• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
kossis - специалист
Аз за една седмица си взех работещ инвертора ! А ако искам да ми сменят платката тогава може да трябва да я поръчат.

Райдър имат много повече артикули и магазини и са голям конкурент !

Хората сами виждат двата апарата и могат сами да си направят изводите след коментарите от мен и Пансин !
Апаратите са 200 амперови и двата !

Пансим, знам че не говориш с мене, но аз питам по принцип-за какво са сложили на долните транзистори едни изолаторни тръбета на крачетата им ?

Аз мисля че когато уреда се замърси от прах и понеже долу се наслоява, та тия изолатори предпазват от късо от мръсотията.
idunno - специалист
Ще припомня само,че електрожените са само източник, а заваръчният шев е карайния, който се преценява за годен с разни затова създадени уреди и лаборатории и никой, който си изкарва хляба с електрожен не го гледа вътре, а гледа (през едно черно стъкло) как работи(стабилна ли му е дъгата и т.н.) и дали се получава заваръчния шев, ако не, то е ясно колко качествен е електрожена.
Тези, които ремонтират електрожените, обикновено не съвпадат с тези, които ги използват.
Колегата косис нека си възхвалява Райдера, но едва ли някога се е подписвал върху декларацията за съответствие на металната конструкция заварена с Райдер.
Но както вече май съм казвал, тука всякакви хора, дето горят по 3 електрода годишно с "китайската супертехника" разправят какви супер електрожени за супер пари( разбирай за 250 лв. и ако може да е 250 ампера) притежават и колко уникално добри са тези машини(за асмалъка може и да са уникални).
Е, как да не се забалява човек. :-D
danaec - специалист
А аз си мисля че са за по лесен монтаж на триака
kossis - специалист
idunno Човек , тоя инвертор и преди 2 години струваше 400 лева и сега пак е толкова !
Братята Американци си изнесоха цялата електронна индустрия в Китай, същото направиха и доста Европейски заводи !

Китайски инвертори за Германия :mrgreen: !

Така че каквото и да говориш, уреда си е уред и си струва парите . По принцип инвертори и електрожени до 200 ампера са предвидени повече за домашни цели, но се ползват и полупрофесионално. А професионалните са от 200 А нагоре !
Може и да го хваля, но найстина е добре направен-схемата е с всички екстри както разбра и добре изработена както се вижда !
Снимките говорят достатъчно !
Заварката зависи и от Заварчика !
Лично аз с Кютука-кра-кра съм направил можеби 1 или 2 успешни заварки !!! :-D , но с инвертора и с 1 мм и с 3.6мм съм заварявал доста неща и стават. Даже успях на една входна врата да заваря тънката ламарина към дебелият винкел. а това е доста трудно за новаци.
С базични съм пробвал с 2.6, е трудно е -иска късо придържане на дъгата и залепва повече, но и с него заварих един шев :-D !
Какво ни казва това, че инвертора е направен и лаици да заваряват с лекота, а това идва от добрата схема !
И все пак това е уред до 200 ампера и цената му е добра-подобните са по 500 и нагоре лева !

За 250 лева може да си купиш 140 амперов Райдер !

Виж за трансформаторните им електрожени не знам каква е работата, може и да са със амуминиева намотка на трафа ?!

Но тука при инвертора ми прави впечатление че като завариш малко и електорда се загрява и започва да се пали още по лесно.
Явно тая функция дето повишава ампеража при старт го загрява повече и после си ти.
dragozow - майстор
Тези които продавахме с траф на Кенде преди години бяха с медна намотка, бяха с доста завишени ампери, но го знаехме. Почти не идваха за ремонти.

Сега по другия въпрос, за всеки влак си има пътници. Ако са истински 200А и 60% на 5 мм електрод трудно ще изключи. Както казах в Китай има много евтини машини, които на пръв поглед са еднакви. Могат да се докарат и под 200 лв продажна цена, но ще бъдат компромис. Конкретно за дългите кабели, правя си едно барбекю вчера и днес. Ползвам една машина с къси кабели по метър и нещо, ами неудобна е, все трябва да я пазя да не я напръскам. Това го виждам без да съм заварчик.

Те и два ъглошлайфа на Akita и Bosch си приличат ама..
idunno - специалист
Прав е Драгозов,че за всеки влак си има пътници, само дето ние българите много си падаме по- китайските влакове :)
Тенденцията в тази тема- преди време се ръсеха хвалби за Gysmi, сега за Raider, чудя се кога китайците ще направят електрожен за 5 долара, та да се продава в България за 90 лв. и всички да се втурнат да го възхваляват, не че Лидъл не правят нещо по въпроса, но...малко е. :-D :-D
dragozow - майстор
За 5 долара няма, но за 25-35 има в Китай. Тука идва под 100 лв с всички разходи. Друг е въпроса че ако си го купиш ще страдаш.
idunno - специалист
Няма, няма.Аз си имам електрожен и няма нужда да го отварям и снимам или да се чудя, дали съм случил на марка.
kol4ooo - напреднал
Не се чудя ARC 200 е супер,много съм доволен.
pansim - майстор
Колчо, това че си доволен - добре.
Но ми кажи с какво го сравняваш - може би с предишния правен кютук или с 30 год. КРАКРА?????
Ако го сравниш с друг инвертор, ама не от хасковския пазар, ще усетиш разликата!
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: