Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
пон дек 21, 2020 6:24 pmkoveslav написа:
Честито и от мен за електрожена!Интересно ми стана,че "ви се налага" (цитирам ви) и имате какво да заварявате с 4мм.Това трябва да са сериозни железарии.
Аз направо се чудя какви критерии имат хората относно една заваръчна машина. К'во заваряват, к'во виждат през маската и т.н. ....само те си знаят. :lol:
Повечето комерсиални машини нямат стабилност при заваряване. Като изгори 4мм електрод "На раз" и повтори.....ще стане ясно. И не само с 4мм а и с 2,5мм.

Опитен заварчик би видял и спрял (за момент)......ще по псува, ще ритне първото му попаднало желязо ще си налее едно и чак тогава ще продължи като извади фокусите от джоба си.... :)

:partyman:
sokolov.91 - майстор
Днес с моя миксер изпрах 3 електрода 3.25 1 след друг без прекъсване. 3см паланка заварих за 2мм ф150 тръба. Шев като от завода. Електрод вежен. Електрожен Дел 125. Заварчик пишман. Кво повече..?
Ампераж до край.
gogo7777 - майстор
Ами значи вече си кандидат фокусник. :-D
EDI - майстор
Не, просто си е свършил работата. :-D
aig_welding - специалист
пон дек 21, 2020 10:34 pmEDI написа:
+1
koveslav - майстор
пон дек 21, 2020 7:40 pmянко написа:
Директно с четворка ли го заваря?Не е добра идея,корена се удря с 2,5 3,25,четворката е за заглаждане
+1! Затова се учудих за 4-ката къде и за какво я ползват...
sokolov.91 - майстор
вт дек 22, 2020 4:50 pmaig_welding написа:
пон дек 21, 2020 10:34 pmEDI написа:
+1
Свърших си работата и още как. Без да подритвам железа и да псувам, и без да вадя фокуси от торбата... Щото не съм фокусник и нямам торба. Щото съм пишман заварчик и ако електрожена не може да заварява и аз не мога. Хахаха.
Днес пък заварявах неръждавейки плътни ф20 за неръждавейка шина 40х3 (за заземителна инсталация на къща). С неръждавейка електрод 3.25 308l на обратна полярност на стотина ампера. Изля се като масло. :-D :-D :-D
Virtex - майстор
Темата е поразчистена малко.

Дискусията е за Избор на инверторен електрожен, не за ъглошлайфи и кой какъв си е взел :)

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: