Код: Избери всички
А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
Код: Избери всички
А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
dragozow написа:Драгозов ,имам чувството че има известна нервност в отговора ти !Вероятно именно поради тази причина той е абсолютно неточен !Има китайци които могат, но не са по 360 лв. Имам доста такива продадени машини за да изкарват пари. Хората не се оплакват, дори напротив, водят други клиенти. От сегашната ми партида всички 315 AC/DC с водно охлаждане са продадени предварително. Това с Райдерите беше малко глупаво, при положение че носят при мен всеки ден техни машини "защото от фирмения сервиз казали че нямат части". Това в никакъв случай не е професионално, удоволствието е моментно от много ниската цена. Ей ти пример с Керхер, голяма фирма с традиции при професионалните машини, знаете ги от почти всяка автомивка. Продават и хоби техника, ние сме и сервиз. Звъни един човек миналата седмица, обяснява за някаква водоструйка купена от Метро "на промоция". Тече от един елемент на помпата. Уточняваме че точно това е модела, отварям схемата и ценовата листа...а познайте? Въпросната специфична пластмаса не се продава отделно, а само цялата помпа с доставка до седмица от Европа. Цената...246 лв, водоструйката купена за 170 или 180 лв каза човека. Вика "кво да правя", съгласи се да я изхвърли и се кахъреше че не са му казали че е с пластмасова помпа. За справка хоби моделите с метална помпа от тази марка тръгват от 606 лв, но има други марки при които може да се вземе за 300...и то не по-лоша. И кво става, кефа от евтинията отива по дяволите. При профи машините има всякакви части години след това и са в пъти по-здрави. Конкретно за Керхер редовно поръчвам някакви чаркалаци за 10 и повече годишни профи машини.Код: Избери всички
agj написа:Не, трудно се нервирам. Правилно си забелязал че няма евтини за алуминий, китайските тръгват от 1299 лв за монофазна, а Gysmi от 3120 лв. Никой не си купува машина за алуминий у дома все още, купуват ги да изкарват пари. Най-често за картери или джанти.dragozow написа:Драгозов ,имам чувството че има известна нервност в отговора ти !Вероятно именно поради тази причина той е абсолютно неточен !Има китайци които могат, но не са по 360 лв. Имам доста такива продадени машини за да изкарват пари. Хората не се оплакват, дори напротив, водят други клиенти. От сегашната ми партида всички 315 AC/DC с водно охлаждане са продадени предварително. Това с Райдерите беше малко глупаво, при положение че носят при мен всеки ден техни машини "защото от фирмения сервиз казали че нямат части". Това в никакъв случай не е професионално, удоволствието е моментно от много ниската цена. Ей ти пример с Керхер, голяма фирма с традиции при професионалните машини, знаете ги от почти всяка автомивка. Продават и хоби техника, ние сме и сервиз. Звъни един човек миналата седмица, обяснява за някаква водоструйка купена от Метро "на промоция". Тече от един елемент на помпата. Уточняваме че точно това е модела, отварям схемата и ценовата листа...а познайте? Въпросната специфична пластмаса не се продава отделно, а само цялата помпа с доставка до седмица от Европа. Цената...246 лв, водоструйката купена за 170 или 180 лв каза човека. Вика "кво да правя", съгласи се да я изхвърли и се кахъреше че не са му казали че е с пластмасова помпа. За справка хоби моделите с метална помпа от тази марка тръгват от 606 лв, но има други марки при които може да се вземе за 300...и то не по-лоша. И кво става, кефа от евтинията отива по дяволите. При профи машините има всякакви части години след това и са в пъти по-здрави. Конкретно за Керхер редовно поръчвам някакви чаркалаци за 10 и повече годишни профи машини.Код: Избери всички
Проблема съвсем не е в тези 360 лв……гледам че в сайта ти има китайски машини които са и по 869,00 лв. и пак не могат да заваряват алуминий а да не говорим пък за Gysmi ......от тази марка има и по над 2000лв.но те също не могат да заваряват алуминий!
kossis написа: А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем..Ще се опитам доколкото мога да внеса малко яснота по въпроса за заваряването на алуминий
Знаеш ли ,понякога ме изненадваш.....Сигурно те изненадвам.......Може би, защото моята гледна точка е сплав от теория и практика. Малко се различава от преподаването в БГ, но е придобита от първа ръка във водещи институти. Просто имах късмет
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: