Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Djack - специалист
Ами да ти кажа ли честно? Ако сега трябваше да си взема електрожен, бих си взел 160-ката ! До 3,25мм. електроди няма никаква разлика с моя (по голям размер, не знам дали ще ми се наложи да ползвам), ама размера е мноооого различен! 160-ката се нанася приблизително 4 пъти върху моя! Чак изглежда невдъхваш доверие!
agj - майстор
Chainsaw написа:
И като негодуваш от подобни "презентации" вземи поне ти направи нещо за ограмотяване.Нали имаш стаж и си минал през n на брой електрожени.Би трябвало да са ти минавали през ръцете поне една от машините на Драгозов/Пансим/АИГ.
Колега по форум,....едва ли има друг които е направил повече теми за ограмотяване в заваряването от мен!!Но като чета постове като последните няколко , ми става ясно че ограмотяването е, трудно.....!!.
Хайде със здраве, и се надявам да намериш и прочетеш поне една моя тема и да се поограмотиш малко ,пък и не само ти ....!
Последна промяна от agj на ср апр 04, 2018 10:30 pm, променено общо 1 път.
Chainsaw - напреднал
Хич недей и да съжаляваш за покупката,която си направил преди време,защото не знаеш кога ще ти потрябва 4 или 5 мм електроди да ползваш.А пък си мисля,че щом е по масивен,а не го товариш за мощноста,за която е предвиден може би ще е по дълготраен от 160...знаеш ли...
Ок,а с тънките електроди пробвал ли си как се справя/т ?

agj,
чел съм не една твоя тема - за което благодаря,но хайде да не си създаваме мнение от поста ти,че едва ли не тук сме се събрали идиоти.Поне аз така прочитам поста...
dragozow - майстор
160 за до 4 мм електроди работи нормално, вярно че прилича на играчка и повечето първоначални мнения са с насмешка, но това бързо се променя след 2-3 електрода. Машината 190 ампера е по-голяма заради конструкцията, има нужда от различни компоненти, които са по-големи. Дори само кабелите там тежат 3 кг.
Pansim1 - специалист
190 и 160 които се коментират са съвсем различни машини, и...ако някой иска да работи редовно с 4мм си взима по-голямата. Няма да обяснявам надълго и широко. Който иска да вярва.
agj - майстор
Pansim1 написа:
190 и 160 които се коментират са съвсем различни машини, и...ако някой иска да работи редовно с 4мм си взима по-голямата. Няма да обяснявам надълго и широко.
Нито пък има нужда за обяснения!Обяснявано е неведнъж!Пък и на които му трябва машина за редовна работа с 4мм.електроди не я избира по размер и тегло!
Pansim1 - специалист
agj написа:
Пък и на които му трябва машина за редовна работа с 4мм.електроди не я избира по размер и тегло!
Хммм...обзалагаш ли се за това? :idea:
resistbody - майстор
Pansim1 написа:
190 и 160 които се коментират са съвсем различни машини, и...ако някой иска да работи редовно с 4мм си взима по-голямата. Няма да обяснявам надълго и широко. Който иска да вярва.
160 няма дросел, 190 може да са му сложили и от там размера и теглото..
dragozow - майстор
160 има дросел отдавна. Текат непрекъснато подобрения. Последното е, че скоро няма да продаваме пластмасовия куфар отделно, а ще си е с машината.... За същата цена. И още, но ще разберете като му дойде времето.
agj - майстор
Pansim1 написа:
agj написа:
Пък и на които му трябва машина за редовна работа с 4мм.електроди не я избира по размер и тегло!
Хммм...обзалагаш ли се за това? :idea:
Да!Кое те учудва? Нали ти го "каза":
Pansim1 написа:
190 и 160 които се коментират са съвсем различни машини, и...ако някой иска да работи редовно с 4мм си взима по-голямата.
Аз съм напълно солидарен с това твърдение!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: