Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Chainsaw - напреднал
iivanov написа:
Аз имам отскоро малката Иза . Пълен лаик съм по темата и тепърва се уча , но теста на машината я прави заварчик . Същият бе скептичен относно покупката ми , тъй като работи с маркови машини . Дори някои марки , например Кемпи , ги недолюбва . Та теста беше с рутилов електрод и някакъв базичен на Бьолер , като и с двата потенциометърът беше "разходен" наляво ,надясно . Заключението с половин уста , щото преди това много ми пили на главата , беше -"Машината работи много хубаво" и " Скалата на минимум свърши , а дъгата остана стабилна" . Недоумение породи само едно просвирване при ниските токове , но Панайот каза да работя смело . Консултирах се с друг съфорумник , който каза , че всъщност чувам импулсите , когато влязат в диапазона на чуваемост от човешкото ухо .
Добре,в крайна сметка имаш електрожен за да направиш две заварки ? Определено идеята е налудничева.Поне би ли снимал машината отвътре да видим как е реализирана?
С каква дебелина на електродите е тествана ?Пробвал ли си да заваряваш базичен електрод 3.25 с по-голяма дъга ?
fore - майстор
Това че някой е решил да си купи дадена машина за да я има когато му потрябва не смятам че може да бъде наречен луд. Две заварки е казано условно. Аз и тостера не го ползвам всеки ден, но........

Пансим е слагал снимки на неговите инвертори отвътре, а и нали много ги хвалят. Какво е нужно повече да се доказва незнам. А и ти рови назад в темата та сигурно си ги видял и тях тогава.

Електрода с който може да се заварява най добре при подобен инвертор е до 3,2 мм, и мисля че и това е ясно.
За базичен също ще работи вероятно добре. Но аз не виждам ти Chainsaw кога ще работиш с подобни електроди и къде и то с любителска машина. Понеже не ти е известно очевидно и не си пробвал подобен електрод, та при него е доста трудно воденето на заварката поради по късата заваръчна дъга при която той работи и гори. Иска си профи ръка за него. И се ползва за отговорни заварки на такива детайли.

Ами ако намесиме и целулозни електроди.......за тръби

Та не мога да разбера дали ще купуваш машина или правиш проучване за инверторите предлагани на нашият пазар в нета.
iivanov - майстор
Резачев , дали идеята е налудничава или не , наклона на уя си го давам аз . И за да не изпаднеш в заблуждението , че съм леко изтрещял , ще ти обясня . За големи проекти си имам заварчик насреща , но мисля не е редно да го ангажирам за простотии , като скъсаната халка или рамка за окачване на противотежести . И не е , като да съм набил 1000+ за електрожен , каквато е личната , домашна машина на моя човек . Колкото до снимките , въобще не смятам да задоволявам нечие любопитство . Доверих се на мнението на уважавани от мен съфорумци , доверих се и на мнението на опитен заварчик , които тества машината . Какво има вътре не ме интересува . А за теста с 3,25 базичен - нито имам познанията , нито мерак да си тествам машината с електрод на ръба на възможностите . Не е полезно за никоя техника да работи в такъв режим , а само да начеша на някого крастата - забрави . :finga:
agj - майстор
fore написа:
Това че някой е решил да си купи дадена машина за да я има когато му потрябва не смятам че може да бъде наречен луд. Две заварки е казано условно. Аз и тостера не го ползвам всеки ден, но........
И ква е разликата между тостер от 20лв. и такъв от 55лв.?
Изображение
Изображение :?:
fore написа:
Та не мога да разбера дали ще купуваш машина или правиш проучване за инверторите предлагани на нашият пазар в нета.
Иначе за това си прав!И аз не мога да го разбера,Резачев :lol: .Хем иска тостер от 55лв. хем пък "вика" ,че Определено идеята е налудничева ... #-o
Chainsaw - напреднал
Изображение
Ясно,разбрах !

Има ли някой друг с инверторен електрожен от файла от предната страница или не ? Ако има,ще съм благодарен ако сподели мнение/впечатление и/или сподели някоя снимка.
Ако има,обаче е заварявал два електрода на година...по-добре да не пише че има - то все едно няма.
fore - майстор
agj написа:
fore написа:
Изображение
fore написа:
Иначе за това си прав!И аз не мога да го разбера,Резачев :lol: .Хем иска тостер от 55лв. хем пък "вика" ,че Определено идеята е налудничева ... #-o
Веднага ти казвам за разликата- повече копчета и функции. Отворите за сепариране на трохите са по големи и не се налага да се изтръскват чрез обръщане на тостера. Даже аз разширявах едни отвори чрез разконсервиране поради задържането на трохите........ Тавичката за трохите също е по удобна. Функция повдигане на горе след изпичане на филийката -Лифт и тнт. По големите отвори за по големи филии хляб. Винаги има разлика.

--------------

А по вторият въпрос, аз отдавна усетих че някой си прави реклама. Рови назад в темата, дава определение на хора какво могат и какво не. А вероятно той въобще не е хващал ръкохватка в ръка. Но пък се интересува от базични елелтроди.......... :prayer:

Кажи речи всеки инвертор работи и с базични, макар лошо или добре. Аматьор който иска да си купи машина за домашна работа ще се интересува от това как работи с рутилови електроди най много.

Аз има една кутия 7018 на 2,5мм, но не ги ползвам защото е безмислено при мойте заварки и отделно са доста по трудни за работа. Има и неръждавейка понеже обичам да има.
Мой колега си беше купил инвертор и след това базични електроди по препоръка на един търговец, да не го споменавам сега кой е :), та веднага му ги върна.......... :lol:

Така че всички тия въпроси са ........... :prayer:
agj - майстор
fore написа:
agj написа:
fore написа:
Изображение
Веднага ти казвам за разликата- повече копчета и функции. Отворите за сепариране на трохите са по големи и не се налага да се изтръскват чрез обръщане на тостера. Даже аз разширявах едни отвори чрез разконсервиране поради задържането на трохите........ Тавичката за трохите също е по удобна. Функция повдигане на горе след изпичане на филийката -Лифт и тнт. По големите отвори за по големи филии хляб. Винаги има разлика
Къде пък видя разлика във функциите?Точно пък на тия двата, във функциите разлика няма!Едно копче за стоп и една врътка за степени!Нищо друго!А,нима искаш да ми кажеш че на тоя от 20лв.филията остава вътре след изпичане :?: Имах един такъв евтин и като изпечеше филията я хвърляше на право на масата :-D Смисъл че не само имаше лифт функция ами даже изхвърляща филията функция :supz:
fore - майстор
Говоря принципно. На тия двата само марката може да е фактора.....

Майни тия тостери :lol:
agj - майстор
fore написа:
Говоря принципно. На тия двата само марката може да е фактора.....
Да но не трябваше да ми отговаряш принципно.Имаше конкретни картинки...Та в крайна сметка позна отговора но чак от втория път :-D Та ,по анлогичен път достигнахме и до отговора на въпроса по какво се различават електрожен от 200лв.и такъв от 400лв.
fore - майстор
Ааааааааааа, това за инверторите може да се каже като се отворят двата с различни марки, но с претенции за еднакви параметри. Като се тестват и тнт.
Тостера се вижда и отвътре кажи речи и не е база за сравнение изобщо. Да не говориме, че е в пъти по прост :wink:

Освен това между тия два тостера има разлика- единият е от ПВЦ, а другият има Иноксов корпус и е по скъп вероятно не само заради марката.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: