Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
8180
- майстор
4408 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
profesionalist_wood
- майстор
Напускам темата,не желая да се карам с останалите потребители от форума!
Косис ти какво? Извадили са ти лекарствата от списъка на здравната каса ли...или рецептата ти е изтекла вече?
Косис ти какво? Извадили са ти лекарствата от списъка на здравната каса ли...или рецептата ти е изтекла вече?
Тани
- модератор
profesionalist_wood написа: Косис ти какво? Извадили са ти лекарствата от списъка на здравната каса ли...или рецептата ти е изтекла вече?Това за флейма се отнася и за тебе! Считай се за предупреден! Трябва да уважаваме съфорумците, дори когато мнението им е противоположно на нашето! Има много начини да защитим тезата си без да се обиждаме взаимно!
agj
- майстор
Тани ,явно интереса към инверторните електрожени е много голям! Има няколко теми за тях, двете от които са с абсолютно еднакви заглавия едната е настоящата:
viewtopic.php?f=56&t=23365&start=400 (инверторен електрожен)
другата е тази :
viewtopic.php?f=56&t=43124&start=40с абсолютно същото заглавие ( инверторен електрожен)
Третата е тази: viewtopic.php?f=56&t=14523 (Инверторни електрожени)
а в четвъртата viewtopic.php?f=18&t=23869 са разисква изработката на инверторен електрожен (Инверторен електрожен)
Може ли модераторите да се намесят и темите бъдат озаглавени по различен начин,като например тази в която се разисква изработка на инверторен електрожен да бъде със заглавие” Изработката на инверторен електрожен” а за останалите да се измислят заглавия с поне една различна дума в тях за да не се бъркаме !Не знам за останалите колеги но за мен е доста объркващо да има няколко теми с еднакви имена!
viewtopic.php?f=56&t=23365&start=400 (инверторен електрожен)
другата е тази :
viewtopic.php?f=56&t=43124&start=40с абсолютно същото заглавие ( инверторен електрожен)
Третата е тази: viewtopic.php?f=56&t=14523 (Инверторни електрожени)
а в четвъртата viewtopic.php?f=18&t=23869 са разисква изработката на инверторен електрожен (Инверторен електрожен)
Може ли модераторите да се намесят и темите бъдат озаглавени по различен начин,като например тази в която се разисква изработка на инверторен електрожен да бъде със заглавие” Изработката на инверторен електрожен” а за останалите да се измислят заглавия с поне една различна дума в тях за да не се бъркаме !Не знам за останалите колеги но за мен е доста объркващо да има няколко теми с еднакви имена!
kossis
- специалист
Тани, да виждаш да съм обидил някого ?
Незнам защо решихте аз да съм изкупителна жертва ?
И от преди си ми блокирал триенето !
Аз дадох и снимки и обяснения за моята теза- обаче ефекта е един - оплюване.
Разбрах че само доказаните инверторни марки се приемат добре, а другите се оплюват и получават подигравки !
Незнам на Горският какво му стана и защо се заяжда и той с мене ?
Незнам защо решихте аз да съм изкупителна жертва ?
И от преди си ми блокирал триенето !
Аз дадох и снимки и обяснения за моята теза- обаче ефекта е един - оплюване.
Разбрах че само доказаните инверторни марки се приемат добре, а другите се оплюват и получават подигравки !
Незнам на Горският какво му стана и защо се заяжда и той с мене ?
gogo7777
- майстор
Разбрах че само доказаните инверторни марки се приемат добре, а другите се оплюват и получават подигравки !Ами темата е обширна и строго спицифична. Няма как да има дори база за сравнение на двата типа (така да ги наречем) машини. Налагането на ментаците при професионалните си събратя няма да стане така, с ЦЕНА и подвеждащи реклами и превюта. Това е политика и стратегия на производителя и всеки такъв хваща по своя път на ПЕЧАЛБА

Твърди се, че Райдера може да заварява чугун........а какъв по-точно

kossis
- специалист
Вярно е че Баща ми, Светла му памет- заваряваше много добре с тоя Кютук- и то П-уайзен-1.5/ 1.
Човека беше Ядрен инженер, но и много добър заварчик. Един от неговите рафтове, като правих ремонт в жилището ми и се счупи заварката, щото ме домързя да го размонтирам- е не можах да я заваря-признавам си, а той ги беше точковал финно и здраво профилите. Накрая го завих с болт.
За чугун, не знам дали може да заварява добре-Крато, но съм чувал че може.
А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
А за чугуна -би следвало да може, но не съм пробвал- нали трябва и чугунени електроди.
Защо да не може ??? Обясни.
Наистина е добре да се знаят тези неща-аз освен с черни електроди, други не съм ползвал.
А то има и полярности и различни електориди и според метала им тнт.
Човека беше Ядрен инженер, но и много добър заварчик. Един от неговите рафтове, като правих ремонт в жилището ми и се счупи заварката, щото ме домързя да го размонтирам- е не можах да я заваря-признавам си, а той ги беше точковал финно и здраво профилите. Накрая го завих с болт.

За чугун, не знам дали може да заварява добре-Крато, но съм чувал че може.
А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
А за чугуна -би следвало да може, но не съм пробвал- нали трябва и чугунени електроди.
Защо да не може ??? Обясни.
Наистина е добре да се знаят тези неща-аз освен с черни електроди, други не съм ползвал.
А то има и полярности и различни електориди и според метала им тнт.
gogo7777
- майстор
Чугун (сив и "избелен") най-често в домашни условия се заварява с променливо-токов електрожен със съответните чугунени електроди и подгряване. Електродите за постоянен ток са много скъпи и конкретно специфични според чугуна. Имам една полупрофесионална инверторна машина, която не се справя добре с чугуна (заварява го ама не добре). При другите ми апарати няма проблем. Специално за чугуна не мога да дам смислен отговор защо е така, щото от електроника не вдявам, а и технологията на заваряване на чугуна е по-специфична и не съм се интересувал толкова. Каверната (газовият мехур) следствие на волтовата дъга зависи от предаването на енергията и обмазката на електрода. Инвертора като източник на енергията е от съществено значение. Предполагам честотата играе роля. В институтите редом до електротехника работи и технолог по заваряване. Разковничето е зависимоста ампер, херц, време и градус. Двамата заедно сътворяват (настройват) читавите инвертори. Правят се много лабораторни тестове до като машината излезне от завода и отиде на пазара. Това съм го видял с очите си, даже имах възможност за заварявам с прототипи на разни апарати и да си кажа мнението от гледна точка на практик. Понеже съм видял и пипнал (око да види ръка да пипне
) такава техника, посредствените китайски машини ми изглеждат като играчки от сергия 

agj
- майстор
gogo7777 написа:Чугун (сив и "избелен") най-често в домашни условия се заварява с променливо-токов електрожен със съответните чугунени електроди и подгряване. Електродите за постоянен ток са много скъпи и конкретно специфични според чугуна. Имам една полупрофесионална инверторна машина, която не се справя добре с чугуна (заварява го ама не добре). При другите ми апарати няма проблем. Специално за чугуна не мога да дам смислен отговор защо е така, щото от електроника не вдявам, а и технологията на заваряване на чугуна е по-специфична и не съм се интересувал толкова. Каверната (газовият мехур) следствие на волтовата дъга зависи от предаването на енергията и обмазката на електрода. Инвертора като източник на енергията е от съществено значение. Предполагам честотата играе роля. В институтите редом до електротехника работи и технолог по заваряване. Разковничето е зависимоста ампер, херц, време и градус. Двамата заедно сътворяват (настройват) читавите инвертори. Правят се много лабораторни тестове до като машината излезне от завода и отиде на пазара. Това съм го видял с очите си, даже имах възможност за заварявам с прототипи на разни апарати и да си кажа мнението от гледна точка на практик. Понеже съм видял и пипнал (око да види ръка да пипнеЗнаеш ли ,понякога ме изненадваш с някакви твои ”мъдри” заключения и мисли за които като и ти казваш нямаш обяснения ,а щом нямаш обяснение или не го знаеш или пък не си сигурен по добре не го пиши ,понеже за разбиращите материята можа да станеш смешен а за неразбиращите това може да бъде объркващо и подвеждащо! Не разбирай това като заяждане просто ти давам съвет като на колега.Никой не може да знае всичко а понякога и за елементарни неща няма обяснение или в даден случай не може да се намери такова!) такава техника, посредствените китайски машини ми изглеждат като играчки от сергия
Точно защото технологията на заваряване на чугуна е по-специфична понякога могат да се получат необясними ситуации!
Доста от електродите за чугун могат да работят както на постоянен ,така и на променлив ток ,пък и не са чак толкова скъпи особено пък ОК на Есаб са на напълно достъпни цени.Е вярно е че има и безумно скъпи но пък с тях ти е почти гарантиран успеха при заваряване .
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература