• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
a_stoev - майстор
agj написа:
НО на теб хем не ти се дават много пари хем пък си с претенции!

От 2 мнения къде видя претенциите?
Човек да не попита нещо в тоя форум :x
idunno - специалист
Няма какво да питаш, ако ти трябва електрожен за вкъщи е все тая,какво ще купиш, ако ти трябва за работа нещата започват след 1000 лева, тия,, които много разправят какви суперелектрожени има за 300 лева просто не са работили с тях 2 години веки ден и тогава да разправят.Ддаже на фрониуса му се променя дъгата след дългогодишна експлоатация
Но тук( във форума) общо взето се говори за хоби марки, няма да ги изброявам, защото могат лесно да бъдат продадени.
a_stoev - майстор
Няма какво да питаш, ако ти трябва електрожен за вкъщи е все тая,какво ще купиш, ако ти трябва за работа нещата започват след 1000 лева,
А, точно.
И аз така знам, но все пак да проверя да не би да са пуснали някой гювеч китайците. Но гадовете са лъжливи копелета и да им нямаш вяра за 50ст.
Иначе има налични 2 трансформаторни кютука, с някакви диоди, без дросел естествено, които си работят. Блазнех се от електрожен който да е движимо имущество ;). Другата оферта е фрониус ws-160 от заложна къща за 500лв
П.П. Другото приложение за което ми трябва инверторен електрожен е като стартерна станция за тракторите. на 24V е. + на клемата на акумулатора, - някъде по трактора и въртя стартера. Въпроса е дали ще взривя акумулаторите на 50А. То на толкова си зарежда динамото по принцип, УЖ.

П.П.П. За промяната на параметрите каква би била причината? Скапване на кондензаторите или деградация на транзисторите?
pansim - майстор
Единствена промяна в заваряването, може да има от стареене на електролитните кондензатори. Не е болка за умиране - само трябва НАВРЕМЕ да бъдат сменени!
Няма начин от деградация на транзистори или диоди да се промени работата - тогава ще има БУМ и до там :)
Дали един заваръчен инвертор, ще работи години, или месец два, зависи от много неща и не обезателно от цената.
Комплексни са проблемите, както и решенията. Естествено в евтина китайска машинка, не може да се очаква адекватно техническо изпълнение, и това е факт. Прекалено много се пести, за да са на ниска цена.
А по-читавите китайци, /има и такива/ са на друга цена и обикновено се продават с гаранция!!!
Няма безплатен обяд - много е дъвкана темата.

Електрожен, който не е предвиден да бъде и пусково устройство, не препоръчвам да се ползува за такова.
Колега - ако те интересува - пиши на ЛС.
themechanic - специалист
Здравейте колеги, и аз се сдобих с китайскѝ инвертор и за сега съм доволен за моето хоби предназначение, обаче проблема който ме мъчи са ужасно късоте кабели, на щичката е около метър а на ръкохватката 1.5 м. Един колега ми даде едно парче 7 м силов кабел който обаче е по дебел, оригиналните са около 6 мм, не знам колко колко квадрта означава това, а тоя който ми даде колегата е около 8 мм. Сложи от него 3м за маса и 4мм за ръкохватка, дали ще се преттоварва електрожена опсно
Дават му 200А максимална мощност. Иначе го пробвах, добре се ддържи не забелязаах да има отслабване на мощността. Пробвал съм само с 2,5 базъчни на около 130А, даже леко намалих.
Ако може някой да сподеели ще съм благодарен!!!
pansim - майстор
Кабелите може да ги удължаваш, без проблем за инвертора. Купи си качествени гумирани меки кабели 16мм^2

2.5мм електроди се работят на около 70-100А РЕАЛНИ
Явно не ти отговаря написаното на врътката за амперите, ама това всички си го знаем :)
Желая ти безпроблемна работа!
themechanic - специалист
А по голям квадрт кабел пречи ли му, защото тоя дето съм го сложил с диаметър 8мм, по формулата за лице на кръг (пи x р на квадрат) излиза че е около 50 квадратни милиметра, което е доста по вече от 16 кото ти си дал като препоръка :sad:
themechanic - специалист
16 квадрата според мен са около 4.5 мм диаметър което мисе струва доста малко за електрожен, най малко ще загряват доста бързо...
pansim - майстор
По-голямо сечение, няма да навреди на електрожена,но на теб, със сигурност :)
Просто е много тежък и неудобен толкова дебел кабел.
А 16мм^2 истински качествен меден проводник е точно за такава машинка. То и без това там едва ли има повече от 130-140А
Не се притеснявай!
a_stoev - майстор
pansim написа:
Електрожен, който не е предвиден да бъде и пусково устройство, не препоръчвам да се ползува за такова.
Колега - ако те интересува - пиши на ЛС.
Писах ти.
И аз не бих рискувал. Поне не и с инвертор.
всъщност виждал ли си някъде електрожен който да има и режим пусково-зарядно. Реално трябва само да се пипне по софтуера на управлението, силовата част си е същата. А такава опция определено би начтжала в дилемата дали да пенсионирам трансформаторните кютюци.
От друга страна мразя да се изхвърля работеща техника. Е, днес взех от сервиза 30г. дрелка на бащата. Патронник, четки и лагерче, и ще го изкара още 30г, той да е жив и здрав.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: