iivanov написа:Аз имам отскоро малката Иза . Пълен лаик съм по темата и тепърва се уча , но теста на машината я прави заварчик . Същият бе скептичен относно покупката ми , тъй като работи с маркови машини . Дори някои марки , например Кемпи , ги недолюбва . Та теста беше с рутилов електрод и някакъв базичен на Бьолер , като и с двата потенциометърът беше "разходен" наляво ,надясно . Заключението с половин уста , щото преди това много ми пили на главата , беше -"Машината работи много хубаво" и " Скалата на минимум свърши , а дъгата остана стабилна" . Недоумение породи само едно просвирване при ниските токове , но Панайот каза да работя смело . Консултирах се с друг съфорумник , който каза , че всъщност чувам импулсите , когато влязат в диапазона на чуваемост от човешкото ухо .Добре,в крайна сметка имаш електрожен за да направиш две заварки ? Определено идеята е налудничева.Поне би ли снимал машината отвътре да видим как е реализирана?
С каква дебелина на електродите е тествана ?Пробвал ли си да заваряваш базичен електрод 3.25 с по-голяма дъга ?