• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Тани - модератор
kossis написа:
Нищо не ползвам, просто не съм съгласен с твоето изказване за гаранционното обслужване на....... !

Това че на тебе не ти харесва моето мнение, не значи че се заяждам ! По тази логика и аз трябва да кажа че всички се заяждат за Моят инвертор- доста подигравки отнесох, но това е !
А и темата не е рекламна на твоята фирма !

Видно е че говоря за моя инвертор относно това че не заварява Алумин, а ти веднага-не всички Китайки са така.

Аз това не го успорвам и е ясно че има всякакви машини и марки работещи и с Алумин !

Като не ми отговориш, ще спестя някой лев ! :-D
Тани написа:
Косис, флейма тук е ЗАБРАНЕН и ако продължаваш да флеймиш във всички теми, вече наистина ще те "наредя" както се изразяваш и ще е напълно заслужено. Никой не е длъжен да ти търпи обидите.
Този път ще си изпълня обещанието! Давам ти две седмици да научиш какво е флейм и после ще има изпитателен период, да проверим какво си научил!
agj - майстор
kossis написа:
AGJ - и аз това казах че Акумина се заварява трудно заради окиса си и по високата му точка на топене.
Занчи Алуминия се заварява, до колкото аз съм разбрал с импулсен ток, нито е променлив, нито е постоянен-правотоков, за това обикновен променливотоков траф или инвертор не могат да го заваряват.
Точно импулсният режим спомага за преодоляване на окиса и правилното заваряване на метала-имаме увеличаване на тока на импулса- пик - снижаване. Поне аз така си го обяснявам. Сигурно и формата на импулса е строго специфична- триъгална, правоъгълна и тнт. Тоест програмата за която говориш е предполагам генератора на импулсният режим.

Разбирасе, при един инвертор е много лесно да се добавят още модули и да се направи и инпулсен режим, както и "Променливотоков". Докато при един траф може само да се добавят диоди и да стане "чист правотоков".

?
kossis, Нищо не си разбрал !Аз си мислех че съм направил краткото и ясно разяснение !
Хайде пак да повторим -Акумина :-D се заварява на TIG AC което означава променлив ток!
А китайката ти не може да заварява алуминий защото е само правотокова!
Импулсния режим е съвсем друго нещо , възможност за импулсно заваряване може да има в машина само с прав ток ,този импулсен режим се ползва предимно при много тънки материали за да се предотвратят или намалят деформациите при заваряване.
Ето ти един китаец
Изображение
който е правотоков (DC) и има импулсен режим но не може да заварява алуминий понеже няма режим (АС) т.е. променлив ток !

Ето ти пък една машина
Изображение която е АC/DC но няма импулсен режим и въпреки това в режим АC заварява алуминий, магнезий и сплавите им.В режим DC се заваряват останалите видове метали.
danaec - специалист
Един нестандартен въпрос,викам си първо да питам-после да пробвам.
Чудя се на моята елма 161, дали мога да й сложа един кантал А1 с дебелина 3,5-4мм и да стане източник на захранване на електрическа пещ.Мога да си регулирам тока до определена степен, стига да не се прецака електрожена :-D
gogo7777 - майстор
Какъв е смисъла от експеримента. Да регулираш прост нагревател със заваръчен апарат е непонятно за мен чудо.
pansim - майстор
Кажи какъв нагревател искаш да регулираш, мога да ти дам решение :)
danaec - специалист
Около 2-3 ом с дебелина 3,5 или 4 мм
pansim - майстор
Дай пълни данни - може и на ЛС ако те притеснява нещо.
Иначе само ще си пишем.
danaec - специалист
Ще пиша на лични.
Нищо не ме притеснява, но се отклонявам от темата с инверторете.
Въпроса е че кантала е дебеличък и трябва понижаващ трансформатор.При наличието на елмата /то незнам как се води- електрожен или инвертор/ ми се струва че ще е без много разходи :-D
a_stoev - майстор
да питам има ли някой купувал електрожен директно от китайците? Примерно:
http://www.aliexpress.com/item/welding- ... 93733.html
не е много пара, дет се казва, за един телефон.
dragozow - майстор
Има и безплатна доставка с China post.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: