• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fanti - помощник
Извинявам се колега \pansim\за подвеждащата неразумна тема.Затова я написах с усмивка в \послепис\.От това което попрочетох до тукми стана донякъде ясно кое е важно и кое не чак толкова за инверторите[ и за ментаците продавани по пазари и нерегаментирани места ] поради простата причина че нямам опит с тези машинки а само със старите Т_ри.Затова поисках съвет от колегите специалисти като вас и то конкретно за тази машинка която избрах http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Щом можете и да ги правите \инвертори\ бихте ли ми казали нещо от това което споменахте характеристики\ екстри _чип Тoshiba \дали са добри или има още по добри от тези представени в описанието за нея като компетентен.Разбирасе и г_н Драгозов може да се включи с мнение за продукта които предлага \ избрания от мен\. Нарочно избрах TIG 200 защото този метод е по специален \ако така мога да го нарека \ и имам желание завбъдеще да се науча .Смятам че съм доста добър с Т_ра а и все пак си е 2в 1 .Относно кабелите да видях че на ARC 200 предлагате2х5 м . на 25 мм2 а на TIG 200 по къси и тънки .Смятам че функциите са по важни отколкото кабелите .Имам нови кабелиот стария траф 50мм2 и ще сложа тях за да не греят онези. Прочетох и за цената :-D че за съфорумци и непрофесионално работещи с машинките цената ще е различна от посочената в сайта. Очаквам и други колеги които знаят или притежават такова чудо на техниката да се включат с мнения и идеи. Благодаря предварително.
fanti - помощник

Извинявам се колега \pansim\за подвеждащата неразумна тема.Затова я написах с усмивка в \послепис\.От това което попрочетох до тукми стана донякъде ясно кое е важно и кое не чак толкова за инверторите[ и за ментаците продавани по пазари и нерегаментирани места ] поради простата причина че нямам опит с тези машинки а само със старите Т_ри.Затова поисках съвет от колегите специалисти като вас и то конкретно за тази машинка която избрах http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Щом можете и да ги правите \инвертори\ бихте ли ми казали нещо от това което споменахте характеристики\ екстри _чип Тoshiba \дали са добри или има още по добри от тези представени в описанието за нея като компетентен.Разбирасе и г_н Драгозов може да се включи с мнение за продукта които предлага \ избрания от мен\. Нарочно избрах TIG 200 защото този метод е по специален \ако така мога да го нарека \ и имам желание завбъдеще да се науча .Смятам че съм доста добър с Т_ра а и все пак си е 2в 1 .Относно кабелите да видях че на ARC 200 предлагате2х5 м . на 25 мм2 а на TIG 200 по къси и тънки .Смятам че функциите са по важни отколкото кабелите .Имам нови кабелиот стария траф 50мм2 и ще сложа тях за да не греят онези. Прочетох и за цената :-D че за съфорумци и непрофесионално работещи с машинките цената ще е различна от посочената в сайта. Очаквам и други колеги които знаят или притежават такова чудо на техниката да се включат с мнения и идеи. Благодаря предварително.
....................................... Естественно и критики за нея .Който незнае - ПИТА. Така правя и аз.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Не "донякъде", а е наложително апарата да "може" :-D . Заварчика не трябва да се превръща в шлосер и да заварява един елементарен шев по няколко пъти, щото апарата е калпав.

Машината може и да е джигитайска, но ако е направена както трябва няма проблем. Стоките от Китай са се превърнали като нарицателно наименование и синоним на менте. И вината за това имат вносителите и търговците. Не може да внесеш един параход с боклуци и да твърдиш, че са убави :-D . Всичко е с комерсиална цел. В белите страни стока неотговаряща на написаното предписание (опаковка, технически данни, предлагане и реклама) се конфискува и унищожава. Потребителя дава доброволно парите, а не търговеца да ги взима на всяка цена :-D . Има перфектни китайски стоки, ама не ги внасят щото оцапаха името на производителя и немогат да ги продадат. Машините на Драгозов (това име го има през 2-3 поста в тая тема) може и да са качествени (нямам впечатление), но аз никога не бих дал пари за китайски електрожен поне не в България. :-D
Избора си е твой ! Но точно там е тънкия момент да отделиш доброто от боклука независимо от произхода му !
Аз никога не съм бил краен в каквото и да е било ,наричам доброто –добро и лошото -лошо !
Относно „белите „страни -положението там с нищо не се различава и няма как да е различно….. ми и там има боклуци ,колкото и невероятно да ти си струва! (личен опит ) :-D
gogo7777 - майстор
ми и там има боклуци ,колкото и невероятно да ти си струва! (личен опит )
Естествено, че има, ама на етикета си пише "това е боклук" :-D . Тук изобщо не е така вервай ми :-D

Показания по-горе апарат има надпис на скалата 200А и на табелката е дадено 200А при дадено ПВ. Това не е реално, както и дадоха пример. Е това не е само с тая марка апарати, мога да ти изброя 20 такива като на половината даже ги предлагат и като професионални. Мога да ти се оплаквам колкото си искаш. Отначало и аз ползвах такива. Дадох една торба с пари да оборудвам бригадата с инвертори (и не само) и не ми се реваншираха на обекта (горят като за световно) :-D . И каква гаранция и ремонт получих, знаеш ли :?: . Никога няма да направя тая грешка отново. Има ментета, които даже и за хоби играчка не стават.

Тука от една седмица обикалят едни мангали и предлагат от тия есаб-и хасковските. Вече трети път се спират при мене и само ме дрънчат. Питам ги колко пари искаш бре, той казва 200лв. брато наполовината ги даваме :-D . Нямах намерение да купувам, но циганина се вживявя в търговията и напъва. Викам му добре, ама трябва да го тествам да не вземе да изгори (реших да го изгоря пред него). На петия електрод ми падна бушона и след вдигането му ЕСАБ-а заскимтя и полека затихна и умря :-D . Най-смешното обаче е, че си събраха апарата и отидоха през 2 къщи да го предлагат пак. Естествено отидох и ги изгоних. От тогава не са се мяркали :-D
profesionalist_wood - майстор
gogo7777 написа:
Естествено, че има, ама на етикета си пише "това е боклук" :-D . Тук изобщо не е така вервай ми :-D

Показания по-горе апарат има надпис на скалата 200А и на табелката е дадено 200А при дадено ПВ. Това не е реално, както и дадоха пример. Е това не е само с тая марка апарати, мога да ти изброя 20 такива като на половината даже ги предлагат и като професионални. Мога да ти се оплаквам колкото си искаш. Отначало и аз ползвах такива. Дадох една торба с пари да оборудвам бригадата с инвертори (и не само) и не ми се реваншираха на обекта (горят като за световно) :-D . И каква гаранция и ремонт получих, знаеш ли :?: . Никога няма да направя тая грешка отново. Има ментета, които даже и за хоби играчка не стават.

Тука от една седмица обикалят едни мангали и предлагат от тия есаб-и хасковските. Вече трети път се спират при мене и само ме дрънчат. Питам ги колко пари искаш бре, той казва 200лв. брато наполовината ги даваме :-D . Нямах намерение да купувам, но циганина се вживявя в търговията и напъва. Викам му добре, ама трябва да го тествам да не вземе да изгори (реших да го изгоря пред него). На петия електрод ми падна бушона и след вдигането му ЕСАБ-а заскимтя и полека затихна и умря :-D . Най-смешното обаче е, че си събраха апарата и отидоха през 2 къщи да го предлагат пак. Естествено отидох и ги изгоних. От тогава не са се мяркали :-D
хахаха как ме разсмя с тази история! :lol: Много нахални тия мангаля :-D
dragozow - майстор
gogo7777 написа:

Ти си си виновен, за бригада не се купуват машини от пазара. Като ще купуваш повече бройки се отива при вносител или голям дистрибутор, задължително със сервиз. Тия по пазарите стават, работят, някои добре, други зле. Въпроса е че без сервиз, фиксален бон и гаранция покупката си е руска рулетка. Машините които са по пазарите са най-евтиното в Китай, вкарани са като части на митницата(уж), нямат никакви CE сертификати, инструкции, не отговарят на написаното и т.н. В Китай такава машина може да се купи за 55$(на едро), производителя може да ти напише че е и 300 ампера ако си платиш. Самия факт че "търговеца" има само мобилен телефон е достатъчен. Много ми е интересно ESAB какво правят срещу брандираните с тяхно лого машини? Преди няколко години Husqvarna принуди митниците да конфискуват имитиращи машини и да ги унищожи, защото и накърняват имиджа.

Изображение
gogo7777 - майстор
И на мене ми е чудно за ЕСАБ ама незнам защо........

Не съм изтърсил парите на пазара, а в магазин и със всичките му екстри, гаранция, сервиз, фактура и т.н. Обаче след първите ремонти почнаха да увъртат и да не ми приемат гаранцията. Бавеха и ми искаха пари за ремонт, при положение, че остава година още от гаранцията. Не само за електрожените, а и други машинки :-D . В крайна сметка не завърших обекта в срок и като теглих чертата се оказа, че съм на загуба :-D . Както и да е, това ми е за урок :-D . Магазина вносител съдържа в името си "маркет", но не е вашия споко :-D .

Сега нямам проблем. Ползвам истинска техника от истински вносители и търговеци. Когато се наложи ремонт или диагностика (задължителна е), ми предлагат напълно безплатно да ползвам тяхна оборотна машина ако ми е нужно. Плащам само ремонт при положение, че гаранциите отдавна са изтекли.

Затова съм скептик към ментето :-D
dragozow - майстор
Ние от сините машини все още не сме карали някой да плаща за ремонт, та не ме притеснява че в името има "маркет". Със сервиза на Gys имаше някакви проблеми, но от няколко месеца работим гладко. При нас като идват да купуват повече машини винаги съветваме този който плаща да си вземе и един заварчик с него като купува. Много често този който плаща не знае какво точно трябва да се купи, а заварчика като пипне машината веднага казва "става", "не става".

ESAB наистина спят.
gogo7777 - майстор
Цената не е най-важна, това искам да кажа. Който умее да печели той винаги ще го може. Тези които са на мнение, че трябва да печелят НА ВСЯКА ЦЕНА и боравят само с цифри са обречени :-D

Ако ти кажа, че имам инвертор, който близо 15 години не е бил в сервиза (за ремонт) и НИКОГА не е сработвала защитата, а работи най-много от другите (които имам) при всякакви условия, ще ми повярваш ли :?: . Струва само 2100лв. и то пълен комплект с шланг и др,. Като направя елементарна сметка излиза, че е толкова евтин дори безплатен сравнен с други не толкова посредствени марки. Е който иска да купува инвертор трябва да си направи сметката според възможностите си и употребата му. Това, че ще се ползва за домашни цели не трябва да е на дневен ред при избора. Така мисля аз :-D . Който няма, а иска скача в дълбокото и така попада на ментетата и се кръсти да изкара колкото може по-дълго. :-D
pansim - майстор
agj написа:
! Описани са техническите параметри и ПВ-то при 60% -200А и при 100% -118А !
Асене, въпроса е, че таблицата която е залепена изобщо не отговаря на действителните параметри на инвертора.
А тези червените, вътре като вашите ли са, на ДЕЛ, и на Драгозов???
Три моста работещи в паралел. Защото жълтия който аз тествах е съвсем различен.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: