• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор

Код: Избери всички

А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
Има китайци които могат, но не са по 360 лв. Имам доста такива продадени машини за да изкарват пари. Хората не се оплакват, дори напротив, водят други клиенти. От сегашната ми партида всички 315 AC/DC с водно охлаждане са продадени предварително. Това с Райдерите беше малко глупаво, при положение че носят при мен всеки ден техни машини "защото от фирмения сервиз казали че нямат части". Това в никакъв случай не е професионално, удоволствието е моментно от много ниската цена. Ей ти пример с Керхер, голяма фирма с традиции при професионалните машини, знаете ги от почти всяка автомивка. Продават и хоби техника, ние сме и сервиз. Звъни един човек миналата седмица, обяснява за някаква водоструйка купена от Метро "на промоция". Тече от един елемент на помпата. Уточняваме че точно това е модела, отварям схемата и ценовата листа...а познайте? Въпросната специфична пластмаса не се продава отделно, а само цялата помпа с доставка до седмица от Европа. Цената...246 лв, водоструйката купена за 170 или 180 лв каза човека. Вика "кво да правя", съгласи се да я изхвърли и се кахъреше че не са му казали че е с пластмасова помпа. За справка хоби моделите с метална помпа от тази марка тръгват от 606 лв, но има други марки при които може да се вземе за 300...и то не по-лоша. И кво става, кефа от евтинията отива по дяволите. При профи машините има всякакви части години след това и са в пъти по-здрави. Конкретно за Керхер редовно поръчвам някакви чаркалаци за 10 и повече годишни профи машини.
agj - майстор
dragozow написа:

А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем.
Има китайци които могат, но не са по 360 лв. Имам доста такива продадени машини за да изкарват пари. Хората не се оплакват, дори напротив, водят други клиенти. От сегашната ми партида всички 315 AC/DC с водно охлаждане са продадени предварително. Това с Райдерите беше малко глупаво, при положение че носят при мен всеки ден техни машини "защото от фирмения сервиз казали че нямат части". Това в никакъв случай не е професионално, удоволствието е моментно от много ниската цена. Ей ти пример с Керхер, голяма фирма с традиции при професионалните машини, знаете ги от почти всяка автомивка. Продават и хоби техника, ние сме и сервиз. Звъни един човек миналата седмица, обяснява за някаква водоструйка купена от Метро "на промоция". Тече от един елемент на помпата. Уточняваме че точно това е модела, отварям схемата и ценовата листа...а познайте? Въпросната специфична пластмаса не се продава отделно, а само цялата помпа с доставка до седмица от Европа. Цената...246 лв, водоструйката купена за 170 или 180 лв каза човека. Вика "кво да правя", съгласи се да я изхвърли и се кахъреше че не са му казали че е с пластмасова помпа. За справка хоби моделите с метална помпа от тази марка тръгват от 606 лв, но има други марки при които може да се вземе за 300...и то не по-лоша. И кво става, кефа от евтинията отива по дяволите. При профи машините има всякакви части години след това и са в пъти по-здрави. Конкретно за Керхер редовно поръчвам някакви чаркалаци за 10 и повече годишни профи машини.
Драгозов ,имам чувството че има известна нервност в отговора ти !Вероятно именно поради тази причина той е абсолютно неточен !
Проблема съвсем не е в тези 360 лв……гледам че в сайта ти има китайски машини които са и по 869,00 лв. и пак не могат да заваряват алуминий а да не говорим пък за Gysmi ......от тази марка има и по над 2000лв.но те също не могат да заваряват алуминий! :?:
idunno - специалист
Е, като човек няма подходящата машина, не означава,че не може инцидентно да си завари нещо алуминиево с оксижена(има достатъчно и припои и флюсове на различни марки), ако всеки ден му се налага си има подходящи машини.
Колкото до чугуна- първоначално нагряване-заваряване (подходящи електроди)-последващо отгряване е процедурата.Но едва ли на някой ще му се наложи да заварява чугун, освен при някакъв неотложен ремонт.
dragozow - майстор
agj написа:
dragozow написа:

Драгозов ,имам чувството че има известна нервност в отговора ти !Вероятно именно поради тази причина той е абсолютно неточен !
Проблема съвсем не е в тези 360 лв……гледам че в сайта ти има китайски машини които са и по 869,00 лв. и пак не могат да заваряват алуминий а да не говорим пък за Gysmi ......от тази марка има и по над 2000лв.но те също не могат да заваряват алуминий! :?:
Не, трудно се нервирам. Правилно си забелязал че няма евтини за алуминий, китайските тръгват от 1299 лв за монофазна, а Gysmi от 3120 лв. Никой не си купува машина за алуминий у дома все още, купуват ги да изкарват пари. Най-често за картери или джанти.
agj - майстор
kossis написа:
А Китаеца, знам че не може да заварява Алумин- щото няма инпулсен режим и газ. А разбрах че Алумина има окиси дето се топят на по висока температура от самия алумин и за това е голям проблем..
Ще се опитам доколкото мога да внеса малко яснота по въпроса за заваряването на алуминий
Алуминий , магнезий и техните сплави са от тези материали, който на въздух образуват много бързо плътен труднотопим окисен филм.
Този окисен филм при алуминия има точка на топене над 2000 гр.С, докато алуминият като метал се топи при 660 гр.С.
Именно този оксиден слой пречи при процеса на заваряване. За преодоляване на тези техническите трудности, при заваряване на алуминий и сплавите му се използват редица специални методи и машини .
Най разпространените методи за заваряване на алуминий са: РЕДЗ ,МИГ и ВИГ но при всички тези методи са необходими специализирани машини за заваряване!Затова и цените на апаратите са в съвсем в друг ценови клас !
РЕДЗ е най рядко използвания метод за заваряване на алуминий не само поради нуждата от специализирана техника но е нужна и висока квалификация на заварчика !
При МИГ метода също се изисква специализирана техника. Стандартните МИГ / МАГ-заваръчни машини са подходящи за алуминий само условно. Оптимални резултати могат да се постигнат при използване на машини с импулсно заваряване или такива които са оборудвани със специални програми за заваряване на алуминий.
ТИГ заваряването на алуминий се извършва с променлив ток (АС) Именно затова е нужен апарат които може да работи освен на прав но и на променлив ток(AC/DC) .Правотоковите заваръчни апарати са подходящи за алуминий само условно.Най успешния метод за заваряване на алуминий е TIG AC ,обаче не е належащо апарата да е снабден с импулсен режим на заваряване ,този режим се явява като екстра към променливотоковите апарати за ВИГ заваряване.
gogo7777 - майстор
Знаеш ли ,понякога ме изненадваш.....
Сигурно те изненадвам.......Може би, защото моята гледна точка е сплав от теория и практика. Малко се различава от преподаването в БГ, но е придобита от първа ръка във водещи институти. Просто имах късмет :-D . Това не означава, че не мога да подведа с мнението си някой, но като не съм сигурен си казвам. Не са при мен бумагите и записките ми, иначе с удоволствие бих постнал инфото 1 към 1. Ще се учудиш на истината, както и аз се пулех като научавах тия новости. :-D . За чугуните има доста писано.
kossis - специалист
AGJ - и аз това казах че Акумина се заварява трудно заради окиса си и по високата му точка на топене.
Занчи Алуминия се заварява, до колкото аз съм разбрал с импулсен ток, нито е променлив, нито е постоянен-правотоков, за това обикновен променливотоков траф или инвертор не могат да го заваряват.
Точно импулсният режим спомага за преодоляване на окиса и правилното заваряване на метала-имаме увеличаване на тока на импулса- пик - снижаване. Поне аз така си го обяснявам. Сигурно и формата на импулса е строго специфична- триъгална, правоъгълна и тнт. Тоест програмата за която говориш е предполагам генератора на импулсният режим.

Разбирасе, при един инвертор е много лесно да се добавят още модули и да се направи и инпулсен режим, както и "Променливотоков". Докато при един траф може само да се добавят диоди и да стане "чист правотоков".

Драгозов- Ти никога не изпускаш минутата за реклама !
Незнам защо реши че говоря за всички Китайски техники ? Аз говоря за моята Отхвърлена китайка-тя Не може да заварява Алумин-няма инпулсен !
Това дето го разправяш че Райдер ползвал твоя сервиз, ти вярваш ли си ??? :lol: Сигурно от цяла България си ремонтират при тебе инверторите !

Драгозов имаш ли маски от тези евтините Китайските :lol: с дисплей ?
dragozow - майстор
Явно ползваш темата само да се заяждаш с хората, не визирам мен, а всички. Мога да ти отговоря, но честно казано не искам и ще те оставя в неведение.
kossis - специалист
Нищо не ползвам, просто не съм съгласен с твоето изказване за гаранционното обслужване на....... !

Това че на тебе не ти харесва моето мнение, не значи че се заяждам ! По тази логика и аз трябва да кажа че всички се заяждат за Моят инвертор- доста подигравки отнесох, но това е !
А и темата не е рекламна на твоята фирма !

Видно е че говоря за моя инвертор относно това че не заварява Алумин, а ти веднага-не всички Китайки са така.

Аз това не го успорвам и е ясно че има всякакви машини и марки работещи и с Алумин !

Като не ми отговориш, ще спестя някой лев ! :-D
8180 - майстор
Колеги,
Почти във всеки от последните постове прозират личностни коментари - какъв е СМИСЪЛЪТ!
Дефинирайте си темата - чугун/алуминий, марково/китайско, специфични характеристики на апаратите и т.н.
НОРМАЛНОТО е всички ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ да застанат от една страна на обсъжданото и ЗАЕДНО да извлекат максимална полза от дискусията.

"Искрено и лично" е в друга телевизия. :)

Защо, почти винаги, в такива дълги теми, трябва да се разделяме с някой колега, някой да предлага разделяне, сливане, модериране на теми - еми, Вие ги правите темите такива, каквото са !? Ако решите, бихте могли да ги правите отлични.
Разнообразна компания сте, разнообразни мнения - чудесна основа за намиране на истината, ако е една.
Моите уважения,
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: