• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Да смешно е ,НО описанието не е за Райдъра
http://електрожени.naedro.eu/elektrozhen_rd-iw16.html

ПП.....Нещо не става с линка. Копирай го в браузъра и ще видиш

Ето бре, за Райдера :-D

От заваряване не разбирам, но от процесите и схемата мисля че имам представа !
Отварял ли си други машини освен твоята......... :cool:
agj - майстор
gogo7777 написа:
Да смешно е ,НО описанието не е за Райдъра
http://електрожени.naedro.eu/elektrozhen_rd-iw16.html

ПП.....Нещо не става с линка. Копирай го в браузъра и ще видиш

Ето бре, за Райдера :-D
Е добре де видях го !В описанието на Райдъра бих казал че има някой неточности ,но на Deca STARMICRO 180 си е направо смешно!
http://www.tashev-galving.com/030+DEC+5 ... D%D0%B0%29

Прикачен файл

DECA.JPG
DECA.JPG (85.35 KиБ) Видяна 3031 пъти
pansim - майстор
Даааааа...направо са се отнесли с превода :lol:
Обаче в интерес на истината, тези DECA инвертори заваряват отлично с базични електроди.Даже на нисък ток имат устойчива дъга и сравнително леко палене.
Не правя реклама - просто съм ремонтирал два такива и останах доволен от работата им след поправката.
Другото важно за Българските условия, е че са напълно ремонтопригодни =D>
Вярно е, че времето за работа при големи токове не е много, но пък са малки и леки, така, че всеки сам решава какво да купи. Лично аз бих предпочел този DECA пред Райдера.
Веднага казвам защо:
1. Тегло 3.8кг. срещу 8кг на райдър
2. Наистина отлична работа с базични електроди
3. 2/3 по малки габарити - много удобен за монтаж по тераси, покриви и др...
4. ИГБТ технология - срещу МОСФЕТ на райдер /от тук произтичат горните предимства/
Недостатъци:
1. По-ниско време за работа при големи токове /за работа с 4мм електрод/
kossis - специалист
Кви параметри са написали разните му интернет измамни-търговци, не мисля че има значение !

Който купува такаква техника, би следвало да се е поинтересувал какво ще купува.

Много 7777, не съм отварял други инертори, Пансим отваря и ги ремонтира !

Очевидно, Пансим е наясно със схемите.

Както виждате, единствено той не отрича тоя и оня инвертор, а казва какви са недостатъците и предимствата.

Специално за Райдъра- както потвърди Пансим-технологията е мощна 200а -МOSFET транзистори.

Е идеално няма-хем мощно, хем леко !

Аз съм пробил два отвора в краищата на кутията и с карабинери и ремък-си го мятам на рамото !
Я си метнете Кра-кра на рамото ! Тоя майче е по тежък, а ? :lol:
Виж кютука съм го отварял-много бакър има ! :lol:

За транзисторите- съм ги учил и по специално знам как работят и в какви режими се ползват.

ИГБТ-по спомени е обикновен биполярен транзистор с изолиран гейт, а Мосфет е полеви -управляем.

Мосфет се ползват в усилвателите също.

Обаче в ключов режим кой е по добър и закакво - спецовете знаят по добре.

Пансим очевидно е запознат най-много, но е майстор и трудно дава инфо, а и майсторите са винаги много сърдити ! :-D
Последна промяна от kossis на вт юли 16, 2013 12:03 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
==
Последна промяна от profesionalist_wood на вт юли 16, 2013 12:46 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
Е не издържах...
Ми той pansim го е писал, ама няма кой да чете.
kossis - специалист
dragozow написа:

Код: Избери всички

Разбирасе едва ли можеш да сравниш Хускварна с Спаркито- щото първите са с традиции и сглобката е по добра.
Като цяло са притенциозни машини !
Но с моята 36 куба Хускварна нарязах една стара Ябълка, в която шината влизаше до средата-голяма мощ има а е най-малката от класа-тия старите били по добри от тия новите 36 кубикови ми каза майстора от Хускварна !
Старите машини се правеха в Европа и Щатите, новите в Китай. Старите 36 кубикови струваха 500 лв, а новите 380 лв...че и с разни подаръци понякога. Всеки иска ниска цена и Husqvarna отговарят на търсенето. Като купуваш части обаче разбираш че за евтината машина частите струват колкото и за скъпата, а понякога и малко по-скъпо. Няма пълно щастие, но Husqvarna имат и други марки при които за същите пари ще получиш малко повече, със същото качество и ще ти останат за верига, масло или нещо друго. Машините са позиционирани за различни клиенти, на върха са Husqvarna и Jonsered, после са McCulloch и Partner, след това Gardena, след това Flymo и т.н. Има и още няколко марки които са за определени пазари или не се внасят в България.

Ето какво казва Драгозов за Хускварна- е Кое е Китайско и кое не ???

Същото ми го каза и моя майстор в сервиза на Хускварна !
dragozow написа:

Код: Избери всички

Драгоз, забрави ЩИЛ !!!
Не съм, просто информацията ми за Husqvarna е от първа ръка. Ходя по семинари и т.н. Скъпите машини се правят все още в Европа и Щатите.

Иначе впечатленията ми че като цяло в световен машаб машините са на 90% с произход Китай.
Китайййййййййй !!! Я гледайте -

http://worldtodaybg.com/2013/07/16/%D1% ... B8-%D0%B5/
idunno - специалист
Е, вярно си за темата-аз обичам китайското. :)
pansim - майстор
Малко встрани от темата, но се чувствам засегнат...какво значи не дава инфо???
В една друга тема , се обиди един ентусиаст, че не му давам наготово всичко...

МНОГО ВИ МОЛЯ - замислете се...
Даже когато задаваш въпрос, трябва да имаш знания за да разбереш отговора. Защо някои хора си мислят, че с прочитане на две три теми, могат да научат всичко, което се учи ГОДИНИ в техникумите и висшите училища?????????

Колеги, няма човек в този форум, на който да съм отказал помощ, по конкретно зададен въпрос!!!!

А този, многословния с който обещах да не общувам вече, дори се осмели да ме нарича с обидни думи.
НИКОГА В НИТО ЕДИН ФОРУМ НЕ СЪМ СИ ПОЗВОЛЯВАЛ ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ!
Моето възпитание не го позволява!
Успех на всички желая!
kossis - специалист
Аз какво ви казвам, тегава работа са майсторите !

А между другото Дървен философ не е обида, а е нарицателно за разбирачи по всичко.

Е може и да не съм прав че Пансим е Дървен философ - явно разбира материята, но в началото беше заядлив !

И все пак ми се струва че малко преекспонира нещата и ги обръща на лична Драма !
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: