• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
MamaMy - майстор
Аз вече се понаучих на трансформатора. Дай да ти пазя твоя, пък ще ти дам да се учиш на по-трудния. След това с твоя ще рисуваш. :-D
Ivcho01 - помощник
готов съм за тази сделка, но ти си по-далече и няма как да стане :-D
ZEDYCUS - майстор
Днес взех два пакета от тези турските електроди Магма велд, видяха ми се евтини- неръждаемата стомана -15лв и рутиловите по 10лв кутията. Дано да вършат работа или ще са за :toimonster:

Прикачен файл

електроди.JPG
griffin - майстор
колко кила е кутията
ZEDYCUS - майстор
Неръждаемите са 1,7кг, а рутиловите 2кг.
gogo7777 - майстор
Ще останеш доволен от тях. Като груба сметка са по-евтини от ихтиманските и от китайските електроди.
fanti - помощник
Привет колеги . Бързам и аз да се включа към основната тема. Стария Т-р здаде багажа и ми е нужен нов зав. апарат. Естественно е да бъде инвертор. Изпочетох почти всичко в нета и се спрях на това http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Удовлетворява ме качество =цена \ ако е реално разбирасе а това може да каже само г_н Драгозов\ Също ми хареса и 3 год. гаранция и сервиз и ремонтопригодноста на машинката . Надявам се също и това да е реално така както е описано. Нормално е и да поискам съвет от колегите \ експерти в това \ съфорумци зе евентоалния си избор данеби да съм пропуснал нещо или някоя друга марка от горепосочения модел. Ще съм ви благодарен много за съветите и идеите посочени от ВАС .Благодаря предварително.
ПП . Абе колеги какво стана със съревнованието което щяхте да проведете ? Инверторна надпревара :-D . Става въпрос на кого ще сръботи първа и на кого последна термозащитата без пренъсване с електрод 4_ка. Тук някъде го бях прочел това и ми е много любопитно .
pansim - майстор
Днес рано сутринта, ме извикаха да "погледна" един нов заваръчен инвертор. Не работел с 4 мм електроди.
Ето точния модел на снимката /от нета е/
Гордо стои надпис 200А :lol:
При теста се оказа, че горкия китаец с труд достига до 120А.
Изводите оставям на Вас. Продължавайте да си мислите, че с трици ще ловите маймуни. НЯМА ЕВТИНО И ХУБАВО.
И сега "щасливия" собственик се чуди - хем има инвертор, хем няма. :lol:

Ама паричките вече ги е дал...Честито на всички, решили да е..т дявола докато лети :evil:

Прикачен файл

WS200.jpg
WS200.jpg (94.14 KиБ) Видяна 2537 пъти
pansim - майстор
fanti написа:

ПП . Абе колеги какво стана със съревнованието което щяхте да проведете ? Инверторна надпревара :-D . Става въпрос на кого ще сръботи първа и на кого последна термозащитата без пренъсване с електрод 4_ка. Тук някъде го бях прочел това и ми е много любопитно .
Колега, нима най-важния въпрос е колко електрода ще изгориш на максимален ток?
Според мен е по-важно сравнението, с лекота на палене на базични електроди, устойчивост на дъгата при ниски токове и др...
Важно е до определена степен напрежението на празен ход, ВА характеристика и т.н.

А иначе ако е за спорта, мога да направя инвертор който да не изключи цял ден на 200А
Ама ще бъде по-скъп, по-тежък, с по-големи размери... такива неща...
dragozow - майстор
fanti написа:
Привет колеги . Бързам и аз да се включа към основната тема. Стария Т-р здаде багажа и ми е нужен нов зав. апарат. Естественно е да бъде инвертор. Изпочетох почти всичко в нета и се спрях на това http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Удовлетворява ме качество =цена \ ако е реално разбирасе а това може да каже само г_н Драгозов\ Също ми хареса и 3 год. гаранция и сервиз и ремонтопригодноста на машинката . Надявам се също и това да е реално така както е описано. Нормално е и да поискам съвет от колегите \ експерти в това \ съфорумци зе евентоалния си избор данеби да съм пропуснал нещо или някоя друга марка от горепосочения модел. Ще съм ви благодарен много за съветите и идеите посочени от ВАС .Благодаря предварително.
Ако няма да ползваш TIG функцията може да погледнеш ARC 200, там имаш по-дебели и дълги заваръчни кабели и 200 лв надолу. За всеки случай не купувай от пазарите или от търговци без адрес, защото да ти се случи това от горния пост е много вероятно.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: