• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Да, ама не винаги е до пари...
Например ВЕЖЕН-ките се оказаха не толкова евтини... Аз си купувам на подобна цена ЕСАБ ОК48.00, базични електроди с много добра работа. Откакто ги тествах :supz: ...рутилови електроди не купувам.
gogo7777 - майстор
Просто взимам по-добра цена и остава повече за фирмата
То не се печели само от цена, а от оборот. Ихтиман до сега захранваше пазара с електроди и то не с лошо качество (визирам НОРД) Ако доставиш електродите на един средно голям обект то ще изкараш за фирмата толкова печалба, колкото не можеш ако продаваш само ефтини незнайни електроди за 10 години :-D . Търсенето там е по-голямо отколкото на битовия пазар. Понеже съм потенциален клиент и съм купувал електроди за обект, знам какви количества са необходими. Нека има и китайски, но нека има и от другите и то по-разпространени колкото сега. Емона, ЕБВ.50, Турските (не си спомням името), Норд, Бьолер, Есаб, Словенските, Кастолин (там работата е по-дебела).....все са доказали какво могат и се използват масово по обектите. Аз ако имам магазин ще предлагам от всичките :-D Все пак има клиенти и клиенти.....Цените изобщо не са стряскащи сравнени с най-ефтините :-D Така мисля аз....
dragozow - майстор
Защо сте скептични към китайците и си мислите че всичко китайско непременно е лошо? Електродите са хубави, никой не се е оплакал. Днес си получих поредната партида заедно с китайските заваръчни машини. Гаранцията за тях вече е 36 месеца за физически лица.
gogo7777 - майстор
Защо сте скептични към китайците и си мислите че всичко китайско непременно е лошо?
Далеч съм от тази мисъл. Знам, че имат много качествени стоки. Електродите не съм им ползвал никога до сега, може да си купя някога да ги пробвам. Имах в предвид, че много трудно ще се наредят сред горе изброените марки на професионалната сцена :-D .
sek.1 - специалист
gogo7777 написа:

Далеч съм от тази мисъл. Знам, че имат много качествени стоки. Електродите не съм им ползвал никога до сега, може да си купя някога да ги пробвам. Имах в предвид, че много трудно ще се наредят сред горе изброените марки на професионалната сцена :-D .
С подходяща цена ще се наредят та и ще ги прескочат .
LazarGanev - "Велик майстор"
Напоследък купувам почти само турските Magna Weld - по-добри и повече от двойно по-евтини. Какво да си кривя душата и да се правя на патриот, докато някой ме прави на балама?
gogo7777 - майстор
Magna Weld

Искаш да кажеш MAGMA WELD. Бях забравил името им :-D . Тези са добри електроди. По спомен завода е в Турция, а стоманите и обмазките ги доставят от Австрия или Швейцария като суровина. Сега не знам дали вече не са самостоятелни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, купувал съм ги и с марката Oerlikon
От другия вносител ги купувах още по-евтино, но той изчезна от пазара :evil:
gogo7777 - майстор
Аха .....значи Швейцарски били. Заварявал съм с такива и нищо лошо не мога да кажа за тях :-D . Заварявал съм и с корейски и не съм доволен. С китайски още не съм, но ще пробвам. Има един тънък и важен момент за стоманите и електродите произведени в Азия. Там стоманите са с други сертификати и друго качество (състав). Рудата им е бедна и стоманите са им с други физически свойства. Знаете защо Япония ни изкупуваха електрокарите и мотокарите преди време........заради чугуна. От кораба в пеща :-D

Това ме кара да мисля, че електродите им са подходящи за там, но не и за тук :-D .
MamaMy - майстор
ДА изкажа едно мнение като любител. Преди време си купих турски електроди GeKa Elit. Бяха значително по-добри от Вежена. Дори мога да кажа, че и някои ОК им се опираха. Пробвах различни доставчици по няколко електрода за да разбера кои са моите. Електрожена е правен як трансформатор. Като такъв е капризен, а като се сложа и аз дето се учех става ясно какво значение има електрода. Преди месец си купих китайски електроди и да ви кажа като качество ги класирам около Вежена. Спрямо турските са нива надолу. За съжаление от тези турски вече няма там където ги купих и останалата почти половин кутия си я стискам :)

ПП Между другото имам изправител и съм много доволен от Норд-а. Не са най красиви заварките, но почти няма шлака и става супер здрав шев.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: