• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Изображение

https://batteryservice.bg/%D0%BF%D1%80% ... %BA%D0%B0/

Това открих в Щутград. :mrgreen:
Зареждаема Литиево йонна. Мисля да взема една и да пробвам дали ще се зарежда със солара на лампа примерно.
fore - майстор
Аз хубаво я купих тази батерия, но тя трябва да се зарежда до напрежение -3,6 волта макс, понеже е 3 волта и е Литиево/йонна. Иначе може да се пръсне. А и по ток не трябва да е повече от 50 милиампера зарядното.

Та ще я сложа в маската и на лампата да се зарежда- да я видя дали няма да прегрее. Солара едва ли дава повече от 50 милиампера. И като го мерих едвам достига 3 волта на силна лампа- таман работи дисплея тогава сам без батерия. Та едва ли ще я пръсне.

По скоро няма да се зарежда добре и ще трябва да мисля допълнително зареждане със специално зарядно.
Последна промяна от fore на ср мар 23, 2016 1:37 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Ако е стандартен литиевойонен акумулатор - безопасният "таван" е 4.2 волта. Какви са официалните данни от производителят ?
fore - майстор
Точно тебе мислех да питам. :partyman:

Та имаха два чешита- 3,6- LIR 2032 и 3,0 -ML 2032. Според консултанта тази на 3 волта номинално не трябвало да достига повече от 3,6 волта максимално.

А как се ограничава тока на зарядното- примерно ако ползвам такова за зелен мощен лазер с авто стоп (клетка на 3,6 в), но да му намаля тока възможно ли е ? То е за 4,2 волта де, но .................

Абе възможно ли е с елементарни елементи- резистори примерно да се намали тока и напрежението леко ?
stan73 - майстор
Принципно може, но щом питаш - вероятно няма да можеш да го реализираш.
Намери поне официалните данни на производителят. Така наизуст с литиеви акумулатори аз препоръчвам да не се занимаваш. Те са си грубо казано "нож с много остриета". Не напразно им слагат няколко защити...
fore - майстор
Е поне в маската едва ли се презареди. При положение че там рядко вади 3 волта макс.

Тегло 0.040 kg

Капацитет на батерията 65mAh

Тип батерия Lithium

Волтаж 3.0V

Размер на батерията 20×3.2mm
stan73 - майстор
Това не са достатъчни данни - липсват (а и в твоят случай е добре да се знаят) крайно зарядно напрежение, крайно разрядно напрежение. Виж подробен ПДФ от производителят. (освен, ако не е някакво върло куче)
pansim - майстор
Само да попитам - за какво е необходима презареждаема батерия в устройство което консумира смешно малко и с една батерия забравяш кога си я купил :?
Иначе - ето данни - зареждайте на воля :)
http://www.maxell.com.tw/images/uploads ... _table.pdf
stan73 - майстор
Той си я е купил и мисли да я слага в маската. Аз моята си я ползвам както са си я направили китайчугите и нямам проблем с това...

Към Фори - явно клетката ти е специално изпълнение: Минимално разрядно напрежение - 2 волта при 20 градуса по Целзии, максимално зарядно напрежение - 3.3 волта. За заряден ток нищо не прочетох, но за всеки случай - гледай да не надвишава половината от капацитета на батерията, т.е 32 милиампера заряден ток. (можеш да го ограничиш със стабилизатор на ток и напрежение, а не знам и соларната клектка какво може да ти даде... (на мен също не ми е ясно защо се вкарваш пак в яките филми, можеше просто да си купиш сериозни маркови клетки (примерно Рената) и да си решиш проблемите))
fore - майстор
Ами тия защо я произвеждат тази клетка :lol:

Абе вярно е че се вкарвам във филми. Тази клетка дето замина ми беше дадена от колежката на Драгозов в магазина на Козлодуй.
Като се замисля тя изкара 6 месеца, но аз незнам кога е била произведена. Тоест и на нея нямаше дата на производството. Така че може и да е издържала само 6 месеца до към година защото е била старичка.

Новите клетки са Филипс, който купих от Практикер и беше пресен и сега взех и един Максуел който е годен по дата на производството до 2019г.
Та направих си удобство - пробив през рамка/обкова да вадя лесно капачето на касетата и сега само отклювам рамката с касетата и отварям капачето с плъзгане през процепа.

Обаче тази зареждащата си е готина защото примерно отивам на Вилата и другите клетки са се скапали поради старост или други причини макар и извадени от касетата- слагам йонката в касетата и я оставям на слънце или под лампата и след 1 час има заредена батерия. :mrgreen: Ако не е гръмнала де ! :lol:

Така като гледам спецификациите на батерията Стан, ми то солара ще я зарежда перфект.

Интересна е и за това я купих. Нали някой трябва и да тества. Иначе как. :partyman: Другаде по центъра в електрониките няма такова животно и на Поп Богомил даже !

Добре а при напълно заредена клетка, ако продължава солара да и подава от 1 до 2,5 волта това фатално ли е ? Тоест ползвайки я на светло докато заварявам.
Като я замерих в магазина беше 3,11 волта заводски.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: