• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Няма логика. Не го сравнявай. Не е от тази класа този електрожен
С амперклещи, може и нищо да не успееш да измериш. Зависи от клещите...

Хидра - няма нищо лошо да се пита. Поне така мисля.
ОБАЧЕ, начина на общуване с този индивид е меко казано странен :lol:
И въпроса бе не за ИГБТ...ама карай. Повече не смятам въобще да се занимавам с г-н Божилов
и цените му, които са 250% НАД това което получавам сега от други хора. :shock: :shock: :shock:
gogo7777 - майстор
има логика кЕтаеца да е поне на неговото ниво - все пак се сравнява с "дяда" си ...
Дядото е месен от друго тесто......като за война твърд и изпечен. Внука е замесен за мирно време (за на сянка под асмата) с набухватели и оризово брашно :-D .
hidrazin - майстор
pansim написа:
НХидра - няма нищо лошо да се пита. Поне така мисля.
ОБАЧЕ, начина на общуване с този индивид е меко казано странен :lol:
И въпроса бе не за ИГБТ...ама карай. Повече не смятам въобще да се занимавам с г-н Божилов
и цените му, които са 250% НАД това което получавам сега от други хора. :shock: :shock: :shock:
:? Ами не помня точно дали беше за IGBT-та - просто културното ти писмо на възмущение светкавично изчезна. Даже не стигна до модераторското кошче. :lol: Там отдавна са сигнали комунизма и са го задминали. :-D
Пък на тоя не знам що му викаш господин??? Споко. И аз съм получавал от него "културни" писма. Естествено никога и нищо няма да купя от него. Направих грешката с една дребна поръчка за 30-тина лева. Втори път - НЕ !
Даже мисля не го допуснаха да продава мисля в tehcomservis. :? Голям рев беше. :prayer:
Лек ден и успех!
:partyman:
juvesan - специалист
Измъкнах една шепа рутилови дебелообмазани универсални електроди и започнах да ги пържа както ми падне. Нямам забележка, с изключение на един неясен за мен момент, който не мога да си обясня: нещо като "забързване" на дъгата с намаляване на електрода и приближаване на "щипката" на "масата". Не знам ще се види ли на снимката самият шев... просто усещането е, като че тока осезаемо и плавно се увеличава с края на електрода в последните 7-8 см....
Тема с продължение: днес бях решил да видя мога ли "тегловно" от отразя моите усещания. За целта реших първо да "подгрея" малко машинарията с някой друг електрод.. и тук вече нещата загрубяха, защото колкото и да заварявах не наблюдавах горе описаният процес. Просто всичко беше равномерно от начало до края ... :idea: Извода който се налага - има нещо в електродите Вежен универсал еди какъв си, което е различно за различната кутия... иначе не знам :axe:
dragozow - майстор
И аз си мислех за електродите, но чаках да видя какво става. И да има проблем ще го оправим, не го мисли.
juvesan - специалист
dragozow написа:
И аз си мислех за електродите, но чаках да видя какво става. И да има проблем ще го оправим, не го мисли.
:partyman: Оффтопик: Е, нали видя каква "ужасия" съм по подробностите... :drinkers: Днес даже имам и полу-експертна оценка от заварчик с много висок "разряд" - дадох му да "изпържи" един базичен електрод 2.5 на 25 години ( изрових пълна кутия електроди ZAZ от Чехословакия - представи си за кое време иде реч) , изгори го той и каза: А бе добре е, ама китайците много лъжат с ПВ - то - аз бих заложил на фрониус :-D Е, ама че история ... ако цял ден с това си вадиш хляба - да, но за лични цели... :rock:
dragozow - майстор
Отговаря на амперите гарантирано, даже е малко повече.
gogo7777 - майстор
Рутиловите Универс RR на Ихтиман, по принцип са калпави електроди. Като добавим и вероятноста да са стари и не си ги изсушил, е възможно причината да е в тях. Щом заварчик ти е казал, че е ОК, няма от какво да се притесняваш. Напрежението в мрежата също играе важна роля при тези апарати.
agj - майстор
juvesan написа:
dragozow написа:
....изгори го той и каза: А бе добре е, ама китайците много лъжат с ПВ - то - аз бих заложил на фрониус :-D Е, ама че история ... ако цял ден с това си вадиш хляба - да, но за лични цели... :rock:
Я да уточним :? - За ПВ - то ли става въпрос.... или за ампеража !?
juvesan - специалист
agj написа:
juvesan написа:
dragozow написа:
....изгори го той и каза: А бе добре е, ама китайците много лъжат с ПВ - то - аз бих заложил на фрониус :-D Е, ама че история ... ако цял ден с това си вадиш хляба - да, но за лични цели... :rock:
Я да уточним :? - За ПВ - то ли става въпрос.... или за ампеража !?
В случая човека - професионален заварчик със сива коса ;) - се появи докато се мъчех да издокарам свестен шев с кутията базични електроди - с гаранция НЕ изсушени и на значителна възраст... хвана посоченият електрод, опъна една заварка и каза: хм... я да видя какво пише на етикета... след което каза каквото съм написал. Относно ампеража не се произнесе - според мен беше достатъчно за работа, просто човека предполагам се е усъмнил, че на този ампераж електрожена би издържал достатъчно време за нормална работа и изказа своите съмнения.. гледайки етикета и знаейки, че става дума за кЕтайската сила... :axe:
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: