• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Тани - модератор
Пак четеш през ред! Пропусна, че търговеца, на КОЙТО ИМАШ ДОВЕРИЕ! Той няма да те подведе в параметрите и ще ти препоръча по-качествена машина за бюджета ти или направо ще ти каже да не си купуваш за тези пари. Когато нещо стане с машината, носиш му я и на другия ден( в идеалния случай) отиваш да си я вземеш готова . В моя случай отивам след обяд, оставям машината при Ники, пия едно кафе и отивам да си я прибера отремонтирана, ако е имало всички налични части! Не знам дали и за електрожените на Драгозов това важи, но предполагам, че ако някой от форума има проблеми с някой негов инвертор и има наличните части, не би му отказал да го поправи на момента! А това е пример само от нашия форум. Има много други подобни вносители на евтини и/или китайски инструменти. Ако такъв търговец ми препоръча твоя инвертор или професионалист заварчик го направи, бих си взел. Извинявай , че не мога да повярвам на картинките. Може би защото поне малко разбирам от аудиотехника и като ти гледам критериите при избора на говорител : тегло, дебелина на "мостовия тел" външен вид, надписи , но дума не обели за най-важното - как звучи и каква му е честотната характеристика и чувствителността. Ако това са ти критериите при избора на неща за които смяташ, че разбираш най-много, то моля те не давай съвети за неща, от които сам казваш, че не разбираш. Може да подведеш някого да си хвърли парите на вятъра! Ако нямаш какво да кажеш по същество за инвертора - качество на заваряване, издържливост и т.н. , моля те да спреш да спамиш в темата!

ПП
Проблеми имам само със "сешоара" , защото само това съм си купувал с тази марка, ако не броим машината за рязане на плочки. Не обичам ДА СИ КУПУВАМ ПРОБЛЕМИТЕ с пари, имам си достатъчно безплатни! Предпочитам да си купувам РЕШЕНИЯ на проблеми!
kossis - специалист
Човек, специално за аудио техниката смея да твърдя че разбирам- параметрите какв да са на един буфер-16 херца до 600 херца, Супер издражлив, Чувствителност 87 dB, реална мощност 1000 Вата и тнт. Пайнера е марка !

Брато правеше Усилватели и колони, още ги ползваме, за да събуждам съседите сутрин ! :-D
profesionalist_wood - майстор
Няма да коментирам защото ще се отклоня и ще стане пак офтопик
За сешоара ще го обясня подробно в ,,Аз обичам китайското,,
Косис ти пипал ли си някога със ръка чешки електрожен над 500 ампера ,,Триодина,,? Това чудовище реже метал 5 см че и повече като ламя. Във Фирмата имахме една с която правехме отговорни заварки....ама това е друга тема Знаеш ли нещо за нея? Тя работи със прав ток, работи страхотно със обмазани електроди, абее с всички видове електроди...както и с ВИГ метод. Много шумна машина и лапа здраво ток като се има предвид че е трифазен към 12-13 киловата по спомен. Със това чудо на соца се посториха всички заводи в БГ. Дори в днешно време цената му за поддръжка е нищожна в сравнение с детския пластмасов Фрониус.Може да работи спокойно с 50 метра кабели плюс регулатора за ток който се закача на колана...
Че триодината може да изкара над 20 години твоя инвертор Райдер от техническа гледна точка.
Айде ще рискувам някой път да купя за вилата си тоя райдер и ще му разкажа играта :evil:
kossis - специалист
Е човек недей да поемаш този риск, после че ме подлудите ако случайно Дефектира :lol:

Много сте критични !

Не съм работил с такова животно- лубител съм все пак. Ти говориш за 500 ампера- това е на количка за ремарке :)
Но предполагам това е трансформаторен електоржен с изправителна схема, а не е Инвертор ?
Не знам прав ли съм ?
idunno - специалист
Един, дето не разбира от електрожени и друг, който е дърводелец, като и двамата само веят байрака на разни китайски дивотии, обсъждат електрожени и единият от двамата заключава,че Фрониус бил детски и пластмасов. :-D :-D :-D :-D :-D
profesionalist_wood - майстор
Един, дето не разбира от електрожени и друг, който е дърводелец, като и двамата само веят байрака на разни китайски дивотии, обсъждат електрожени и единият от двамата заключава,че Фрониус бил детски и пластмасов.

Ти пък! То като ли че не видяхме как на една голяма строителна фирма(няма да правя реклама на фирмата) фрониусите им изгърмяха,някои изпуснати от високо и станаха на мекици. Та за платки и други дадоха 4000 лв.
Последна промяна от profesionalist_wood на пон юли 15, 2013 2:11 pm, променено общо 1 път.
kossis - специалист
Е, важното е че ти Идунно разбираш от всичко и само полезни работи има в темата от теб !

Направо от капацитет, ще се пръснеш !

Само не мога да разбера какво имаш предвид не разбира от електрожени ?

От заваряване не разбирам, но от процесите и схемата мисля че имам представа !

Я обесни кой модул за какво е в тоя електрожен-кондензатори, грец, транзистори и тнт, като си чат да се осветлиме и ние !
Щото може аз нещо да не знам и да го доизясниме с такъв капацитет като тебе !

Ето Пансим ми каза за дроселите, за какво са.
idunno - специалист
Е, аз не преподавам електротехника, още по-малко ще мога да попълня познанията ти в тази област.И като си почнал с колегата панисим се придържай към учителя от уважение, ако той има нерви. :)
Колкото до фирмите,на които им горят електрожените, според колегата дърводелец,най-вероятно са взели мерки след ремонта на електрожените да сменят и хората, които работят с тях, не само платките.
И преди "квалифицираните" ви изказвания каква марка е Фрониус, защо не си купите и да проверите лично, пък тогава коментирайте надълго и широко.Но се съмнявам, много се съмнявам, че ще го направите, дори с дружни усилия. :-D
И ще ви издам една малка тайна: с хубав електрожен(разбирайте уред над 500 лв.) и неопитният заварчик се справя със заварката.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ти какво ще кажеш не е ли смешно?
Ами смешно е..... :-D
Да смешно е ,НО описанието не е за Райдъра а за Deca STARMICRO 180 :-D
http://www.tashev-galving.com/030+DEC+5 ... D%D0%B0%29
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Косис ти пипал ли си някога със ръка чешки електрожен над 500 ампера ,,Триодина,,? Това чудовище реже метал 5 см че и повече като ламя. Във Фирмата имахме една с която правехме отговорни заварки....ама това е друга тема Знаеш ли нещо за нея? Тя работи със прав ток, работи страхотно със обмазани електроди, абее с всички видове електроди...както и с ВИГ метод. Много шумна машина и лапа здраво ток като се има предвид че е трифазен към 12-13 киловата по спомен. Със това чудо на соца се посториха всички заводи в БГ. Дори в днешно време цената му за поддръжка е нищожна в сравнение с детския пластмасов Фрониус.Може да работи спокойно с 50 метра кабели плюс регулатора за ток който се закача на колана...
Че триодината може да изкара над 20 години твоя инвертор Райдер от техническа гледна точка.
Айде ще рискувам някой път да купя за вилата си тоя райдер и ще му разкажа играта :evil:
Ами след като ,,Триодина,,-та толкова много ти харесва вземи си го у вас или на вилата !
Извинявама се че реагирам така но не знам дали разбираш че подобно сравнение е меко казано глупаво !
А защо не сравниш Райдъра с трансформаторния ти Телвин !? Кой ще е по добър според теб! :?:
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: