• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
pansim написа:
Ето един добър инвертор с тегло 3.8кг. Тествал съм такъв и работи отлично с базични електроди. Ремонто пригоден е, и с нормална цена.
Практиката показва, че е с добра издръжливост.

http://www.tashev-galving.com/030+DEC+5 ... D%D0%B0%29
Не знам дали си го пробвал, но повечето машини на Deca са скръб. Зарядните и стартовите са много хубави, но инверторите не струват. През мен са минали стотици защото ги внасяхме много преди Ташев и Валерий. Разликата между лек и тежък 200А е 2 кила. Ако работиш професионално и висиш на разни скелета и стълби има хубави и скъпи машини на водещите производители. По-добре е да е здрав и евтин за ремонт. 7% на 40 градуса си е много зле.
pansim - майстор
Предложението е много добро, за домашна употреба. Лек и на добра цена, ремонтопригоден.
Ако има намек за реклама - не е нарочно. Не съм рекламен агент на НИТО ЕДНА фирма.
Просто споделям мнение за апарат който съм тествал и ми хареса като работа с 2.5 мм ЕСАБ ОК48.00
И ПВ при 140А и 20 гр е 40% което не е малко.

Дано не съм сгрешил, и да съм обидил някого. :partyman:
gogo7777 - майстор
Апарата е обикновен ММА с функция за аргон който дори не и Lift а паленето е с драскане -което пък е съвсем неподходящо за неръждаема стомана!
Ти изобщо знаеш ли какво е LIFT TIG, че даваш мнение. Айде изясни си понятието LIFT и HF и тогава давай акъл :-D . А за неръждавейката какво искаш да кажеш, че не разбрах. Посочения апарат е фактор в средния клас инвертори. Имат недостатъци но.........пазарна стока е.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Апарата е обикновен ММА с функция за аргон който дори не и Lift а паленето е с драскане -което пък е съвсем неподходящо за неръждаема стомана!
Ти изобщо знаеш ли какво е LIFT TIG, че даваш мнение. Айде изясни си понятието LIFT и HF и тогава давай акъл :-D . А за неръждавейката какво искаш да кажеш, че не разбрах. Посочения апарат е фактор в средния клас инвертори. Имат недостатъци но.........пазарна стока е.
От така зададения въпрос на мен ми става ясно колко пък ти разбираш !
Извинявам се но щом имаш претенции за професионалист трябва да са ти известни изискванията за заваряване на неръждаеми стомани с ВИГ!
Относно изясняването на понятията трябва да изясним не LIFT и HF !А LIFT и SCRATCH arc (ако изобщо си го чувал това) защото те са много близки по значение но различни по приложение и начин на запалване !
А HF е съвсем друго нещо което не може да се сравни с горните две ! :lol:
gogo7777 - майстор
Ха ха...... Лифт Тиг означава докосване издигане (съвпада с тиг волфрам инертен газ). На апаратите го пише. Не излизай пак с грешна теза да се защитаваш, объркваш четящите темата. Само доуточнявам какво е "палене чрез драскане". Обоснови си твърдението без да изопачаваш нещата. И не се съмнявай в познанията ми. SCRATCH е метод (бих допълнил техника) на запалването на дъгата, което ти изобщо не подозираш какво е. Съмнявам се, че си капацитет по материята. Ползваш готова (написана вече) теория и я пляскаш тук без да я разбираш изобщо.

За неръждавейката, ако ми кажеш кои са двата основни вида ще ти разясна (ако искаш), как да си палиш електрода "на драскане" без да опушваш шева и как да завършваш без кратер:-D .
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ха ха...... Лифт Тиг означава докосване издигане (съвпада с тиг волфрам инертен газ). На апаратите го пише. Не излизай пак с грешна теза да се защитаваш, объркваш четящите темата. Само доуточнявам какво е "палене чрез драскане". Обоснови си твърдението без да изопачаваш нещата. И не се съмнявай в познанията ми. SCRATCH е метод (бих допълнил техника) на запалването на дъгата, което ти изобщо не подозираш какво е. Съмнявам се, че си капацитет по материята. Ползваш готова (написана вече) теория и я пляскаш тук без да я разбираш изобщо.

За неръждавейката, ако ми кажеш кои са двата основни вида ще ти разясна (ако искаш), как да си палиш електрода "на драскане" без да опушваш шева и как да завършваш без кратер:-D .
Ха -ха но не е смешно а тъжно ,дори не тъжно а е трагично !
Виж сега вземи прочети малко за тези неща ,ако не намериш нищо по въпроса -обади се ,пак ще си поговорим !
Само мога да ти дам малък жокер:
Scratch start
Lift start
HF
И трите са методи за запалване на дъгата при ВИГ заваряване ,остава ти да откриеш разликите ,предимствата и недостатъците на всеки един от тях !
Работил съм и и по трите метода на запалване така че няма как и на какво да ме научиш !
Не претендирам че съм капацитет в материята но съжалявам че ще съм причина да научиш нещо .....което за човек с твоите претенции не би трябвало да е ново ....но пък човек се учи цял живот и никога не късно да стане за резил!
gogo7777 - майстор
Ти написа това
Апарата е обикновен ММА с функция за аргон който дори не и Lift а паленето е с драскане
Е какво е "драскане" :?: . Scratch start няма да ти го дефинирам щото няма да ме разбереш. Запознат съм не се тревожи :-D Ако имаш апарат и на него има опция да палиш дъгата и по двете основни метода Lift (драскане) и HF (високо-честотно), може да пробваш. Относно Scratch start добрите апарати го имат като опция и е заложено в един от четирите такта при съответната настройка. Ако знаеш какво става при тези 4 такта ще ти стане ясно. Затова има апарати MMA, които са и TIG , с опция за TIG и без TIG. Обаче и трите могат да заваряват на TIG. При последните се прилага Scratch (знам, че това противоречи с теорията, която си чел), но практически е точно така. Както са казали хората......то не става само с четене, трябва и практика :-D . Винаги мога да науча нещо ново, не съв велик даже доста неща и не са ми ясни и до днес. Чел съм та ми е писвало от теория, ама на сцената разбираш колко е тясна теорията и колко е обширна практиката. Просто обърка термините и не си признаваш, а разклоняваш темата. Не ща да споря, мисли и за четящите темата да разбират какво им казваш, остави ме мене и спора :-D
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ти написа това
Апарата е обикновен ММА с функция за аргон който дори не и Lift а паленето е с драскане
Е какво е "драскане" :?: . Scratch start няма да ти го дефинирам щото няма да ме разбереш. Запознат съм не се тревожи :-D Ако имаш апарат и на него има опция да палиш дъгата и по двете основни метода Lift (драскане) и HF (високо-честотно), може да пробваш. Относно Scratch start добрите апарати го имат като опция и е заложено в един от четирите такта при съответната настройка. Ако знаеш какво става при тези 4 такта ще ти стане ясно. Затова има апарати MMA, които са и TIG , с опция за TIG и без TIG. Обаче и трите могат да заваряват на TIG. При последните се прилага Scratch (знам, че това противоречи с теорията, която си чел), но практически е точно така. Както са казали хората......то не става само с четене, трябва и практика :-D . Винаги мога да науча нещо ново, не съв велик даже доста неща и не са ми ясни и до днес. Чел съм та ми е писвало от теория, ама на сцената разбираш колко е тясна теорията и колко е обширна практиката. Просто обърка термините и не си признаваш, а разклоняваш темата. Не ща да споря, мисли и за четящите темата да разбират какво им казваш, остави ме мене и спора :-D
Явно ти нямаш и ни най малка представа колко си се омотал( като пате в калчища )в тези термини и си успял да напишеш най върховните глупости.....:-D :lol:
Както и много други колеги и ти смесваш Lift и Scratch ! :lol: И двете неща са методи са за контактно палене но са съвсем различни един от друг -но явно на теб това не ти е известно! Ми то само по имената би трябвало да ги различиш
Lift- повдигане а Scratch- драскане !
Защо не потърсиш информация за да си изясниш тези неща с подробности ,защото в случая на теб ти липсват и теорията и практиката ...! и ще трябва да ходиш на неделно училище :-D :-D
profesionalist_wood - майстор
torbalan написа:
gogo7777 написа:
Че на какъв ампераж режете. Достатъчни са 140 ампера и 2,5мм рутилов електрод (ако няма под ръка коксов), неудобството е, че са по-къси електродите. Големите апарати са за профи работа.
Аз на 160 режа... По-бързо става :)
А коксов електрод последно съм виждал 1987ма...
И аз много рядко съм виждал по таваните такива електроди...На едно място ги продават по 40-50 стотинки бройката Ф5 къде не си спомням
Спомням си че бяха с изкуствен графит с чисто медно покритие,ама на инвертор дали ще станат?
gogo7777 - майстор
Стават разбира се.

agj нали ти казах, че не искам да споря с теб. Няма смисъл.
и си успял да напишеш най върховните глупости...
Да ама да ги прочетеш е лесно, по-трудното е да ги проумееш :-D . Дори и да ти се струват глупости :lol:

Ае наздраве, днес е Трифон Зарезан :partyman:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: