бронзови електроди с които преди години заварявах неръждавейка и чугун със самоделен изправител. Ще опитам да заваря с тях мед, но трябва да ги изсуша, а не ми се използва фурната на готварската печка, може да има вредни изпарения. Дайте някоя идея или да търся да приспособя някоя стара фурна за целта?
Между другото в Мосю Бриколаж видях да продават кабели 25 кв. мм на цена 169 лева за 5 м. Значи само за кабелите би трябвало да дам 338 лева без ръкохватка, щипка и байонети за свързване ако ги купувах отделно! :drinkers:
По презумпция българския търговец е велик лапач,той никога няма да позволи дадена стока да струва евтино за разлика от западния си колега...алчен гъз кръв сере :-D Има в белкантото милион кабели,само да идеш да си избереш...
griffin - майстор
И аз да се пофаля с кво ме зарадва дядо коледа :-)
https://picasaweb.google.com/kalin.tzan ... 6002043586
https://picasaweb.google.com/kalin.tzan ... 0483932594

марката е няква супер неизвестна, но вътре електрониката е на GYS 161 :-) кабелите са си техни и струваше само 170 евра :-).
griffin - майстор
Знам драгозов ама го отворих ватре платката е на GYS 161 2 дена четох братушките кво са писали за тоя електрожен така че и бая снимки видях :-) и схеми и глупости :-)
На кабелите също си пише GYS че видим колко ще изкара мислех да порачвам тия китайските дето вие ги продавате обаче като се замислих тука няма ни де да го дам за поправка нито аз мога да си го оправя а и за тия пари се престраших :-). Заварява много мазно(странно за мене след AC който имах) но като се има кав сам калпав заварчик прави хубави заварки само трябва да си поиграя с поляритета и електродите че не е савсем както на трансформаторния ми киутук :-).
dragozow - майстор
nikolson написа:
Или:http://genteck.en.alibaba.com/
Тия са други, сайта който ти дадох е. Има няколко фирми, които предлагат Gys в различна опаковка.
pansim - майстор
griffin написа:
ватре платката е на GYS 161 2 дена четох братушките кво са писали за тоя електрожен така че и бая снимки видях :-) и схеми и глупости :-)
На кабелите също си пише GYS че видим колко ще изкара .....
Хубаво, че си чел два дни... ама да знаеш, че руснаците каквото са писали, хич не е глупост. Както искаш ме разбирай, но на повече от 100 - 110А не заварявай, че силовите диоди пукат като пуканки, а и транзисторите са на ръба...
Все пак - честита покупка.
gogo7777 - майстор
че силовите диоди пукат като пуканки
Слушайте какво ви казва pansim щото ги разбира тия машинки :-D . Съвсем наскоро съживи едно умряло такова, което в София бяха отписали :-D .
griffin - майстор
Гледах че са писали над 130 да не се товари, не знам колко му е верна врътката отпред за ампеража но 3.2 ги гори някъде на между 100-130, 4-ка електроди нямам налични просто да кажа как е но това което пробвах от 1,6 до 3,2 заварява много гладко в сравнение с АС-то което ползвах преди има един много дразнещ шум при вкл електрожен но невкл. врътка т.е зеленото не свети и от масовия кабел са спестили хайляците 50-на санта та не е 2 метра. Ако не успея да си продам стария електрожен за 30 евра ще му присадя кабелите на новия :). А а и масовата клампа не ми се нрави че е направена от едната страна с нещо изпакнало болтче ли какво а отдругата с вдлъбнато сигурно за по хубав контакт но понякога се изплъзва много гадно.
Китайските електрожени ги мислех наистина ама като погледнеш вътре салатата и се замислих каква е вероятността тоя дето е сглобявал електрожена да пропусне нещо и каква е вероятността робота дето го сглобява да пропусне нещо, а и няма де да го сервизират а и на тая цена и се сабраха няколко показателя и накрая не устоях :-). Гледам в бг едно подобно животно е 700 лв близо. Това и дарпа явно по малко ток от мрежата защото с стария електрожен на електрод 3.2 бушона падна малко преди края на електрода, с тоя малкия изгорих един нямаше проблеми.

Мислех за зелената серия на GYS която е на сходни цени ама най-големия модел 4000 с тия параметри като тоя отива на 250 евра, а малките машини братушките бяха писали че са с аналогово управление :-).

Ще видим ще гледам да не го изпускам пак колкото изкара, кат гледам никой не иска стария тай че сигурно ще имам и резервен :-).
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: