Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
аз ти пиша да пуснеш снимка, ама глас в пустиня...
Няма проблем да работи с базични електроди, просто си иска промени ,ама правилни.
zandor - специалист
Ами две са причините да не пускам снимка - общо взето не искам да бъда взиман за идиот ама начина ми на изпълнение не съвпада с общоприетият и предполагам че ще отнеса доста критики които повярвай не ми се слушат.
Първо изправянето съм го направил с 5бр kbpc5010 и мога да кажа че се справят доста добре.
КОлкото до магнитопровода - както казах той е О образен първоначално исках да направя нещо като тороидална бoбинка, само дето се оказа че с тези три жила по 6мм няма да мога да направя повече от 5 навивки и заради това ги навих отгоре.
Както и да е както стана ясно във всички случай ще има нужда от въздушна междина.
КОлко да е тази междина - средно - май е около 2-3мм?
Последна промяна от zandor на ср апр 24, 2013 5:36 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Не може да навиваш върху вит магнитопровод. Ако това не се поддава на разглобяване, търси трансформатор от стар цветен телевизор /от руските дето са по 50 кг/ :)
gogo7777 - майстор
ама начина ми на изпълнение не съвпада с общоприетият и предполагам че ще отнеса доста критики които повярвай не ми се слушат.
Аз пък бих се радвал да ме критикуват стига критиките да са градивни. Като пуснеш една снимка може само да ти е от полза и да игнорираш шеговитите мнения (щом толкова те притесняват). Ама за тези, които могат и искат да ти помогнат ще е от полза. Примерно тези 5 греца, предполагам си ги свързал паралелно, може да са 4 и свързани по друг начин. Дросела трябва да има въздушна междина и се прави с подходящ магнитопровод. Елементарно е ама.......

Тема "Въпрос от начинаещ зависимост ток/дебелина електрод/заварка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: