• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
drill-bg - помощник
На мен повече ми допада като работа 165.
От всички еднофазови инверторни модели Gys: http://www.gys.fr/spip.php?page=produit ... 86&lang=en , се чудя защо Драгозка по-ти допада Gys 165?
Може би щото е по-лек, има почти същите параметри при MMA както и GYS-195. И май защото GYS-165 е насочен придемно за ММА работа, другата (TIG) опция е само на хартия и явно няма смисъл от нея.
dragozow - майстор
Харесва ми как гори електрода. Не съм заварчик. Опцията TIG я ползва който му трябва, продали сме доста комплекти с волфрамов електрод с този модел. Който не му трябва въпросната опция може да спести 100-те лева и да си вземе 161. Между другото има няколко нови модела ама са само единични бройки. Модела 135 е със същите параметри като 131 плюс TIG. По-евтин е с 4 лв. Има регулиращи се соларни маски на доста прилични цени.
Ronin - специалист
Кажи повече за маските и цени евентуално ?
dragozow - майстор
Модела е Gys Vision 9-13, както се разбира от името се регулира от 9 до 13. Времето за реакця е 0.1 сек. Отговаря на всички евродирективи 89/686/CEE:
http://www.gys.fr/spip.php?page=produit ... 17&lang=en
Цената е 186 лв с ДДС:
http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=859

Други маски които имам налични:
http://hitachi.bg/Browse.aspx?category_id=61
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз се интересувам от маските, но ми прави впечатление, че единият модел, който изглежда по-истински - и като цена и като визия има и различна кутия. Да предполагам ли, че той е френски, а другите имат далекоизточен произход. Цената блазни, ама да не се окаже, че давам 200лв за да си повредя очите? Дали имат наистина добро бързодействие тези, евтините модели, както ги пишат, щото скъпа не знам дали ще купя?
dragozow - майстор
Всички са произведени в китайския завод. Завода производител няма отношение към качеството, то е като на всеки продукт от марката. Не повреждат очите, отговарят на всички европейски изисквания за безопасност. Продават се във всички европейски държави. Кутиите са еднакви като качество и външен вид, на най-скъпата има импровизирана дръжка. Gys LCD Vision 11 е най-стар като модел, продал съм доста. Вероятно ще го спрат и ще произвеждат само Gys LCD Expert 11, параметрите са еднакви. Gys LCD Vision 9-13 е на пазара от по-малко от два месеца. Удобни са, имат мека част за захващане за главата. Практически могат да се ползват неогранчено. Цената е прилична ако се заварява често. Продавам предпазни стъкла в случай че някой го напръска.
torbalan - Дървен философ
да се изфукам - от два дни съм собственик на едно gysmi 161
машинката тежи 4 килограма и малко, симпатична е и работи много добре!
drill-bg - помощник
torbalan написа:
Честито!
Ще ми се да обърна внимание на българските електрожени ВИКИ от серията професионал- 190 А (около 1380 лева). За разлика от Гизмитата (16 A), тези апарати искат много яки предпазители (40 А) и следователно сериозна ел. инсталация. Ето защо добрите параметри са за сметка и на известни инвестиции в проводници с по-голямо напречно сечение! Ясно е, че ВИКИ-тата изискват специализирана работилница с надеждна ел. инсталация, и не са подходящи за домашни изпълнения.
Общо взето при 220V захранващо напрежение до 25 А предпазител на инвертора е добре, но 40А че и повече си е сериозна работа.
dragozow - майстор
За по-натоварена работа са. Вътре са доста добре. Не съм сигурен само колко ток дърпат.
torbalan - Дървен философ
drill-bg написа:
torbalan написа:
Честито!
Ще ми се да обърна внимание на българските електрожени ВИКИ от серията професионал- 190 А (около 1380 лева). За разлика от Гизмитата (16 A), тези апарати искат много яки предпазители (40 А) и следователно сериозна ел. инсталация. Ето защо добрите параметри са за сметка и на известни инвестиции в проводници с по-голямо напречно сечение! Ясно е, че ВИКИ-тата изискват специализирана работилница с надеждна ел. инсталация, и не са подходящи за домашни изпълнения.
Общо взето при 220V захранващо напрежение до 25 А предпазител на инвертора е добре, но 40А че и повече си е сериозна работа.
Gysmi-то държи ток почти същия, като въпросното ВИКИ, така че и тока, дето тегли от мрежата ще е горе-долу същия... (ако държим да бъдем точни - с около 15% по-малък...
разликата не е съществена, така че няма да има необходимост и от съществена разлика в електроинсталацията...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: