• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Може да потрябва както за асмалъци така и за тръби за високо налягане
Тогава ти предлагам да вземеш по-тунингования. На клипа нищо не ми стана ясно, още повече, че на машината пише на немски. Предполагам, че са заложени основните настройки. Но Драгозов ти предлага цена и сервиз, което хич не е за пренебрегване изхождайки от производителя. Ако пък заваряването ще ти става ежедневие, то тогава трябва да разшириш кръгозора на избора си. За тръболяците под налягане ще ти трябва теория и бая практика. Не се хвърляй веднага на тях, освен ако нямаш опита. Ще се учудиш колко зле и колко добре може да стават заварките на ВИГ :-D
idunno - специалист
То качествената, която е различна от отговорната не е само до електрожен има и електроди и най- вече опит.Моя съвет е, като си купиш електрожен си остави пари и за курс по заваряване.Тоя занаят не е като другите. :)
gogo7777 - майстор
не е само до електрожен има и електроди и най- вече опит.
За това му казах двете крайности. Той спомена, че има опит с трансформатора и при желание и сръчност ще се научи. На ВИГ обаче, ако някой не му показва, много трудно ще постигне напредък. Вероятността да се заучи (самостоятелно) погрешно е голяма и в последствие тоя придобит навик ще му е в тежест.

fanti
Като начало купи си апарат, щом си мераклия. Пробвай и така...........Точен съвет няма как да получиш. Поне не с писане във форума. Колкото до курса, той струва почти колкото апарата който възнамеряваш да купиш. Ще ти е от полза спор няма, ама не знам........ :?
idunno - специалист
От курс полза винаги има (ако човек е мераклия), най-малкото ще се научи правилно и ще може да надгражда..и тапия ще вземе и ето още един занаят в джоба :).Като си вземе човек инвертор и хоп станал професионалист или заприличал на такъв си е малко фантазия.Прост пример - оня ден един пич ми вика:"Дай да пробвам инвертора",Можеш ли да заваряваш?"-викам му,"Е, как?", сложи един 2,5мм електрод завъртя копчето на 100 и кусур ампера и направо на изделието....Умрях да се смея, добре че не направи други умнотии.
agj - майстор
gogo7777 написа:

На клипа нищо не ми стана ясно, още повече, че на машината пише на немски. Предполагам, че са заложени основните настройки. ....D
Въпреки че езика е немски и също непонятен за мен все пак от самото видео може да се добие представа за апарата !
На клипа бяха демонстрирани възможностите на машината -заваряване с обмазан електрод ,импулсно заваряване , прословутите 2-ва и 4-ри такта :-D и работа спедал!
Последна промяна от agj на чет фев 14, 2013 10:31 pm, променено общо 5 пъти.
agj - майстор
fanti написа:
pansim написа:
Е, ако ти не знаеш какво искаш, как някой да ти го каже?
:partyman:
Да колега \pansim\ наистина незная защтото както споменах нямам никъква представа за всичко това . Затова и питам за да избера наи-доброто спрямо качество - цена . Никой не може да предскаже бъдещето си и заварчик мога да стана щом става дума за прехрана .Така и така съм събрал някъкви пари и затова искам да е нищо читаво спрямо по-лесната употреба на машината и най- вече качеството на самата ЗАВАРКА.Може да потрябва както за асмалъци така и за тръби за високо налягане .Затова моля и чакам отговор от ВАС колегите за да съпоставя и избера качественната \отговорна \ заварка която една от тези двата \ спрямо параметрите си коита не са ми понятни \ модела машинки ще направи. Благодаря.
Машината която си харесал е DC инвертор с възможност за използване на импулсно ВИГ заваряване!А какво може да се каже за импулсното заваряване :Използва са предимно за тънки материали под 3 мм дебелина на ламарината –както за черно така и за неръждаемо но особено за неръждаемо метода е изключително добър с импулса се постига по –висока скорост на заваряване ,по малко нагряване а от там и по –малко деформации на метала!Импулсното заваряване може да е полезно и при работа с доста други материали! От това което видяха на клипа машината е добра ,има добри възможности- бърз и бавен пулс! (но бързия не беше демонстриран) и доста възможности за настройка на газ и ток !
Така че от тук нататък избора си е твой !Естествено че има машини и с още по добри възможности но за тази цена машината е доста добра!
fanti - помощник
Благодаря ви колеги за съветите които споделихте с мен . Ще разговарям с г-н Драгозов и ще си я купя .Отностно практиката и познаниятя по заваряване са ми доста понятни макар че нямям изкаран курс ама не ми и трябва Книжката не заварявя а умениятя и за мен най- вече нюха да усешташ разтопения метал да го здържаш да го надграждаш без да позволяваш шуплиране независимо посоката на гравитацията разбирасе трябва да знаеш какво заваряваш и с какви електроди естественно структурата на стоманата и прочие .Един съфорумец спомена нещои е прав не може от всеки да стане истински заварчик \ истински в буквалния смисъл на думата истински\ защото ако ставаше от всяко дърво свирка на магарето ...... щеше да стане кавал :-D . Нестава само с желание трябва и да си даровитдо някяде за това . Заварявям от 12 г. и то в промишленност а не само за бита и асмалъците на вилата :-D . но само с обикновен 2-фазен голям т-р .За съжаление шефовете ми и до ден днешен не благоволиха да ни снабдят с технологично нова машинка и си караме още с антиките останали от соца . Затова и смятам че ще навляза бързо и ще се справя с този по -нов метод на заваряване .Споменах и защо смятам така .Забравих да спомена наи - същественното а именно да умееш да си нагласиш ампеража спрямо заварявания детайл и самите настройки на машинката с която работиш.
gogo7777 - майстор
Е щом си в час с материята, няма да имаш проблеми. :-D . То това е важното да можеш да сложиш метала точно където искаш. Другото е техника и опит, което си придобил вече. Има и гяволии и т.н. Предполагам, че и ако апарата е "можещ" и "умен" заваряването ще е песен.
fanti - помощник
Аз точно това исках да разбера колеги за самата машинка как се даржи и всичко което притежава за да се получи добра заварка .Вкрайна сметка знаете какво са казали МАЙСТОРИТЕ независимо от майсторлъка който правят\ разбирасе технически\ че 70% е инстромента а 30 % уменията .Ако не притежаваш читав инстромент колкото и да си добър нямя кяк да получиш добра изработка\свършена работа \ .Е има и изключения разбирасе .Тези хора са гении уникални и казват че и оная им работа също била майстор :-D . А за нас Българите казват ; добре че децата сме си ги правили с онези си работи а не с ръцете защото ако било с ръцете нищо хубаво нямало да излезе :-D :-D :-D .
gogo7777 - майстор
Пробваш на място и решаваш :-D .
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: